بازار سرمایه پس از چند هفته سردرگمی به دلیل مباحث انتخاباتی و رقابتهای ریاستجمهوری، در نخستین روزهای هفته تغییر جهت داد و ضمن ایجاد روند صعودی قوی، عمده سهمها با صف خرید سنگین همراه شدند. بازار پس از گذشت چند هفته نوسان به سمت جهش ارزش معاملات پیش رفت، در این راستا ارزش معاملات از ۲ به بیش از ۸ هزار میلیارد تومان افزایش یافت که این امر نشاندهنده حضور حقیقیها بهعنوان خریدار و ورود پول سهامداران خرد به بازار است.
با وجود خوشبینی ایجاد شده نسبت به اظهارنظرهای مشاوران رئیسجمهور منتخب، بازار منتظر تعیین کابینه و اعلام رسمی برنامهها است، بنابراین بازار پس از رشد حدود ۱۰ درصدی در بسیاری از نمادها وارد فاز احتیاط شده است. از سوی دیگر، بانک مرکزی در هفتههای اخیر سیاست انبساطی را در پیش گرفت و تزریق پول از طریق بازار باز رخ داد. نرخ بهره از محدوده ۳۰ درصد در حال کاهش است و عملکرد ماهانه بازار مسکن نیز حاکی از رشد ضعیف قیمتها در مقایسه با سایر بازارهاست.
نرخ دلار به دلیل تعدیل انتظارات، تمایل چندانی به رشد ندارد، باتوجهبه چنین وضعیتی تورم روند نزولی داشته و تورم تولیدکننده به زیر ۳۰درصد کاهشیافته که این اتفاق میتواند متغیر پیشرو برای کاهش تورم مصرفکننده در ماههای پیشرو باشد. سیگنالهای ایجاد شده از تکنرخی شدن ارز، منجر به جذابیت گروههای صادرات محور شده است.
اصلاح قانون بودجه در خصوص مالیات بر صندوقها سبب حذف ریسک آن از بازار شده، پیگیری و اصلاح آییننامه قیمتگذاری خوراک و محصولات نفتی، باعث بهبود سودآوری گروه پالایشی شد که این امر بیتأثیر در تغییر روند معاملات بازار نبود. اکنون شاهد عملکرد خودروسازان تجاری هستیم، خودروسازان سواری به دنبال مجوز تجدید ارزیابی هستند که این موضوع میتواند کمککننده به خروج این گروه از ماده ۱۴۱ باشد.
بازار اکنون در بهترین موقعیت سرمایهگذاری قرار دارد، این مسائل در کنار یکدیگر از جمله تصمیمات و پیگیریهای بهموقع سازمان بورس است که سبب تغییر روند بازار سهام شد. P/E بازار به کمتر از ۷ واحد رسیده، تقسیم سود مجامع تا آخر تیرماه میتواند اثر قابلتوجهی را بر بازار و روند آن تا پایان سال داشته باشد.
- سید فرهنگ حسینی - مدیر عامل گروه صنعتی و معدنی امیر
- شماره ۵۴۸ هفته نامه اطلاعات بورس