از روز گذشته صدور برخط بارنامه‌های الکترونیکی توزیع بار در بخش حمل ونقل جاده ای آغاز شده است که با استفاده از این امکان شاهد کاهش چشم گیر میزان حمل قاچاق کالا در این حوزه خواهیم بود.

به گزارش صدای بورس، با شروع مرحله دوم سامانه برخط توزیع بار صدور بارنامه‌های الکترونیکی برای ۴۳۰ هزار کامیون در سراسر کشور آغاز شد.

براساس آمار منتشر شده از سازمان حمل و نقل جهانی، بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، از جمله هلند، بلژیک، آلمان، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا، بارنامه الکترونیکی را به عنوان روش اصلی در حمل و نقل استفاده می‌کنند. در این کشورها در فرآیندهای حمل و نقل جاده‌ای و همچنین حمل و نقل دریایی از بارنامه الکترونیکی استفاده می‌شود.

رومینا کارشناس حمل ونقل بار سازمان راهداری با بیان اینکه در حال حاضر ۴۳۰ هزار کامیون در بخش حمل ونقل جاده ای فعال هستند گفت: ۵۰۰ هزار راننده کامیون در بخش حمل ونقل جاده ای فعالیت می‌کنند که از طریق این تعداد راننده و کامیون ۵۷۰ میلیون تن بار در سال جابه جا می شود.

وی افزود: اجرای سامانه برخط صدور بارنامه الکترونیکی در سراسر کشور از روز گذشته اجرا شده و با اجرای این طرح ما شاهد کاهش چشمگیر نارضایتی رانندگان حمل بار از شرکت های حمل ونقلی هستیم چراکه پیش از این بسیاری از شرکت ها بدون اطلاع راننده اقدام به لغو حمل بار می کردند و از طریق همان بار نامه اقدام به جابه جایی حمل بار های غیر مجاز که با صدور برخط بارنامه‌های الکترونیکی امنیت حمل بار در این بخش افزایش یافته است. کاهش معطلی رانندگان و افزایش امنیت بار از جمله مزایای این بارنامه الکترونیکی است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان