به گزارش صدای بورس، دولت برای ترغیب افراد به بچه دار شدن، وام فرزندآوری را به میدان آورده است. در این گزارش به بررسی هزینه های مختلف یک نوازد در ماه می پردازیم.
فرزندآوری توصیه ای است که در سال های اخیر دولت به مردم دارد. این توصیه از طرق مختلفی تقویت نیز شده است و زوج های جوان را با استفاده از وام فرزندآوری تشویق به داشتن فرزندهای بیشتر می کنند. وام فرزندآوری در سال ۱۴۰۳ برای فرزند اول: ۴۰ میلیون تومان، فرزند دوم: ۸۰ میلیون تومان، فرزند سوم: ۱۲۰ میلیون تومان، فرزند چهارم: ۱۵۰ میلیون تومان و فرزند پنجم: ۲۰۰ میلیون تومان است. اما آنچه که در جامعه شاهد هستیم این موضوع است که تورم در همه قشرهای جامعه فشار مضاعفی بر زندگی آورده است و روز به روز به مراتب بدتر هم می شود. داشتن یک فرزند قطعا هزینه های یک خانواده را چندین برابر می کند و زوج جوان را با مسائلی روبرو می کند و پیش از این در برنامه ماهانه و حتی روزانه خود ندیده بودند.
بچه دار شدن از بدو تولد هزینه ساز است
خیلی از زوجین جوان پیش از بارداری تحت نظر پزشک قرار می گیرند تا بارداری خانم با نهایت دقت و بدون مشکل انجام شود. تحت نظر پزشک بودن نیز به خودی خود هزینه ساز است و این هزینه را به خانواده اضافه می کند. اگر قرار باشد یک خانم ماهانه برای چکاب بارداری به یک پزشک متخصص زنان مراجعه کند، بدون حساب کردن مکمل ها و بعضا داروهایی که پزشک تجویز می کند، در بخش خصوصی برای ویزیت ماهانه ۱۸۹ هزار تومان باید بپردازد.
حال تصور می کنیم دوران بارداری گذشته است و مادر به زمان زایمان خود رسیده است. اگر بخواهد فرزند خود را به صورت سزارین به دنیا بیاورد در بیمارستان های دولی بین ۵ تا ۱۰ میلیون هزینه دارد و در بیمارستان های خصوصی بین ۱۵ تا ۳۰ میلیون متغیر است. بسیاری از بیمههای درمانی بخشی از هزینه های سزارین اختیاری را پوشش می دهند اما پوشش دقیق بستگی به نوع بیمه و شرایط قرارداد دارد.
هزینه مایحتاج اولیه نوزاد در زمان تولد
در زمان تولد نوزاد باید لباس کودک، لوازم بهداشتی کودک، کیف لباس، کمد لباس، تخت کودک، کریر و کالسکه و انواع شیشه شیر و پستونک تهیه کرد. اگر به سیسمونی فروشی ها سر زده باشید متوجه قیمت بالای اقلام مربوط به نوزاد می شوید، طوریکه فقط یک عدد شیشه شیر مخصوص نوزاد در بازار ۸۶۰ هزار تومان قیمت دارد! اگر در بازار چرخی بزنیم می بینیم که یک کوله پشتی حاوی وسایل مورد نیاز کودک حدود ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان قیمت خورده است.
پوشکهای بچه در انواع و سایزهای مختلف در بازار موجود هستند. با بزرگتر شدن نوزاد شما از نظر سنی، به طور طبیعی به پوشک هایی با سایز بزرگ تر نیاز خواهد داشت. همچنین، برخی از پوشک ها با ویژگی های ضد حساسیت و قدرت جذب بالا تولید می شوند که به حفظ سلامت پوست فرزندتان کمک می کند. به طور حدودی هر کودک در طول شبانه روز ۶ عدد پوشک نیاز دارد. اگر بسته پوشک بچه را ۳۴ عددی در نظر بگیریم حدودا در ماه به ۵ بسته ۳۴ عددی نیاز است. قیمت پوشک های ۳۴ عددی در بازار حدودا ۲۰۹ هزار تومان است و بنابراین در مجموع باید حدود ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان برای خرید پوشک در نظر بگیرید.
لباس کودک از دیرباز تا امروز گران تر از لباس بزرگسال است. پارچه مربوط به لباس کودکان از جنس تمام پنبه است تا کمترین حساسیت را داشته باشد. از طرفی ابعاد کوچک لباس باعث شده است قیمت لباس کودک گران تر شود. به طور حدودی یک نوزاد در شبانه روز ۶ دست لباس باید تعویض کند و به مرور و در اثر شستشو و همچنین تغییر سایز مداوم نوزاد، باید لباس جدیدی تهیه کرد. قیمت هر یک دست لباس نوازد که شامل ۱۷ تکه مورد نیاز است، در بازار به طور حدودی ۱ میلیون تومان قیمت دارد! بنابراین به فرض اگر لباس خریدن را ماهانه ۳ بار در نظر بگیریم یعنی باید حدود ۳ میلیون تومان برای لباس در نظر گرفت.
تغذیه نوزاد در بدو تولد شیر مادر است اما برخی نوزادان شیرخشک را هم در کنار شیر مادر مصرف می کنند. هر چقدر از نظر سنی کودک به ماه های بالاتر می رود مصرف شیرخشک آن نیز بالا می رود. به طور حدودی برای یک کودک زیر یک سال در ماه ۸ بسته شیرخشک نیاز است. در بازار شیرخشک های مختلفی وجود دارد و برخی از نوزادان فقط باید از نوع خاصی از شیرخشک استفاده کنند. قیمت حدودی هر بسته شیرخشک در داروخانه ها ۶۰۰ هزار تومان است و برای یک ماه و ۸ بسته باید حدود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در نظر بگیرید.
منبع:گسترش نیوز