به گزارش صدای بورس، آیین افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه کیش اینوکس با حضور جمعی از مدیران بازار سرمایه و نهادهای مالی کشور در سالن همایشهای کیش برگزار شد.
رویداد کیش اینوکس در طول سالهای برگزاری با برخورداری از حمایت و مشارکت گسترده وزارتخانهها، سازمان ها و بنگاه های اقتصادی، بخش های دولتی و خصوصی و همچنین مشارکت کنندگان بین المللی و با حضور نخبگان اقتصادی کشور به محلی جهت ارائه تصویری کامل از قابلیت ها، ظرفیت ها و شرایط کلان اقتصاد کشور، تقارن و تبادل اطلاعات فعالان اقتصادی داخلی و بین المللی و برگزاری نشستهای تخصصی با موضوعات روز اقتصادی در ابعاد کشوری و جهانی تبدیل گردیده است.
رویداد کیش اینوکس KISHINVEX۲۰۲۴ در سال ” جهش تولید با مشارکت مردم” و با محور هایی نظیر هدایت نقدینگی به بخش های مولد اقتصادی، بررسی سیاست های کنترل رشد نقدینگی و مهار تورم، بهره گیری از شیوه های نوین تامین مالی، نقش بانک ها در جهش تولید از طریق تامین مالی بنگاههای اقتصادی، تمرکز بر اجرای دستورالعمل حاکمیت شرکتی، نقش بازار سرمایه در تحقق شعار سال، تامین مالی و تقویت شرکت های دانش بنیان از طریق بازار سرمایه، افزایش شفافیت و حرکت در مسیر پیش بینی پذیرتر شدن اقتصاد ملی، تنوع روش های واگذاری در روند خصوصی سازی، طراحی محصولات نوآورانه در صنعت بیمه و نقش این صنعت در ایجاد فضای امن سرمایه گذاری، معرفی آخرین ظرفیت های سرمایه گذاری در کشور، جایگاه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در تولید، صادرات و دیپلماسی اقتصادی و بسیاری از مسائل روز اقتصادی کشور و با حضور مقامات، مسئولین، کارشناسان و دست اندرکاران اقتصادی کشور برگزار میشود.
آریا حمیدیان با بیان اینکه رویداد کیش اینوکس ۲۰۲۴ با سایر دروه های گذشته تفاوت مهمی دارد ،معتقداست:یکی از کمکهای مهم رویداد کیش اینوکس به توسعه بازار سرمایه و صنعت مالی کشور، همین نگاه کارشناسانه به نقاط حساس بازار سرمایه و مسائل مرتبط با سرمایهگذاری است که قبل از برگزاری رویداد، به دست کارشناسان و اقتصاددانان برجسته شناسایی میشوند و مورد بررسی قرار میگیرند.
افتتاحیه نمایشگاه kish invex با حضور رئیس سازمان بورس، مدیران بورسها و مدیران نهادهای مالی آغاز شد.
عبده تبریزی: بازار سرمایه با چالشهای بیشماری مواجه است
حسین عبده تبریزی، رئیس کمیته محتوایی کیش اینوکس ،در گردهمایی بزرگترین رویداد مالی ایران گفت: امسال این گردهمایی در شرایطی برگزار میشود که شاید دشواری های بی شماری همراه با اتفاقات منطقه باعث شده تا شرایط این رویداد از همیشه متفاوت تر باشد.
وی با بیان اینکه شاید برای برخی این گردهمایی تجملی برسد، ادامه داد: بسیاری از شرکتها تمام توان خود را به تداوم فعالیت خود محدود میکنند، اما برگزاری چنین رویدادهایی بیگمان نیازمند تلاشی جسورانه و ستودنی بوده و بیانگر تعهد دوستان به همافزایی است.
عبده تبریزی، افزود: با نگاهی به تجربه ۱۰ ساله کیش اینوکس درمیابیم که عاملی برای حفظ امید برای آینده اقتصاد کشور بوده و امیدوار بودن نشانهای از شجاعت است؛ ناامیدی نباید ما را از تلاش برای پیشرفت ایران بازدارد.
کارشناس بازار سرمایه با تاکید براینکه به طور یقین این تعاملات بستری مناسب برای رشد نهادهای مالی فراهم میسازد، اظهارداشت : در پنلهای تخصصی مشارکتکنندگان تلاش خواهند کرد تا نگاهی دقیق و تخصصی به مشکلات موجود داشته باشند.
مشایخی: سرمایه گذاری روند کاهشی داشته است
مشایخی، اقتصاددان، از دیگر سخنرانان مراسم افتتاحیه کیش اینوکس ۲۰۲۴ با اشاره به اهمیت صنعت مالی گفت: علی رغم اهمیت رویداد کیش اینوکس حال صنعت مالی کشور خوب نیست و بنگاه ها دچار تنگنا هستند و سرمایه گذاری در دهه گذشته رو به کاهش بوده است.
وی ادامه داد: با توجه به این وضع، گردهمایی نخبگان صنعت مالی از اهمیت بالایی برخوردار است. اما باید به این نکته توجه داشت اگر سیاست های اقتصادی و پولی مالی درست تنظیم نشود، صنعت مالی دچار مشکلات عدیده ای خواهد شد.
مشایخی با اشاره به اثر سیاستهای داخلی و کیفیت حکمرانی بر صنعت مالی افزود: اگر بنگاهها بهرهور و سودده باشند صنعت مالی میتواند واسطه خوبی بر تجهیز منابع باشد.
این اقتصاددان در ادامه با تاکید براینکه باید تبادل با کشور های خارجی وجود داشته باشد تا امکانات و تجهیزات از بازار خارجی وارد کشور شود، گفت: دسترسی به تکنولوژی ، دانش و تعاملات خارجی باید وجود داشته باشد تا بنگاه ها فرسوده نشوند و کارایی آنها پایین نیاید.
سرزعیم : ضرورت آسیب شناسی بازار بدهی
علی سرزعیم، اقتصاددان در ادامه افتتاحیه کیش اینوکس ۲۰۲۴ ،گفت: بخش مالی هنوز به اندازه کافی رشد نکرده است در حالی که باید پشتیبان بخش حقیقی باشد و تأمین مالی این بخش را انجام دهد.
وی ادامه داد: نباید بگذاریم در ابتدا اقتصاد بسیار بزرگ شود و بعد به سراغ حرس کردن آن برویم. باید با رگولیشن دقیق کاری کنیم که همبستگی بین بخش مالی و حقیقی اتفاق افتد.
سرزعیم با تاکید براینکه باید آسیب شناسی بازار بدهی و فعالان این بازار را همزمان دنبال کنیم، افزود: ثبات اقتصاد کلان ایران نیازمند ارتباطات بین المللی است.
جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در این مراسم با اشاره به قانون تامین مالی تولید و زیرساخت ها گفت: در مجلس یازدهم این قانون مصوب شد. یکسری ساختارها از جمله توسعه دامنه وثایق و رتبه بندی شرکت ها و تضیمین های دولتی و شرکتی، مولدسازی دارایی ها و صندوق پروژه ها و توفیق وثایق، انتشار اوراق مشارکت ارزی از جمله مواردی است که در این قانون دیده شده است.
به گفته وی اعتبار دادن به اوراق گام و برات الکترونیکی هم از موارد دیده شده در این قانون است.
قادری ادامه داد: این موارد به بازار پول و سرمایه و بیمه کمک کننده است. اگر در نشست ها ابعاد و زوایا مورد بررسی قرار گیرد می تواند به تامین مالی کمک بسیار داشته باشد.
قیافه: قوانین دستوری تابلوی معاملات بورس قرمز کرد
قدیر قیافه عضو کمیسیون اقتصادی اتاق بازرگانی ایران در کیش اینوکس ۲۰۲۴ ، اقتصاد ایران را شبیه به سایر کشورها ندانست و گفت:کشور در ادامه مسیر اولیگارشی بوده و نیازمند همت دولت، بخش خصوصی و مجلس برای پیشرفت اقتصاد هستیم.
وی افزود: رفتارها و قوانین کنونی برای اقتصاد ایران آسیب زا شده به طوری که قوانین دستوری منجر به قرمز شدن تابلوی معاملات بورسی شده است.
قیافه با تاکید براینکه شرکت های بورسی دچار مشکلات ارزی هستند، ادامه داد:ایده آل هایی از اقتصاد مطرح می شود که وجود ندارد و در حال حاضر اقتصاد ایران نیازمند سرمایهگذاری داخلی و خارجی است.
عضو کمیسیون اقتصادی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد:بی ثباتی قوانین و خلق الساعه بودن آنها، آسیب و عامل زیان بنگاه های اقتصادی شده است و با وجود چنین شرایطی نباید انتظار جذب سرمایه خارجی داشت.
سرهنگی، مدیرعامل سازمان مناطق آزاد کیش در یازدهمین نمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۲۴گفت: :یکی از دستاوردهای کیش اینوکس سال گذشته این است که دفتر سازمان بورس و اوراق بهادار در جزیره کیش به عنوان اولین دفتر خارج از تهران تأسیس شد.همچنین ا ز دستاورد های کیش اینوکس سال گذشته می توان به آغاز فعالیت لیزینگ کارامد و کارافرین اشاره کرد.
وی در ادامه افزود: جزیره کیش با استفاده از قانون مناطق آغاز اقتصادی ، پایلوت مناسب برای اقدامات مالی به شمار می رود.
سرهنگی افزود: اقدامات اولیه و بررسی آزمون و خطاهای ریال دیجیتال در فضای حاکم اقتصادی کیش انجام شد.