به گزارش صدای بورس،نوسانات نرخ ارز دولت را با چالش جدی مواجه کرده اما هنوز خبری از بهبود اوضاع نیست و گمانه زنیها، گویای دلاری گرانتر از امروز است. با این وجود بازار در حال سرمایهگذاری در حوزه دلار است که چندان وجه مولدی ندارد.
سیاوش غیبی پور، کارشناس ارز، درباره علت نوسانات نرخ ارز گفت: دو عامل باعث افزایش قیمت ارز شده است. اول تحولات بودجهای است که با توجه به افزایش هزینهها در سال جدید و افزایش مالیات و دستمزد، همین افزایش در بازار هم ایجاد شده است. دلیل دیگر عوامل غیراقتصادی است. مهمترین علت آن در منطقه هم جنگ غزه است و تهدیدات منطقهای باعث افزایش قیمت دلار شده است. اگر وضعیت منطقه آرام شود، بی ثباتی دلار هم حل میشود. با توجه به عوامل خارجی و داخلی اخیر، شرایط دلار به این شکل درآمد. بانک مرکزی باید مشخص کند که برنامههای میان مدتاش چگونه میخواهد مشکل را حل کند. ابزار فروش کالاهای سرمایه در این بین میتواند نقدینگی را از دلار دور کند. تسهیلات کالاهای مصرفی نیز میتواند نقدینگیها را جمع کند. موضوع دیگری که میتواند به آرامش بازار کمک کند این است که افراد غیرحرفهای وارد ارز نشوند. تجربه نشان داده افراد غیرحرفهای هم باعث نوسان میشوند.
وی در ادامه درباره وضعیت قیمت ارز در یک ماه پیش رو بیان کرد: من گمان کنم ما یک بازگشت در دلار خواهیم داشت و این ۶۵ هزار تومان در فروردین خواهد ماند و یک سری نوسانات شکل میگیرد و ۵ درصد بالا و پایین خواهد رفت. در اردیبهشت ماه دلار پایین خواهد آمد. ما در دو هفته پیش رو ۶۵ تومان را خواهیم داشت اما از آغاز اردیبهشت وضعیت کاهشی خواهد شد. آن موقع دیگر نیاز سفری به ارز هم کم شده است.
غیبی پور درباره ادعا دلار صد تومانی گفت: برخی میگویند شما یک کالا را در نظر بگیرید، این بسته در ایران و خارج یک قیمتی پیدا کرده است. در کشورما کالاهای یارانهای نقش دارند و جلو قیمت واقعی کالاها را گرفتهاند. ارز هم همینطور است و اگر حمایتهای دولت برداشته شود، ارز افزایش مییابد. اینکه به چه عددی میرسد قابل پیشبینی نیست و بعید است که در یکسال پیش رو به صد هزار تومان برسیم.
منبع: انتخاب