به گزارش صدای بورس، حسین اخوان، مدیرعامل شرکت نور ایستا پلاستیک در نشست خبری ویژه عرضه اولیه «خنور» با اشاره به اینکه این شرکت در سال ۱۳۷۷ تاسیس شد، گفت: آغاز شروع به کار این مجموعه، تولید قطعهای برای خودرو پژو بود.
وی افزود: این شرکت به لحاظ بینالمللی فاصله چندانی با شرکتهای مشابه خود در اروپا و آمریکا از لحاظ فرمولاسیون و قیمت ندارند.
اخوان به ارزش تولیدات خنور اشاره کرد و گفت: ظرفیت تولید شرکت دو میلیون قطعه در سال بوده و تاکنون تولید یک میلیون و ۴۰۰ قطعه محقق شده است که با ورود به فرابورس این ظرفیت تکمیل میشود.
مدیرعامل شرکت نور ایستا پلاستیک ادامه داد: در سال گذشته یک میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه در این مجموعه تولید شد که در صورتی که نیاز به واردات این قطعات بود به ارزش حدودی ۶۳ میلیون یورو و معادل ۳.۵ هزار میلیارد تومان ، واردات نیاز بود.
وی تاکید کرد: بحث سبکسازی در صنعت خودرو موضوع پراهمیتی در همه دنیا محسوب می شود که به همین دلیل کامپوزیتها به عنوان یک گزینه جایگزین بسیار جذاب در بازار خودرو خواهد بود.
به گفته اخوان در این مجموعه همه روشهای مرسوم در صنعت کامپوزیت راهاندازی شده است.
مدیرعامل شرکت نور ایستا پلاستیک در ادامه به معرفی زیرمجموعههای این شرکت که به نام تجاری نیپکو معروف است، پرداخت و گفت:نیپکو سه شرکت زیرمجموعه دارد؛ پایا پلاست ایرانیان مواد اولیه این مجموعه را تولید میکند؛ شرکت تدبیر نیکان قطعات مهندسی خنور را تولید میکند و شرکت برنا کامپوزیت ایرانیان نیز دیگر زیرمجموعه نور ایستاست که برای تخفیفهای مالیاتی این شرکت خریداری شده است.
مدیرعامل « خنور» با بیان اینکه شرکت پلیمری تدبیر نیکان دو خط تولید گرانول و کامپاند با ظرفیت ۴.۹۰۰ تن در سال دارد، اظهارداشت: شرکت پلیمری تدبیر نیکان دارای یک خط تولید انواع لوازم و قطعات پلاستیکی وسایل نقلیه با ظرفیت تولید ۱.۸۵۰ تن در سال است.
اخوان با اشاره به اینکه شرکت پایاپلاست ایرانیان برای پذیرش درخواست داده است، گفت:نورایستا پلاستیک سهامدار ۹۳ درصدی هر سه این شرکتهاست.
مدیرعامل شرکت نور ایستا پلاستیک تصریح کرد : به غیر از صنعت خودرو به سه صنعت آب، برق و ریل هم ورود کردهایم همچنین برای ورود به خودروهای تجاری گروه بهمن، ایرانخودرو و سایپا وارد فاز جدید مذاکره شدهایم.
اخوان ادامه داد: برای طراحی و تولید ۱۱ محصول جدید با سایپا، بهمن دیزل، سیبا موتور، مپنا، زامیاد، آرین دیزل، سایپا دیزل و کرمان دیزل در حال مذاکره هستیم.
در ادامه این نشست ،مریم محمدیان نماینده تامین سرمایه سپهر به عنوان ارزشگذار «خنور» با اشاره به اینکه برای سال آتی پیشبینی شده خنور ۲.۲۷۲.۱۷۲ میلیون ریال سود داشته باشد، گفت: روش ارزشگذاری با تکیه بر این موضوع بوده که روند فروش شرکتهای زیرمجموعه ادامهدار باشد و پس از شناسایی سود، تقسیم سود ۹۰ درصدی برای شرکت اصلی داشته باشند.
وی گفت: برای ارزشگذاری این شرکت از روشهای تنزیل جریان نقدی و روش نسبی استفاده شده است.
نماینده تامین سرمایه سپهر به عنوان ارزشگذار «خنور» ادامه داد: مفروضات ارزشگذاری هم برای این شرکت نرخ تورم ایران، نرخ تورم آمریکا، افزایش نرخ دلار سالانه، نرخ دلار مبادلهای، نرخ افزایش دستمزد، پلی پروپیلن شیمیایی به صورت دلاری در هر تن، پلی پروپیلن شیمیایی به صورت ریالی در هر تن و گروه محصولات در هر تن در نظر گرفته شده است.
در پایان با توجه به محاسبات و مفروضات در نظر گرفته شده در ۵ روش ارزشگذاری و تخصیص سهم ۲۰ درصدی به هر روش، ارزش کل سهام ۱۹۰۰ میلیارد تومان و با توجه به یک میلیارد سهام، ارزش هر سهم شرکت برابر با ۱۹۰۰ تومان است.
روند سودآوری «خنور»
ایرانپور مدیر مالی نور ایستا پلاستیک نیز در این نشست روند سودآوری این شرکت را رو به رشد ارزیابی کرد و گفت:روند فروش هم طی سالها همیشه صعودی بوده و بحث حاشیه سود نیز با توجه به محصولات جدید، رو به افزایش است.
وی ادامه داد: در خصوص چرخه تولید نیز از تولید مواد اولیه تا محصول نهایی در مجموعه انجام میشود که ریسک تامین مواد اولیه و سایر محصولات را در شرایط تحریم به صفر میرساند.
ایرانپوراظهارداشت: محصولات نور ایستا رقیب خاصی ندارد و اکثر مشتریان که نیاز به مواد کامپوزیتی دارند، اولین گزینه برای خرید را این مجموعه در نظر میگیرند. علاوه بر ایرانخودرو و سایپا، همه شرکتهای خودروسازی بزرگ هم با این مجموعه همکاری دارند