به گزارش صدای بورس، شرکت تأمین سرمایه کاردان با حمایت دو بانک تجارت و سامان در دیماه ۱۳۹۲ تأسیس شد و پس از اخذ مجوزهای لازم، مجوز فعالیت آن به عنوان نهاد مالی در بهمنماه همان سال صادر شد. در کنار ارائه طیف متنوعی از خدمات مالی مانند مشاوره عرضه و پذیرش، سبدگردانی، مشاور سرمایهگذاری و بازارگردانی، این شرکت مدیریت هفت صندوق سرمایهگذاری را نیز بر عهده دارد که در ادامه ضمن معرفی این صندوقها، مروری بر عملکرد آنها در ۱۲ ماه اخیر خواهیم داشت.
صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت کاردان
این صندوق از فروردینماه ۱۳۹۴ با هدف جذب مشتریان ریسکگریز، در گروه صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت آغاز به کار کرد. با توجه به ماهیت احتیاطی صندوقهای با درآمد ثابت، بازار سهام تنها سهمی ۱۲ درصدی در سبد آن دارد و بیشترین دارایی صندوق به ترتیب با سهمی ۵۷ و ۳۱ درصدی به بازار بدهی و سپرده بانکی اختصاص دارد. بازدهی موثر یک سال اخیر این صندوق، که با خالص ارزش داراییهای بیش از ۴۰۶ هزار میلیارد ریالی خود بزرگترین صندوق مجموعه نیز محسوب میشود، حدود ۲۷.۲ درصد بوده و طی حدود نه سال فعالیت ۱۸۰ درصد بازدهی داشته است. ضامن نقدشوندگی صندوق مذکور بانک تجارت است.
صندوق سهام بزرگ کاردان
دومین صندوق این مجموعه در فروردین ۱۳۹۴ و در گروه صندوقهای سهامی فعالیت خود را آغاز کرد. خالص ارزش داراییهای صندوق سهام بزرگ کاردان در حال حاضر از مرز ۲۳۳۳ میلیارد ریال نیز فراتر رفته است. مدیران صندوق حدود ۹۸ درصد از این دارایی را به بازار سهام اختصاص دادهاند. با توجه به شرایط بازار سهام در ۱۲ ماه اخیر، در شرایطی که بازدهی سالانه شاخص کل حدود ۵/۲- درصد بوده، ۴.۳ درصد بازدهی داشته و در افقی بلندمدت نیز بازدهی مرکب ۱۹۳۲ درصدی داشته است.
صندوق تجارت شاخصی کاردان
سومین صندوقی که در سال ۱۳۹۴ آغاز به کار کرد، صندوق تجارت شاخصی کاردان بود. هدف از تشکیل صندوق شاخصی، پیروی از شاخص قیمت و بازده نقدی یا همان شاخص کل، جمعآوری سرمایه از سرمایهگذاران و تشکیل سبدی متنوع از داراییهای موضوع بند ۲-۳ اساسنامه و با رعایت محدودیتهای بند ۲-۴ است به نحوی که بازدهی صندوق قبل از کسر هزینههای صندوق، از متوسط بازدهی شاخص سی شرکت بزرگ بیشتر باشد. در ضمن هزینه کارمزد ارکان صندوق در حداقل ممکن در نظر گرفته شده است تا بازدهی صندوق پس از کسر هزینهها، از متوسط بازدهی کل بورس تهران، انحراف زیادی نداشته باشد. این صندوق در بازه یکساله عملکرد بهتری از شاخص کل داشته و طی نه سال فعالیت، در حالی که بازدهی شاخص کل حدود ۳۱۷۰ درصد بوده، ۳۴۵۴ درصد بازدهی عاید سرمایهگذاران کرده است.
صندوق نگین سامان
صندوق بادرآمد ثابت نگین سامان از سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را آغاز کرده و تأمین سرمایه کاردان از سال ۱۳۹۸، مدیریت آن را برعهده گرفته است. نگین سامان با اختصاص سهمی ۷۱.۶ درصدی به اوراق با درآمد ثابت و سهمی ۲۶.۷۶ درصدی به سپرده بانکی عملکرد بهتری در کسب بازدهی داشته و بازدهی سالانه ۲۵ درصدی را به ثبت رسانده است.
صندوق سرمایهگذاری مشترک رشد سامان
صندوق سرمایهگذاری مشترک رشد سامان در تاریخ ۰۲/۰۹/۱۳۹۲ با دریافت مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار (سبا) به عنوان صندوق سرمایهگذاری موضوع بند ٢٠ ماده ١ قانون بازار اوراق بهادار مصوب آذر ماه سال ١٣٨٤، فعالیت خود را آغاز کرد. این صندوق با شماره ۱۱۲۳۵ نزد سبا به ثبت رسیده است. عملکرد این صندوق بر اساس مفاد اساسنامه و امیدنامه و در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه است. صدور واحد سرمایهگذاری و ابطال آنها بر اساس ارزش خالص داراییهای روز بعد از ارایه درخواست صورت میگیرد. ضامن نقد شوندگی صندوق بیمه سامان بوده که پرداخت وجوه سرمایهگذاران حداکثر ٧ روز پس از ارایه درخواست ابطال را ضمانت کرده است. شیوه سرمایهگذاری از نوع صندوق صدور و ابطال است. در تاریخ ۰۸/۰۲/۱۴۰۳ خالص ارزش داراییهای صندوق ۳,۰۰۸ میلیارد ریال است.
صندوق سرمایهگذاری مشترک یکم سامان
صندوق سرمایهگذاری مشترک یکم سامان در تاریخ ۲۴/۰۱/۱۳۹۰ با دریافت مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار (سبا) به عنوان صندوق سرمایهگذاری موضوع بند ٢٠ ماده ١ قانون بازار اوراق بهادار مصوب آذر ماه سال ١٣٨٤، فعالیت خود را آغاز کرد. این صندوق با شماره ۱۰۸۷۲ نزد سبا به ثبت رسیده است. عملکرد این صندوق بر اساس مفاد اساسنامه و امیدنامه و در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه است. صدور واحد سرمایهگذاری و ابطال آنها بر اساس ارزش خالص داراییهای روز بعد از ارایه درخواست صورت میگیرد. ضامن صندوق بانک سامان بوده که پرداخت وجوه سرمایه گذاران حداکثر ٧ روز پس از ارایه درخواست ابطال را ضمانت کرده است. در تاریخ ۰۸/۰۲/۱۴۰۳ خالص ارزش داراییهای صندوق ۲,۱۶۱ میلیارد ریال است.
صندوق سرمایهگذاری کیمیا زرین کاردان
صندوق سرمایهگذاری کیمیا زرین کاردان در تاریخ ۰۲/۰۵/۱۳۸۷ با دریافت مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار (سبا) به عنوان صندوق سرمایهگذاری موضوع بند ٢٠ ماده ١ قانون بازار اوراق بهادار مصوب آذر ماه سال ١٣٨٤، فعالیت خود را آغاز کرد. این صندوق با شماره ۱۰۶۱۵ نزد سبا به ثبت رسیده است. عملکرد این صندوق بر اساس مفاد اساسنامه و امیدنامه و در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه است. مدیریت داراییهای صندوق که عمدتاً شامل گواهی سپرده شمش طلا و سکه طلا است، توسط مدیر سرمایهگذاری صندوق صورت میگیرد. خریدوفروش واحدهای سرمایهگذاری پس از دوره پذیرهنویسی اولیه، در بورس یا بازار خارج از بورس مربوطه و به واسطه کارگزاران دارای مجوز انجام میشود. در تاریخ ۰۸/۰۲/۱۴۰۳ خالص ارزش داراییها ۱۲,۵۵۴ میلیارد ریال است. در جدول مشروح عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری تحت مدیریت شرکت تأمین سرمایه کاردان را مشاهده میکنید.
شماره ۵۳۹ هفته نامه اطلاعات بورس