به گزارش صدای بورس،مجید سلطانی، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه درباره افزایش سرمایه این شرکت گفت: موضوع افزایش سرمایه از تکالیف مجمع عمومی که پس از طی مراحل مختلف به سازمان بورس ارسال شد که در آنجا مشکل مطالبات سازمان خصوصیسازی از شرکت مخابرات ایران مطرح شد.
وی ادامه داد: این بدهیها مربوط به دهه ۹۰ هستند که البته بخشی از آنها پرداخت شده است. ما در تلاش هستیم با سپردن تعهد به سازمان خصوصیسازی، مجوز افزایش سرمایه را دریافت کنیم که خواسته سهامداران خرد است و مخابرات را از نظر سرمایه ثبتی به شرکت دوم یا سوم بورس تبدیل میکند.
به گفته وی ۲ درصد سهام شرکت مخابرات ایران که از سوی سهامدار عمده (توسعه اعتماد مبین) به همراه اول منتقل شده بود، به زودی به سهامدار عمده بازمیگردد.
زیاندهی مخابرات
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در نشست خود با برشمردن عوامل داخلی و خارجیای که منجر به زیاندهی مخابرات در سالهای اخیر شده است، گفت: اتفاقاتی که برای شرکت مخابرات ایران رخ داد اگر برای شرکتهای بزرگ بینالمللی صنعت ارتباطات در هر جای دنیا رخ میداد، آن شرکتها اکنون محو شده بودند.
سلطانی با اشاره به قانون اصل ۴۴ و اجرای آن گفت: متاسفانه به برخی از بندهای قانون اصل ۴۴ عمل نمیشود. این در صورتی است که باید این قانون به صورت کامل اجرایی شود تا شرکتها بتوانند با حیاتشان ادامه دهند و بهتر سرویس دهند. بعد از خصوصیسازی نظام تعرفهگذاری مخابرات از مجلس به رگولاتوری بخشی واگذار شد ولی با مقرراتی که وضع کردند جلوی رشد درآمد بخش ثابت گرفته شد.
وی با اشاره به افزایش چند ۱۰ برابری هزینهها در سالهای پس از خصوصیسازی عنوان کرد پس از همه این افزایشها، تعرفههای مخابراتی در نهایت ۳۵ درصد افزایش یافت؛ اما این کار پس از ۱۰ سال انجام شد.
سلطانی همچنین به مصوبات دولت و مجلس درباره همکدی و استخدام نیروی انسانی اشاره کرد که هزینه سنگینی بر دوش مخابرات تحمیل کردند؛ اما دولت هزینههای ناشی از اجرای این مصوبات را جبران نکرد که این کار خلاف ماده ۹۰ اصل ۴۴ قانون اساسی است.
مدیرعامل مخابرات مجموع این رخدادها را منجر به بهم خوردن تعادل درآمد/هزینهای شرکت دانست که هنوز هم نتایج آن ادامه دارد و مخابرات را زیانده کردند.
سلطانی تصریح کرد: از سال ۱۴۰۰ شرکت ملی مخابرات به کاهش هزینه و افزایش درآمد روی آورده است، بر همین اساس در سال ۱۴۰۱ درآمد عملیاتی شرکت پس از خصوصی سازی رکورد زد و ۴۴ درصد رشد کرد و این رقم در سال ۱۴۰۲، ۳۷ درصد بود و شرکت مخابرات با این رشد درآمد عملیاتی در سال گذشته توانست از زیان خارج شود.
وی یادآور شد: درآمد عملیاتی ما در بخش ثابت در سال ۱۳۹۹، ۸۵۰۰ میلیارد تومان بود و در سال ۱۴۰۲ به ۲۲ همت افزایش یافت اما با این ارقام هنوز به سوددهی در بخش ثابت نرسیدیم و در نقطه سر به سر هستیم.
سلطانی خبر داد: شرکت ملی مخابرات در بخش فیبر نوری ۳۵۰ هزار مشترک FTTH و ۱۸۰ هزار مشترک VDSL دارد.
وی خاطرنشان کرد: مخابرات بیش از ۵۰ همت در سال های ۱۴۰۰ تاکنون در بخش ثابت و سیار سرمایه گذاری کرده و برای تامین این سرمایه مولدسازی کرده است البته این کافی نیست اما این ۵۰ همت در حالی خرج شده که بخش زیادی از هزینههای ICT ارزی است و قطعات از خارج از کشور تامین می شود، برای تحول اساسی در حوزه ارتباطات به سالانه ۶۰ تا ۷۰ همت سرمایه گذاری نیاز دارد و برای این کار به حرکت جهشی نیاز داریم و حرکت جهشی نیاز به اعتبار دارد. توسعه حکم اکسیژن را برای ICT دارد و بدون توسعه خواهد مرد.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در ادامه به عمر کوتاه مدیریت در این شرکت پرداخت و بیان کرد: میانگین عمر مدیرعاملان شرکت مخابرات پیش از بنده ۱۵ ماه بوده این تغییرات به هر دلیلی که باشد خود نقطه ضعف شرکت مخابرات به شمار می آید.
توسعه فیبر نوری
سلطانی درباره پروژه فیبر نوری مخابرات نیز گفت: با مولدسازی منابع مخابرات و با دست خالی طرح «نجما» (نهضت جهادی توسعه فیبر نوری مخابرات ایران) را از نظر زمانی ۹۰ درصد و نسبت به کل پروژه ۶۰ تا ۶۵ درصد انجام دادهایم.
۳۵۰ هزار مشترک فیبر نوری و ۱۸۰ هزار مشترک VDSL جدیدترین آماری است که مدیرعامل مخابرات در نشست خبر خود علام کرد و افزود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار تحت پوشش فیبر نوری مخابرات قرار دارند و برای رسیدن به عدد ۷ میلیون پوشش تا پایان سال، برنامهریزی شده است.
وی سرمایهگذاری روی ADSL را دور ریختن پول دانست و از تهیه طرحهایی برای تشویق مشترکان مخابرات به استفاده از فیبر نوری خبر داد.
سلطانی ادامه داد: بحث بهای تمام شده مورد تایید شورای رقابت است. همچنین سیستم مالی که به طور یکپارچه برای کل کشور پیاده شود کار سخت و زمان بری است.
وی در رابطه با علت عدم جدب فاینانس گفت: نرخ بازگشت سرمایه سیار ۷ درصد است که بالاترین نرخ ماست بنابراین سرمایه گذاری صورت نمیگیرد و فاینانس نداریم.
مدیرعامل مخابرات از برقراری تلفن ثابت در همه نقاط کشور از جمله روستاها گفت و افزود: در روستاهای کشور که جمعیت قابل قبول دارد تلفن ثابت برقرار است اما مشکل دزدیده شدن کابل ها همچنان هست و راهکار اساسی برای این مشکل تغییر از مس به فیبر نوری است و تا زمانی که مس به کار گرفته می شود این مشکل وجود دارد تا سرقت باعث قطع تلفن ثابت نشود با این حال مخابرات در مناطقی خط ثابت را روی موبایل وصل کرده تا این مشکل تا زمان توسعه فیبر نوری در سراسر کشور حل شود.