بازار سرمایه ایران در میانه چالش‌های سیاسی و اقتصادی، فرصتی برای تغییر و بهبود یافته است. توقف عرضه‌های اولیه می‌تواند به عنوان فرصتی برای بازنگری در استراتژی‌ها و جلب دوباره اعتماد سرمایه‌گذاران دیده شود. آیا دولت می‌تواند با شفافیت و برنامه‌ریزی نوین، مسیر جدیدی را برای آینده بازار ترسیم کند؟

محسن موسوی مدیر عامل تامین سرمایه امید در گفت و گو با «صدای بورس» در خصوص طرح جدید بسته های حمایتی گفت: وضعیت کنونی بازار سرمایه تحت تأثیر فشارهای سیاسی و نظامی به نقطه‌ای بحرانی رسیده است. هیچ بسته حمایتی نمی‌تواند به تنهایی این چالش‌ها را کاهش دهد یا مدیریت کند؛ این‌گونه اقدامات صرفاً مسکن‌های ضعیف و کوتاه‌مدت هستند.

وی در خصوص شفاف‌سازی نیازهای مالی دولت در بازار سرمایه افزود: توقف عرضه‌های اولیه به هیچ وجه دلیلی منطقی برای کاهش ارزش بازار سرمایه نیست. این مسأله نباید باعث شود که اعتماد سرمایه‌گذاران آسیب ببیند، بلکه باید به آن‌ها روشنی و شفافیت بیشتری داده شود. دولت با مشکل نقدینگی مفرط و کسری بودجه دست و پنجه نرم می‌کند و نمی‌توان این مسائل را با شعارهای غیرعملی حل کرد. باید مشخص شود که دولت چه بخشی از نیازهای مالی‌اش را از بازار سرمایه تأمین خواهد کرد.

مدیر عامل تامین سرمایه امید به تغییر رویکرد در مدیریت اقتصادی اشاره کرد و گفت: حلقه مفقوده در اقتصاد ما، برنامه‌ریزی است. اگر بخواهیم بر اساس الگوهای ناکارآمد گذشته ادامه دهیم و به همان افراد با رویکردهای ناکارآمد تکیه کنیم، هیچ دردی دوا نخواهد شد. تغییر باید به معنای ایجاد روحیه تازه در مدیریت باشد و جوانان با انگیزه و نوآور باید به دست‌گیری سکان هدایت این فرآیند بپردازند.

موسوی ادامه داد: تصمیمات خلق‌الساعه و فشار بر شرکت‌های بزرگ برای مدیریت سهام خود، تنها به بی‌اعتمادی و ناامیدی سرمایه‌گذاران دامن می‌زند. باید توجه داشت که تغییر رویکرد و برنامه‌ریزی دقیق و منسجم اساس حل مشکلات است، و متأسفانه به نظر می‌رسد که گوش شنوایی برای این مسائل وجود ندارد.

وی در خصوص هدایت سرمایه‌ها به سمت تولید و صادرات اظهار داشت: زمانی که بازار در وضعیت منفی قرار دارد، باید بر روی برنامه‌های توسعه‌ای، فرهنگی و آموزشی تمرکز کنیم تا بتوانیم پول‌های سرگردان را که به سمت ارزهای دیجیتال و دیگر دارایی‌ها سرازیر شده‌اند، به سمت تولید و به‌ویژه صادرات هدایت کنیم. این امر نه تنها به سود سرمایه‌گذاران خواهد بود، بلکه باعث افزایش بهره‌وری و درآمد ارزی کشور خواهد شد و در نهایت به خودباوری و اعتماد عمومی منجر می‌شود.

مدیرعامل تامین سرمایه امید در پایان بیان کرد: متأسفانه، آنچه در عمل دیده می‌شود، سرعت عمل و اراده کافی برای اجرای این تغییرات نیست. به جای شعار، نیاز به اقدام جدی و مستمر داریم تا بتوانیم از این بحران‌ها عبور کنیم و آینده‌ای روشن‌تر برای بازار سرمایه ترسیم کنیم.