تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۳

بازار در هفته منتهی به چهارشنبه ۹ آبان ماه با نوسانات سنگینی همراه بود. شاخص کل که هفته قبل به عدد یک میلیون و ۹۷۰ هزار واحدی رسیده بود این هفته دوباره به بالای ۲ میلیون و ۵۶ هزار واحدی رسید و رشد حدود ۴ درصدی داشت.

به گزارش صدای بورس، بازار در هفته منتهی به چهارشنبه ۹ آبان ماه با نوسانات سنگینی همراه بود. شاخص کل که هفته قبل به عدد یک میلیون و ۹۷۰ هزار واحدی رسیده بود این هفته دوباره به بالای ۲ میلیون و ۵۶ هزار واحدی رسید و رشد حدود ۴ درصدی داشت. شاخص کل هم وزن اما رشد کمتری داشت و ۲.۳ درصد رشد کرد. ارزش معاملات خرد هم با رشد سنگین از ۲.۱ هزار میلیارد تومان در متوسط هفتگی به بیش از ۵.۲ هزار میلیارد رسید.

در هفته گذشته البته خروج پول تداوم داشت و بیش از ۱۷۰۰ میلیارد تومان پول از بازار خارج شد. "ثالوند"، "شجم" و "کایزد" بیشترین بازدهی را به ترتیب با ۱۸، ۱۷ و ۱۷ درصد به خود اختصاص دادند و بیشترین افت هم به ترتیب نصیب سهامداران نمادهای "رفاه"، "وتوس" و "ثپردیس" با حدود ۱۱ درصد ریزش شد. "کپشیر" از دریافت ۳۰۰ میلیارد تسهیلات به منطور پروژه احداثی شرکت خبر داد. "وبصادر" قصد فروش سهام خود در شرکت‌های پالایشگاه تهران و ایران ترانسفو را دارد. "ونوین" هم قصد واگذاری سهام خود در شرکت‌های کارگزاری بانک اقتصاد نوین و تامین سرمایه نوین هم قصد واگذاری سهام بیمه نوین و رایان هم افزا را دارد. "خپویش"، "غصینو" و "دفارا"، "دلر" و "دپارس" در هفته گذشته افزایش نرخ داشتند. همچنین "حفاری" و"کمینا" قرارداد جدید رو نمایی کردند.

کلیات بودجه به نفع بازار
کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ تصویب و در این بین نرخ گاز صنایع ارسال شد؛ تبعات این تصمیم برای شرکت های پتروشیمی است که از این محل تعدیل منفی خواهند داشت. ناترازی گازی امسال زودتر از هر سال گریبان صنایع را گرفت و شرکت های پتروشیمی و فولادی شفاف سازی هایی را در زمینه محدودیت های تولیدی راهی کدال کردند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد امسال از بازارسرمایه به نفع بودجه پولی خارج نمی‌کنیم. سخنگوی سازمان برنامه و بودجه هم از تعدیل رو به بالای نرخ ارز ۲۸،۵۰۰ تومانی خبر داد. رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که قصد ما افزایش یک میلیارد و ۷۸۳ میلیون دلار در صندوق بین‌المللی پول است. علی آبادی وزیر نیرو اعلام کرد که مصارف برق بالای الگو با قیمت آزاد محاسبه می‌شود. نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه مجلس اعلام کرد دولت در لایحه بودجه پیشنهاد داده که نرخ ارز ترجیحی براساس نرخ تورم در طول سال آینده افزایش پیدا کند و نرخ تسعیر ارز حاصل از صادرات نفت نیز ۵۵ هزارتومان باشد. وزیر جهاد کشاورزی خبر حذف ارز ترجیحی وارادات گوشت را تکذیب کرد.

طلا رکورد زد
تورم مهرماه اعلام شد و طبق آن شاهد افزایش ۲.۷ درصدی قیمت مصرف کننده نسبت به ماه پیش بودیم. "توسن" ۶۷، "وبوعلی" ۳۳، "شبصیر" ۴۵، "غشهداب" ۲۲ و "خنور" ۱۲۵ درصد از محل سود انباشته افزایش سرمایه می‌دهند.
"کگل" و "کچاد" افزایش سرمایه ترکیبی به ترتیب ۳۵ و ۳۸ درصد از محل آورده و مطالبات و سود انباشته خواهند داشت. "سباقر" در مجمع عمومی سالانه خود به ازای هر سهم ۱۴۰ تومان تقسیم کرد. در بازارهای جهانی طلا همچنان رو به رشد است و هر اونس طلا به بیشترین رقم در تاریخ یعنی ۲۷۸۰ دلار رسید. قیمت هر بشکه نفت برنت ۷۲ دلار و هر تن مس ۹۵۰۰ دلار در حال معامله هستند. قیمت روی، آلومینیوم و سرب هم به ترتیب ۳۱۳۰ دلار، ۲۶۶۵ و ۲۰۲۴ دلار در تن در حال معامله است. بیت کوین هم در محدوده ۷۲ هزار واحدی قرار دارد و برای زدن سقف تاریخی منتظر انتخابات آمریکاست. در بازار طلا و ارز داخلی هر دلار آمریکا در بازار آزاد ۶۹ هزار تومان، هر سکه امامی ۵۴ میلیون تومان و دلار نیما هم در مرز ۵۰ هزار تومانی قرار گرفته است.

  • ندا کریمی - کارشناس بازار سرمایه

  • شماره ۵۶۳ هفته نامه اطلاعات بورس