محمد صادق میرزایی در گفت و گو با «صدای بورس» گفت: برای بسیاری از افراد در شرایط کنونی بازار طلا این سوال پیش آمده است که در طلای فیزیکی سرمایه گذاری کنند یا صندوق های طلا؟ باید گفت یک سری مزیت ها برای صندوق های طلا وجود دارد که باید به آن توجه داشت. از جمله مزیت ها این است که خطر سرقت در صندوق های طلا وجود ندارد. دومین مورد مهم کارمزد معاملات پایین و معافیت مالیاتی است.
کارشناس بازار سرمایه به دیگر مزیت های صندوق های طلا اشاره کرد و افزود: صندوق های طلا نقدشوندگی بسیار بالایی دارند و مشاهد می شودکه حجم و ارزش معاملات این صندوق ها افزایش پیدا میکند. نکته مهمی که وجود دارد بحث سرمایه گذاری غیر مستقیم در سهام است. همانطور که می دانید سالهاست که صندوق های سهامی بازدهی بسیار بالاتری از شاخص کل کسب کرده و آلفای بالایی داشته اند که این احتمال به وجود میآید صندوق های طلا هم همین مسیر را طی کنند.
وی به مقایسه طلای فیزیکی و صندوق های طلا پرداخت و گفت: در روز های اخیر تا به امروز و طبق آمارهای یک ساله ای که وجود دارد فاز رکودی و هیجانی در بازار طلا شاهد بوده ایم. همچنین صندوق های طلا از طلای گرم ۱۸ عیار بازدهی بالاتری کسب کرده اند. صندوق های طلا بازارگردانان بسیار با کیفیتی دارند که نقدشوندگی هارا افزایش داده اند به ویژه صندوق هایی که ارزش معاملات بالایی داشتند و کسب آلفای بالا هم به علت سبدگردانی فعال و پویا بوده است.
کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: ترکیب مختلفی از گواهی های شمش و سکه در پرتفوی صندوق های طلا وجود دارد. همچنین مقداری وجه نقد که سبدگردان متناسب با وضعیت بازار طلا میتواند بین سکه و شمش آربیتراژ بگیرد یا وقتی که طلا به صورت اصلاحی پیشرود تا بتواند وزن سپرده خود را افزایش و در صورت رشد بازار طلا بتواند وزن سکه را افزایش دهد. از این جهت سرمایه گذار میتواند با خیال راحت به سرمایه گذاری درصندوق های طلا بپردازد.
میرزایی اظهارداشت: سوالی که به وجود میآید این است که اگر ریسک سیستماتیک خاصی بر بازار حاکم شود و به عنوان مثال تنش هایی رخ دهد که صلاح بر این باشد که بازار سرمایه بسته شود تکلیف صندوق های طلا چه میشود؟ باید گفت که به صورت یک شبه این بازار بسته نخواهد شد. همچنین دکمه فروش فعال است که سرمایه گذار میتواند دارایی خود را به فروش برساند و تبدیل به طلای فیزیکی کند و مشکلی به وجود نخواهد آمد.