به گزارش صدای بورس، یاسر دستمالچیان،دبیر کارگروه کنترل و تنظیم بازار املاک و مستغلات درباره بررسیهای آن کارگروه در خصوص بنگاههای غیرمجاز، گفت: طبق بررسیهای میدانی، استانهایی که هماکنون بیشترین تعداد بنگاههای غیرمجاز را دارند شامل استان تهران با حدود هشت هزار بنگاه معاملات املاک غیرمجاز، خراسان رضوی با حدود ۲ هزار بنگاه غیرمجاز، مازندران، خوزستان و قم هرکدام با داشتن حدود یک هزار بنگاه غیرمجاز است.
وی تصریح کرد: با ساماندهی بنگاههای غیرمجازی که در این پنج استان هستند تعداد بنگاههای غیرمجاز در سطح کشور به کمتر از سههزار بنگاه غیرمجاز کاهش مییابد. بنابراین انتظار این است تا پلیس اماکن وارد کار شود و نسبت به پلمب واحدهای غیرمجاز اقدام کند.
دستمالچیان گفت: از اتحادیهها و پلیس اماکن درخواست داریم به جهت حمایت از بنگاههای معاملات املاک مجاز با این تعداد بنگاههای غیر مجاز که طبق آمار زیر ۱۰ درصد تعداد کل بنگاهها هستند برخورد کنند تا شرایط برای کسب و کار سالم میان همه افراد یکسان ایجاد شود.
دبیر کارگروه کنترل و تنظیم بازار املاک و مستغلات با اشاره به اینکه بنگاههای معاملات املاک مجوزدار خواستار برخورد با بنگاههای غیرمجاز هستند و این خواستهای برحق است، گفت: بنگاههای معاملات املاک مجوزدار به منظور تسهیل فضای کسب و کار خواستار برخورد با بنگاههای غیرمجاز شدند که بدون پرداخت هیچگونه مالیات به شکل غیرقانونی در این صنف مشغول فعالیت هستند.
وی درباره روش برخورد با بنگاههای غیرمجاز، افزود: با ارائه گزارش اخطارهای ماده ۲۷ صادره برای واحدهای غیرمجاز توسط اتحادیه و اتاق اصناف به پلیس اماکن و پس از آن توسط پلیس به واحدهای صنفی غیرمجاز اخطار داده میشود تا نسبت به اخذ پروانه کسب اقدام کنند. در صورت بی توجهی واحد صنفی غیرمجاز، آن واحد پلمب خواهد شد و تا زمان دریافت پروانه کسب، حق بازگشایی ندارند و در صورتی که فک پلمب غیرقانونی انجام دهند مشمول مجازات ماده ۵۴۳ قانون مجازات اسلامی میشوند.
دریافت پروانه کسب، فقط در ۱۵ روز
به گزارش مهر،دستمالچیان تاکید کرد: طبق قانون تسهیل صدور مجوزها، مدت زمان دریافت پروانه کسب برای بنگاههای معاملات بدون مجوز در صورت کامل بودن مدارک کمتر از ۱۵ روز است، از بنگاههای معاملات املاک غیرمجاز خواست تا نسبت به اخذ پروانه کسب خود اقدام کنند.