به گزارش «صدای بورس»،در پایان معاملات روز گذشته شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزشی ۴ هزار و ۷۰۰ واحدی به ۱ میلیون و ۹۹۸ هزار واحد رسید و به این ترتیب حمایت تاریخی ۲ میلیون واحدی را از دست داد و سه نماد در گروه فلزات و پالایشگاهی بیشترین تأثیر را در این ریزش شاخص کل بورس داشته اند.
در خصوص آخرین حمایت شاخص با توجه به وضعیت کنونی بازار سهام «صدای بورس» با فعالان بازار سرمایه گفت و گو انجام داده است که در ادامه می خوانید :
آرش مجاهد کارشناس بازار سرمایه گفت: با وضعیت سردرگمی ای که در کشور وجود دارد، اگر روند نزولی شاخص کل بورس ادامه داشته باشد، حمایت بعدی ۱میلیون و ۹۵۵هزار واحد خواهد بود که احتمالا هفته دوم شهریورماه شاخص این ناحیه را خواهد دید. اما اگر پیش از اواسط شهریور ماه استعفای رئیس سازمان تحقق یابد، ممکن است شاخص کل و هم وزن واکنش هیجانی مثبتی را نشان دهد و تا حوالی ۲میلیون و ۱۰۰هزار واحدبرسد.
آراد پورکار مدیر تحلیل کارگزاری پیشرو نیز معتقد است: شاخص کل بورس در روز های گذشته حمایت مهم ۲ میلیون و ۴۰ هزار واحد رو از دست داد ، تا زمانی که درگیر تنش های منطقه ای و مشخص نبودن نحوه پاسخ ایران به رژیم صهیونیست هستیم ،توانایی برگشت به بالای این محدوده را نخواهد داشت ، بنابراین حمایت تکنیکالی بعدی شاخص کل بر محدوده ۱ میلیون و ۹۴۰ هزار واحد قرار دارد، که به احتمال بسیاردر شهریور ماه این عدد راخواهد دید.
فردین آقا بزرگی مدیر سبدگردان نیکان معتقد است:با توجه به وضعیت نظامی و سیاسی کشوروابهام در کابینه دولت ،تحلیل شاخص کل بر اساس تکنیکال درست و کاربردی نیست ،چرا که باعث زیاد شدن اشتباهات در معامله گری می شود
پیام الیاس کردی تحلیل گر بازار سرمایه نیز در این باره می گوید: سهم های بورسی در حال حاضر در کف قیمتی خود قرار دارند اما شاخص کل بورس ،به صورت دستوری کنترل می شود به همین دلیل نمی توان برای آن محدوده برگشتی و حمایتی ای را در نظر گرفت، چرا که سیاست گذار با شاخص سازی می تواند دولت شاخص کل را از هر ناحیه ای صعودی کند ، زمانی که تنش های منطقه ای آرام و محدودیت دامنه نوسان برداشته شود می توان انتظار رشد و صعود را برای بازار داشت.
برزو حق شناس مدیر تحلیل کارگزاری دنیای نوین با اشاره به اینکه بازار این روزها حال خوشی ندارد معتقداست: شاخص کل خیلی وقت پیش ناحیه۲میلیون واحد را شکسته و این عدد غیرواقعی است ، اگر واقعیت بازار را بررسی کنیم عدد شاخص ۱میلیون و ۶۰۰هزار واحد خواهد بود ،این عدد با توجه به میزان ارزش دلاری بازار محاسبه شده که زیر سقف سال ۱۳۹۲ قرار دارد ، سیاست گذار با شاخص سازی و الگوریتم ها شاخص کل بورس را به صورت دستوری نگه داشته است. با نگاهی به قیمت سهم های بورس متوجه خواهیم شد که قیمت ها همانند آبان سال ۱۴۰۱است .
علی عباسیان کارشناس بازار سرمایه می گوید : با توجه به افزایش تنش های سیاسی کشور، بازارسهام در حالت رکود بسر می برد. اما این هیجان فروکش خواهد کرد، برای شاخص کل بورس می توان ،ناحیه حمایت ۱میلیون و ۹۴۰هزار واحد را در نظر گرفت. چراکه خوشبینی ها درمورد تغییرات اساسی در مدیریت سازمان در حال شکل گیری است، بر اساس تحلیل زمانی شاخص ظرف مدت ۷ روز کاری به این ناحیه خواهد رسید.
محمد رضا اعلمی تحلیل گر بازار سرمایه نیز معتقداست:اکنون به علت دستکاری در زیرساخت های بازار سهام و محدود شدن دامنه ی نوسان ،این بازار از تحلیل خارج شده است، سناریوی دولت برای حفظ بورس کاهش دامنه ی نوسان و تزریق پول است. حمایت معتبر پیش روی شاخص کل عدد ۱ میلیون و ۹۴۰ هزار واحد است . می توان گفت با کم شدن ریسک منازعات منطقه ای ، تزریق و ورود پول به بازار بورس شروع شده است همچنین طی روز های آتی شاهد برگشت دامنه ی نوسان به حالت عادی خواهیم بود. بر این اساس نمی توان زمان دقیق برای بازگشت شاخص اعلام کرد .
مریم محبی کارشناس بازار سرمایه نیز می گوید:در روز های گذشته با توجه به ریسک های سیستماتیک کشورو استعفای جواد ظریف ،هیجان منفی بر بازار سهام شدت گرفت،تمامی این اتفاقات نشان می دهد، عوامل بنیادی سبب ریزش بازار سهام شده است.
محدوده حمایتی تکنیکالی بعدی بازار سرمایه ۱ میلیون و ۸۸۰ هزار واحد خواهد بود. البته با توجه به اینکه عوامل بنیادی سبب این ریزش شده، نمی توان برای جلوگیری از ادامه دار بودن این روند ریزشی از سبک تحلیل تکنیکال استفاده کرد.
محدوده های ذهنی و روانی سهامداران در بازار سرمایه می تواند قوی تر از حمایت های نموداری عمل کند، اعداد روانی ۱میلیون و ۸۰۰ هزار واحد و ۱میلیون و ۹۰۰ هزار واحد می توانند عملکرد و تاثیرگذاری بهتری به نسبت نواحی تکنیکالی داشته باشند.
چنانچه در طی روز های آتی شاهد، ورود یک خبر روانی و دلیل بنیادی مثبت باشیم ، شاخص کل بورس می تواند به عدد های بالاتری برسد و وارد روند صعودی شود.
مهدی رادان مدیرعامل شرکت تضامنی صرافی رادان و شرکا معتقد است: شاخص کل بورس حتی با تمامی اقدامات سیاست گذار ،از جمله محدودیت در دامنه نوسان، حمایت روانی ۲میلیون واحدی خود را شکست . بورس تحت تاثیر ریسک های ژئوپلیتیک قرار دارد، همچنین چینش کابینه دولت ابهامات زیادی را به بازار سرمایه وارد کرد. نرخ آمار بیکاری آمریکا سبب شده که اقتصاد جهانی دچار رکود شود. معتقدم نمی شود با استفاده از نمودار ها و تحلیل تکنیکال، سطوحی را به عنوان حمایت یا زمانی را برای برگشت بازار اعلام کرد .
پویان مظفری مدیر توسعه مجموعه انیگما معتقد است: با توجه به اینکه در وضعیت فعلی ،کشور درگیر تنش های منطقه ای است همچنین وزیران دولت چهاردهم به طور رسمی شروع به کار نکردند، نزدیک ترین زمان برای رشد بازار سرمایه اواسط شهریور ماه است تا تکلیف ریسک ها مشخص شود ،اولین ناحیه حمایتی شاخص کل بورس عدد ۱ میلیون و ۹۵۰ هزار واحد خواهد بود.
گزارش از مصطفی نیک خواه