به گزارش صدای بورس، رحمان آراسته، مدیر بازار مشتقه بورس کالا گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا مرداد ماه ۱۴۰۳، بیش از ۷.۷ تن شمش به ارزش تقریبی ۳۱ هزار میلیارد تومان در بازار گواهی سپرده معامله شده است.
مدیر بازار مشتقه و صندوقهای کالایی بورس کالای ایران گفت: صندوقهای سرمایه گذاری در اوراق بهادار مبتنی بر طلا، از سال ۹۶ برای اولین بار در بازار سرمایه از طریق بورس کالای ایران پذیرش و عرضه شدند و در حال حاضر ۱۳ صندوق مبتنی بر طلا در این بورس در حال فعالیت هستند.
آراسته در خصوص ترکیب دارایی صندوقها گفت: این صندوقها باید حداقل ۷۰ درصد از دارایی خود را در اوراق بهادار مبتنی بر طلا مثل گواهی سپرده کالایی سکه یا شمش طلا، سرمایه گذاری کنند. تا قبل از عرضه شمش طلا در بازار گواهی سپرده بورس کالای ایران، ترکیب دارایی این صندوقها فقط به گواهی سپرده سکه اختصاص داشت؛ اما با راه اندازی گواهی سپرده شمش در اسفند ماه سال ۱۴۰۱، صندوقهای جدید بیشتر دارایی خود را به شمش طلا اختصاص دادند. صندوقهای قدیمیتر نیز اقدام به تغییر در ترکیب دارایی خود و سوق دادن آن به سمت شمش طلا نمودند.
او تاکید کرد: به جرات میتوان گفت در حال حاضر بیشتر تقاضای بازار گواهی سپرده شمش طلا به صندوقهای طلا اختصاص دارد؛ به طوری که از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا مرداد ماه ۱۴۰۳، بیش از ۷.۷ تن شمش به ارزش تقریبی ۳۱ هزار میلیارد تومان در بازار گواهی سپرده معامله شده که از این میزان بیش از ۶.۱ تن به ارزش نزدیک به ۲۵ هزار میلیارد تومان، جهت رفع تقاضای صندوقهای طلا بوده است.
آراسته همچنین بیان کرد: آمارها نشان میدهد به طور میانگین ماهانه تاکنون نزدیک به ۸۰ درصد عرضه شمش در هر ماه در اختیار صندوقهای طلا قرار گرفته است، همچنین تقاضای ماهانه صندوقهای طلا به طور میانگین در سال گذشته نزدیک به ۲ هزار میلیارد تومان بوده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان