بازار زخمی سرمایه در سال ۱۴۰۳ هر زمان قصد کرد نفسی بکشد، بلند شود و خود را احیا کند با ریسک قریب الوقوع سیاسی مواجه شد.

به گزارش صدای بورس، بازار زخمی سرمایه در سال ۱۴۰۳ هر زمان قصد کرد نفسی بکشد، بلند شود و خود را احیا کند با ریسک قریب الوقوع سیاسی مواجه شد. در مهرماه هم فضای تلخ، تیره، منفی و منفی و منفی بر این بازار چیره بوده و با وجود اینکه پارامترهای مختلفی وجود دارد که می‌توانست محرک رشد آن باشد اما ریسک‌های سیاسی مانع حرکت آن شد.
آنچه این روزها در بازار بسیار عرضه می‌شود ناامیدی است که به‌طور کامل در بازار موج می‌زند و با خروج پول سنگین و بی اعتمادی سراسری همراه است. در این میان زور مسئولان امر فقط به دامنه نوسان و محدود کردن آن می‌رسد هرچند به عقیده بسیاری از صاحبنظران وضعیت بازار سرمایه وخیم‌تر از این حرف‌هاست که فقط روی ریزساختارهایی مثل دامنه نوسان متمرکز باشیم. از آنجایی که ریسک جنگ بر بازار سایه انداخته و نرخ بهره همچنان بالاست، ورود پولی به بازار نداشته و هنوز وعده‌های حمایتی دولت و ریاست جدید سازمان بورس عملی نشده بنابراین ضروری است که در این مقطع مسئولان امر به فکر واکنش درست در این روزها باشند.
آمارها گویای آن است که شاخص کل بورس در مهر ماه سال جاری بازدهی منفی ۴/۴ درصدی داشته است، در این میان ارزش معاملات خرد هم که در اول مهر ماه سال ۱۴۰۳ معادل ۷۴۶/۳ میلیارد تومان بود در آخرین روز مهر ماه به ۸۷۹/۲ میلیارد تومان رسید و براین اساس بازدهی منفی ۲۳ درصدی را ثبت کرد.

سکه حریف می‌طلبد
سکه، طلا و دلار اما با بازدهی‌های مثبت خود جلوی چشم سهامداران بورسی رژه می‌روند تا آنها بیش از پیش در حسرت ماندن در بازار سرمایه بسوزند. بر این اساس؛ سکه که اولین ماه پاییز را با ۴۴ میلیون تومان آغاز کرد در پایان این ماه رشد ۲۵ درصدی به ۵۵ میلیون تومان رسید. طلا هم بازدهی ۱۴ درصدی را ثبت کرد و دلار نیز از حوالی ۵۹ هزار تومان به حدود ۶۵ هزار تومان رسید.

در مهر ماه سال ۱۴۰۳، حقیقی‌ها ۱۸ روز پول از بازار خارج کردند و بازار تنها ۴ روز با ورود نقدینگی همراه شد.
بیشترین خروج نقدینگی در هشتم مهر ماه سال ۱۴۰۳ اتفاق افتاد که سهامداران ۱,۰۹۵ میلیارد تومان سرمایه خود را خارج کردند. بیشترین ورود پول هم در دومین روز ماه اول پاییز ۱۴۰۳ اتفاق افتاد و سرمایه‌گذاران ۶۳۰ میلیارد تومان نقدینگی به بازار تزریق کردند.
اما در مقابل درآمد ثابت‌ها دقیقا برعکس بازار بودند؛ این صندوق‌ها در مهر ماه ۱۴۰۳ تنها ۴ روز با ابطال مواجه شدند و در ۱۸ روز بعدی فقط با صدور همراه بودند. بیشترین ورود در تاریخ چهارم مهر ماه ۱۴۰۳ اتفاق افتاد که سهامداران ۸۷۷ میلیارد تومان به درآمدثابت‌ها تزریق کردند. همچنین در این میان بیشترین خروج پول از صندوق‌های درآمد ثابت ۲۸ مهر ماه سال جاری ثبت شد که ۶۶۲ میلیارد تومان از پول سرمایه‌گذاران از این صندوق‌ها پر کشید.

در این روزهای تیره و تار بازار سرمایه، یکی از گزینه‌های سرمایه‌گذاری که سهامداران بیش از پیش به آن توجه داشته‌اند صندوق‌های طلا بوده که طبق آمار منتشر شده مجموعا حدود ۹ هزار میلیارد تومان به کل صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا وارد شده است.

  • همراز فیروزی - خبرنگار

  • شماره ۵۶۴ هفته نامه اطلاعات بورس