به گزارش صدای بورس، پاسخ موشکی و پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی احتمالاً باعث نمیشود دولت بایدن تحریمهای شدیدتری علیه صادرات نفت این کشور وضع کند و دلیل آن نگرانی نسبت به بالا رفتن قیمت نفت و عصبانی کردن چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران است.
بلافاصله پس از پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی به خاطر حمله این رژیم به سفارتخانه ایران در دمشق، نمایندگان جمهوریخواه آمریکا بایدن را متهم به شکست در اجرای تحریمهای موجود علیه ایران کرده و اعلام کردند تحریمها علیه این کشور باید تشدید شود.
استیو اسکالیس از نمایندگان جمهوریخواه آمریکا گفت: دولت این کشور فروش نفت را برای ایران آسانتر کرده و باعث درآمدزایی ایران جهت فعالیتهای این کشور شده است.
فشار سیاسی برای تنبیه کردن ایران تبدیل به یک مشکل بزرگ برای دولت آمریکا شده است. آمریکا چطور میتواند مانع تشدید درگیریهای در خاورمیانه بدون بالا رفتن قیمت نفت و عصبانی کردن چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران شود؟
واشنگتن ماههاست اعلام میکند اصلیترین هدف آن ممانعت از تبدیل شدن جنگ بین رژیم صهیونیستی و غزه به یک جنگ منطقهای و در حاشیه نگه داشتن تهران است.
مجلس نمایندگان آمریکا در روز دوشنبه لایحهای وضع کرد با عنوان قانون تحریمهای انرژی ایران و چین. طبق این لایحه تحریمها علیه ایران گسترش مییابد و گزارشهای سالانهای باید برای مشخص شدن مداخله موسسات مالی چین در نقل و انتقال نفت ایران ارائه شود. بدین ترتیب هیچ موسسه مالی در آمریکا نمیتواند برای هیچ نهاد چینی درگیر معامله نفت ایران حساب باز کند.
البته وضعیت این لایحه در سنا که تحت کنترل دموکراتهای حامی بایدن قرار دارد مشخص نیست. دولت بایدن مخالف بالا رفتن قیمت نفت است.
بسیاری از تحلیلگران منطقهای عقیده دارند دولت بایدن اقدام قابل توجهی جهت تشدید تحریمهای فعلی علیه صادرات نفت ایران انجام نمیدهد.
اسکات مدل، رئیس گروه راپیدان انرژی عقیده دارد حتی اگر این لایحه تصویب شود، دولت بایدن تلاش معناداری برای اجرای تحریمهای فعلی یا اعمال تحریمهای جدید جهت محدود کردن صادرات نفت ایران نخواهد کرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در ۲۰۱۸ پس از خارج شدن از قرارداد هسته ای ایران، تحریمهای جدیدی علیه صنعت نفت این کشور وضع کرد و دولت بایدن تلاش کرد با تحریم شرکتهایی در چین، امارات و مناطق دیگر مانع دور زدن این تحریمها شود.
با وجود این تلاشها، راپیدان تخمین میزند صادرات نفت ایران بدون محاسبه میعانات گازی به ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون بشکه در روز رسیده باشد که نزدیک به ۲ میلیون بشکه صادر شده قبل از اعمال تحریمهاست.
یکی از دلایل مخالفت بایدن برای محدود کردن صادرات نفت ایران تاثیر احتمالی آن بر قیمت بنزین است. قیمت نفت و در نهایت قیمت بنزین یک عامل حیاتی در آستانه انتخابات آمریکاست.
تشدید تحریمها علیه ایران همچنین رابطه بین آمریکا و چین را خراب میکند. تقریبا تمام نفتی که از سوی ایران وارد چین میشود با مبدا مالزی یا سایر کشورهای خاورمیانه ثبت شده و توسط ناوگانی از نفتکشهای قدیمیتر که فرستندههای خود را هنگام بارگیری در بنادر ایران خاموش میکنند، منتقل میشود.
به گزارش رویترز،اطلاعات ردیابی نفتکشهای شرکت ورتکسا نشان میدهد چین ۵۵.۶ میلیون تن معادل ۱.۱۱ میلیون بشکه در روز نفت ایران را در سال گذشته میلادی خریداری کرده است. این رقم معادل ۹۰ درصد از صادرات نفت ایران و ۱۰ درصد از واردات نفت چین است