به گزارش صدای بورس، سرمایه گذاری غدیر با سرمایه ۲۱۶ هزار میلیارد ریال با سال مالی ۳۰ آذر، تا پایان مهر ماه موفق به کسب ۲۴ هزار میلیارد ریال سود نقدی از سرمایه گذاری های خود شده است. با این حال، عمده درآمد سرمایه گذاری از شرکت های تایعه و فرعی از جمله پارسان، وکغدیر و سغدیر است که در پایان سال مالی شناسایی می شود.
ارزش پرتفوی وغدیر در پایان مهر ماه به ۱،۵۹۲ هزار میلیارد ریال بالغ گردیده که کاهش ۸۵ هزار میلیارد ریالی در مهر ماه را به ثبت رسانده است که کاهشی در حدود کاهش شاخص کل بورس در مهر ماه بوده است.
عمده پرتفوی وغدیر در گروه شیمیایی و شامل شرکت های پتروشیمی و پالایشی است که از طریق هلدینگ نفت و گاز پارسیان (پارسان) سهامدار این شرکت ها است و پس از آن پتروشیمی پارس قرار دارد. ابلاغ رای دیوان و کاهش قیمت گاز متان برای نیمه اول سال گذشته، برای شرکت های پتروشیمی اوره ساز و متانولی این گروه خبر خوبی محسوب می گردد. همچنین تخصیص بودجه برای تهاتر مطالبات شرکت های پتروشیمی اوره ای با دارایی های دولت در بودجه ۱۴۰۴ نیز خبر مناسبی برای وصول مطالبات این شرکت ها به شمار می رود. در کنار این موضوع، رشد قیمت دلار نیما در دو سه ماه اخیر، به رشد سود شرکت های پتروشیمی و پالایشی زیرمجموعه سرمایه گذاری غدیر منجر خواهد شد.
پس از پارسان، صنایع معدنی در جایگاه دوم پرتفوی وغدیر قرار دارد که وکغدیر و آلومینیوم جنوب عمده پرتفوی بورسی و غیربورسی وغدیر را در این حوزه شامل می شوند. طرح های متعددی در شرکت های زیرمجموعه وکغدیر از جمله فولاد نی ریز، فولاد آلیاژی یزد و فولاد غدیر ایرانیان در آستانه بهره برداری قرار دارند که می تواند به جهش در درآمد این هلدینگ منجر شود.
بررسی خرید و فروش های سرمایه گذاری غدیر در مهر ماه نشان می دهد که این هلدینگ خرید و فروش خاصی در پرتفوی خود انجام نداده است. عمده مجامع شرکت های تابعه در زمستان برگزار می گردد و به دلیل عدم قرارگیری مجامع شرکت های تابعه در مهر ماه، در این ماه سود مجمع نیز شناسایی نشود.