حسن کاظمزاده در گفتوگو با صدای بورس گفت: بازارهای مالی، طبق قانون بازار سرمایه که در سال ۸۴ تصویب شد، برای شروع به کار باید از شورای عالی بورس مجوز دریافت کنند. تا سال گذشته، بازاری تحت نام بازار متشکل ارزی با سهامداری خاص و تحت نظارت بانک مرکزی و با مجوز از شورای عالی بورس فعالیت داشت. این مرکز کاملا قانونی تشکیل شد و در حال فعالیت بود اما بانک مرکزی ، این مرکز را کاملا از بین برد و اقدام به تشکیل یک مرکز به نام مرکز مبادله ارز و طلا کرد.
وی افزود: از آن جایی که این مرکز ارز و طلا، یک بازار مالی محسوب میشود و از شورای عالی بورس مجوز خود را نگرفته است، بنابر این وجاهت قانونی ندارد. نمیتوان گفت این مرکز، یک عامل اختلال محسوب میشود اما به طور واقعی در حال موازی کاری با بورس کالا است. به طور کلی، مجموعهای که غیرقانونی تشکیل میشود، رفتارهای غیرقانونی هم انجام خواهد داد.
رئیس هیات مدیره سبدگردان گندم تاکید داشت: تعطیلی مرکز مبادله ارز و طلا امر صحیحی نیست و با دریافت مجوز از شورای عالی بورس می تواند وجاهت قانونی داشته که این گزینه بهتری نسبت به تعطیلی آن است.
وی در پاسخ به این سوال مبنی براینکه اگر این مرکز تعطیل نشود موازی کاری با بورس کالا خواهد بود؟ گفت: در صورتی که مرکز مبادله در حوزه طلا و سایر کالاها وارد شود، در حال موازی کاری با بورس کالا است اما در صورتی که فقط مرکز مبادله ارز باشد ، میتواند به فعالیت خود ادامه دهد. به همین دلیل است که شورای عالی بورس به مرکز مبادله مجوز نمیدهد.
کاظم زاده ادامه داد:در مجموع میتوان گفت که در حوزه اوراق و مبادلات طلا وارد نشود و بازار ارز هم زیر مجموعه بازار سرمایه باشد بهتر است.
لازم به ذکراست ، در چندروز گذشته خبرهایی مبنی بر تعطیلی مرکز مبادله ارز و طلا به گوش می رسد به طوری که مخالفت شورای عالی با فعالیت مرکز مبادله ارز و طلا وارد مرحله تازه ایی شد و با ورود دیوان عدالت اداری به این موضوع، احتمال لغو مجوز فعالیت این نهاد وابسته به بانک مرکزی قوت گرفت.