به گزارش صدای بورس، علی شیرین زاد، نماینده حوزه انتخابیه کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس درباره علت عدم تمکین سیستم بانکی به اعطای تسهیلات ساخت و خرید مسکن گفت: مجلس شورای اسلامی قانون جهش تولید مسکن را مصوب کرد و در این قانون مقرر شد سالانه یک میلیون مسکن در کشور ساخته شود و برای رونق این مسکن سازی مصوب شد که بانکها در حوزه اعطای تسهیلات ساخت و خرید مسکن وارد فاز جدیدی شوند.
شیرین زاد در ادامه بیان کرد: در این قانون بانکها ملزم شدند سالانه ۲۰ درصد از اعتبارات خود را در حوئزه اعطای تسهیلات ساخت و خرید مسکن هزینه کنند ولی بر اساس آمار و اطلاعات منتشر شده ۱۸ بانک عملکرد صفر در حوزه اعطای تسهیلات ساخت و خرید مسکن داشته اند.
شیرین زاد بیان کرد: متأسفانه یکی از دستگاههایی که رسالت اصلی برای حل بحران مسکن سازی را بر عهده دارد بانکها هستند ولی به دلیل اینکه پرداخت تسهیلات ساخت مسکن برای بانکها توجیه اقتصادی ندارد انگیزهای برای اینکه به وظیفه خودشان عمل کنند و ۲۰ درصد از اعتبارات خود را در اختیار مردم، تعاونیها و بخش خصوصی برای مسکن سازی قرار دهند تا آنها در حوزه تولید مسکن پیشقدم شوند، ندارند.
نماینده حوزه انتخابیه کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس با اشاره به اینکه بانکها اعلام میکنند که وام مسکن سود کمی نسبت به سایر حوزهها دارد، دوره تنفس دارد و دوره بازپرداخت آن هم خیلی طولانی است افزود: به همین دلیل بانکها ترجیح میدهند اعتبار خود را در عرصههای دلالی وارد کنند و سود چندین برابری به دست بیاورند.
وی گفت: اولویت بانکها سرمایه گذاری اعتبارشان در حوزههای سفته بازی و دلالی است و اطمینان بیشتری هم در برگشت اعتبارشان دارند. متأسفانه این نگاه غلط باعث شده که کشور ما در بسیاری از حوزههای تولیدی، صنعتی و از جمله تولید مسکن با اختلال جدی رو به رو شود.
منبع: مهر