تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۹

گزارش توضیحات در خصوص اطلاعات و صورت های مالی شپنا منتشر شد.

به گزارش صدای بورس، شرکت پالایش نفت اصفهان افزایش ۶۱ درصدی بهای تمام شده مندرج در صورت های مالی سه ماهه اول دوره مالی منتهی به ۱۴۰۳/۰۳/۳۱ را به دلیل افزایش ۱۰ درصدی میانگین نفت خام که منجر به افزایش یک درصدی سهم هزینه نفت خام در مقایسه با کل هزینه های ساخت در دوره مورد بررسی نسبت به دوره مشابه سال قبل شده است.

در خصوص اطلاعیه منتشر شده با شماره پیگیری ۱۲۳۲۰۰۰در تاریخ ۱۴۰۳/۰۵/۲۰ به استحضار می رساند شماره پیگیری ۱۲۳۲۰۰۰ - اطلاعات و صورت‌های مالی میاندوره‌ای منتهی به دوره سه ماهه ۱۴۰۳/۰۳/۳۱

شرکت پالایش نفت اصفهان با نماد شپنا در بورس فعالیت دارد بررسی شد.

موضوع بررسی کاهش سود خالص سه ماهه اول سال ۱۴۰۳
در خصوص بررسی عوامل کاهش سود خالص شرکت پالایش نفت اصفهان در سه ماهه اول دوره منتهی به ۱۴۰۳/۰۳/۳۱ نسبت به دوره مشابه سال قبل به شرح ذیل تقدیم می شود.
(الف) افزایش ۶۱ درصدی بهای تمام شده مندرج در صورت های مالی سه ماهه اول دوره منتهی به ۱۴۰۳/۰۳/۳۱ نسبت به دوره مشابه سال قبل
(۱) افزایش ۱۰ درصدی میانگین نرخ نفت خام که همین امر منجر به افزایش ۱ درصد، سهم هزینه نفت خام در مقایسه با کل هزینه های ساخت در دوره مورد بررسی نسبت به دوره مشابه سال قبل گردیده است. (۲) نفت خام خریداری شده علاوه بر تاثیر پذیری از نرخ بازارهای مرتبط ،جهانی متاثر از نرخ ارز مندرج در سامانه مبادلات ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران میباشند که با افزایش ۴۶ درصدی میانگین نرخ تسعیر ارز نسبت به دوره مشابه سال قبل که در مجموع منجر به افزایش ۵۶ درصدی بهای تمام شده یک واحد نفت خام شد. شایان ذکر است سهم هزینه نفت خام در دوره مذکور ۹۵ درصد و در دوره مشابه سال قبل ۹۴ درصد بوده است.
ب کاهش رشد نرخ جهانی فرآورده ها در سه ماهه اول سال ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل:
(۱) با عنایت به تعلق اولین و بیشترین سهم تولید و فروش فرآورده ها به نفت گاز افزایش میانگین نرخ ۷ درصدی و برای سومین رتبه سهم تولید و فروش فرآوردهها نفت کوره افزایش میانگین نرخ ۱۳ درصد در دوره مذکور نسبت به دوره مشابه میباشد.
۲) در خصوص دومین رئه سهم تولید و فروش فرآورده ها انواع بنزین کاهش میانگین نرخ ۴ درصدی در دوره مذکور نسبت به دوره مشابه است.

پ بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۳ نرخ موثر مالیاتی در سال جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل با افزایش ۳ درصد، منجر به کاهش سود معادل ۱٫۱۶۰ میلیارد ریال در قالب مالیات پرداختنی گردیده است.
لازم به ذکر است در خصوص کاهش تاثیر پذیری شرکت پالایش نفت اصفهان از شرایط حاکم بر بازارهای جهانی و نرخ تسعیر ارز موارد تحقق یافته به شرح ذیل است؛
۱) شناسایی بیشتر پتانسیل های موجود در بورس کالا و انرژی جهت خرید کالا و عرضه فرآورده ها و استفاده کردن حداکثری از مشوق های مالیاتی
(۲) متنوع نمودن محصولات و در نهایت کیفی سازی و افزایش زنجیره ارزش