نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک، بیمه، خصوصی‌سازی و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری کشور (KISHINVEX) به عنوان اثرگذارترین رویداد صنعت مالی و سرمایه‌گذاری ایران آغاز شد.

به گزارش صدای بورس، نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک، بیمه، خصوصی‌سازی و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری کشور (KISHINVEX) به عنوان اثرگذارترین رویداد صنعت مالی و سرمایه‌گذاری ایران آغاز شد. این رویداد در طول سال‌های برگزاری، با برخورداری از حمایت و مشارکت گسترده وزارتخانه‌ها، دستگاه‌ها و فعالان اقتصادی بخش‌های دولتی و خصوصی و مشارکت‌کنندگان بین‌المللی، همچنین با حضور نخبگان اقتصادی کشور تلاش کرده تا با برگزاری نشست‌های تخصصی با موضوعات روز اقتصادی در ابعاد کشوری و جهانی و تبادل اطلاعات بین فعالان اقتصادی داخلی و بین‌المللی، به محلی برای ارائه تصویری کامل از قابلیت‌ها، ظرفیت‌ها و شرایط کلان‌اقتصادی کشور تبدیل شود. در نشست‌های تخصصی رویداد کیش اینوکس، نخبگان، کارشناسان و مدیران بخش‌های مختلف اقتصاد کشور ضمن تشریح شرایط موجود، با ارائه راهکار جهت رفع مشکلات اقتصادی و مالی پرداختند و از تازه‌ترین برنامه‌های خود رونمایی کردند.
در یازدهمین دوره رویداد کیش اینوکس، با آریا حمیدیان، مدیرعامل شرکت بهاران تدبیر کیش و مجری- برگزارکننده این رویداد درباره اهداف و برنامه‌های این دوره و تفاوت آن با دوره‌های پیشین به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید.

* مهمترین تفاوت کیش اینوکس ۲۰۲۴ با دوره‌های قبلی چیست؟
مستحضرید که برگزاری رویداد کیش اینوکس در برخی دوره‌ها با تغییر دولت هم‌زمان بوده است. به طبع زمانی که دولت‌ها عوض می‌شوند، تفکر اقتصادی جدیدی هم حاکم می‌شود. در چنین دوره‌هایی، به دلیل تغییر مسئولان اقتصادی کشور و حضور آنان در کیش اینوکس جهت تبیین برنامه‌ها، این رویداد اهمیت خاصی پیدا می‌کند. در چنین مقطعی، اقتصاددانان و کارشناسان اقتصادی نیز که محورهای این رویداد به شمار می‌روند، دیدگاه‌های کارشناسانه خود را در حوزه‌های اقتصادی، سرمایه‌گذاری و بازار سرمایه در اختیار مسئولان و مقام‌های دولت جدید قرار می‌دهند. بنابراین در سال‌هایی که هم‌زمان با روی کار آمدن دولت‌های جدید بوده و نگاه اقتصادی جدیدی حاکم شده است، این رویداد نیز شاهد تفاوت‌ و تمایز در محتوای برگزاری بوده است، چرا که اقتصاددانان و کارشناسان حاضر در رویداد، فرصت پیدا می‌کنند تا سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصادی دولت جدید را مورد نقد و بررسی قرار دهند. بر این اساس، یکی از تفاوت‌های مهم رویداد کیش اینوکس ۲۰۲۴ نسبت به دوره قبل، همین موضوع استقرار دولت جدید است. ناگفته نماند، قرار بر این بود که یک برنامه بسیار متفاوت با دوره‌های قبل برگزار کنیم که همان نشست «فیاس» (فدراسیون بورس‌های اروپایی و آسیایی) بود. این رویداد جانبی می‌توانست جنبه‌های بین‌المللی رویداد کیش اینوکس را به دلیل حضور مسئولان عالیرتبه خارجی فعال در بازارهای سهام آسیا و اروپا، توسعه دهد اما متاسفانه به دلیل شرایط پیش‌آمده
کنسل شد.

* استقبال از کیش اینوکس ۲۰۲۴ نسبت به دوره‌های قبل را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
ببینید، در رویداد کیش اینوکس ما با محدودیت فضا روبه‌رو هستیم. درست است که نمایشگاه کیش با مساحت ۲۲ هزار متر مربع، بزرگترین سالن یکدست و یکپارچه ایران است، اما فقط همین یک سالن است و از سویی، طی دو روز تنها امکان برگزاری حداکثر ۳۶ نشست را داریم. بنابراین نمی‌توان انتظار پیشرفت کمی از رویداد کیش اینوکس داشت. با این حال، این محدودیت‌ها برای ما فرصت‌سازی کرده‌اند تا در هر دوره، کیفیت برگزاری و کل رویداد را نسبت به دوره‌های قبلی افزایش دهیم. اگر به نام مشارکت‌کنندگان کیش اینوکس ۲۰۲۴ نگاهی بیندازید، درمی‌یابید که نسبت به دوره‌های قبلی ما شاهد حضور مشارکت‌کنندگان اقتصادی بزرگتر و قوی‌تر هستیم. همچنین در حوزه نشست‌ها، شاهد عمق بیشتری در محتوا هستیم. در مورد سخنرانان رویداد هم باید بگویم که در مقایسه با سال گذشته، امسال شاهد حضور طیف گسترده‌تری از اقتصاددانان و کارشناسان برجسته اقتصادی کشور هستیم.

* چه برنامه‌ای برای توسعه این رویداد اثرگذار در صنعت مالی کشور دارید؟
همانگونه که در پاسخ به پرسش قبلی بیان شد، ما هر سال از طریق کمیته محتوایی رویداد کیش اینوکس که با هدایت دکتر عبده تبریزی و حضور بسیاری از کارشناسان برجسته اقتصادی فعالیت می‌کند، از ۶ ماه قبل از برگزاری رویداد به شناسایی نقاط ضعف و قوت اقتصادی کشور می‌پردازیم و بر اساس این مزیت، بر افزایش عمق رویداد تمرکز می‌کنیم. به بیان دیگر، در ابتدا محتوای رویداد را تعیین و مشخص می‌کنیم سپس بر مبنای آن، برنامه‌ریزی و شکل‌دهی به رویداد را انجام می‌دهیم. تلاش ما این است که بین نمایشگاه و نشست‌های تخصصی، رابطه مستقیمی به وجود آوریم. به همین دلیل معتقدم، یکی از کمک‌های مهم رویداد کیش اینوکس به توسعه بازار سرمایه و صنعت مالی کشور، همین نگاه کارشناسانه به نقاط حساس بازار سرمایه و مسائل مرتبط با سرمایه‌گذاری است که قبل از برگزاری رویداد، به دست کارشناسان و اقتصاددانان برجسته شناسایی می‌شوند و مورد بررسی قرار می‌گیرند. در این باره می‌توانم به نشست مهم رابطه اصلاحات اقتصادی و رونق بورس اشاره کنم که کمیته محتوایی کیش اینوکس روز سه‌شنبه ۱۵ آبان آن را برگزار خواهد کرد. نظرسنجی‌هایی که تاکنون داشته‌ایم، نشان می‌دهند که تا حد زیادی در پیمودن این مسیر و تحقق اهداف رویداد موفق بوده‌ایم اما باید بر این نکته تاکید کنم که این موفقیت‌ها، یک کار جمعی و گروهی است. در واقع، کارشناسان اقتصادی و رسانه‌ها سهم بزرگی در موفقیت‌های رویداد کیش اینوکس داشته و دارند.

  • حبیب علیزاده - روزنامه‌نگار
  • شماره ۵۶۴ هفته نامه اطلاعات بورس