بر اساس آخرین آمار ارائه شده توسط مجید ملکی، بیش از ۵۳۱ هزار زن خانه‌دار در کشور تحت پوشش بیمه زنان خانه‌دار قرار گرفته‌اند.

به گزارش صدای بورس، رئیس اداره بیمه صاحبان مشاغل آزاد و بیمه اختیاری سازمان تأمین اجتماعی، در تشریح شرایط جدید بیمه زنان خانه‌دار و دختران، گفت: «برای سال ۱۴۰۳ سه نرخ مختلف حق‌بیمه برای این گروه از افراد تعریف شده که به آن‌ها امکان انتخاب پوشش بیمه‌ای متناسب با نیازهایشان را می‌دهد.»

وی افزود: «نرخ‌های حق‌بیمه برای زنان خانه‌دار به شرح زیر است:**

  1. نرخ ۱۴ درصد (۱۲ درصد سهم بیمه‌شده + ۲ درصد سهم دولت): شامل بیمه بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی.
  2. نرخ ۱۶ درصد (۱۴ درصد سهم بیمه‌شده + ۲ درصد سهم دولت): شامل بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی.
  3. نرخ ۲۰ درصد (۱۸ درصد سهم بیمه‌شده + ۲ درصد سهم دولت): شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت، که نرخ کامل بیمه‌پردازی محسوب می‌شود.

جزئیات پرداخت حق‌بیمه در سال ۱۴۰۳

بر اساس حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال ۱۴۰۳، سهم حق‌بیمه پرداختی برای زنان خانه‌دار به تفکیک نرخ‌های مختلف به شرح زیر است:

  • نرخ ۱۲ درصد : ماهانه ۸۸۸ هزار و ۶۰۰ تومان
  • نرخ ۱۴ درصد : ماهانه یک میلیون و ۳۷ هزار تومان
  • نرخ ۱۸ درصد : ماهانه یک میلیون و ۳۳۳ هزار تومان

شرایط ثبت‌نام و بیمه شدن زنان خانه‌دار

ملکی در پاسخ به سوالی درباره نقش سازمان‌های حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد در معرفی زنان خانه‌دار به تأمین اجتماعی، توضیح داد: «سازمان تأمین اجتماعی به‌طور مستقیم و بدون نیاز به معرفی از سوی نهادهای دیگر، زنان خانه‌دار را از تاریخ ۱۷ آذرماه ۱۳۸۷ تحت پوشش بیمه صاحبان مشاغل آزاد قرار داده است. این افراد می‌توانند به‌صورت خوداظهاری در سامانه سازمان تأمین اجتماعی ثبت‌نام کرده و با انعقاد قرارداد و پرداخت حق‌بیمه متناسب از خدمات بیمه‌ای این سازمان بهره‌مند شوند.»

دسترسی آسان به خدمات بیمه‌ای

رئیس اداره بیمه صاحبان مشاغل آزاد تأمین اجتماعی تاکید کرد که «برای بیمه شدن، زنان خانه‌دار نیازی به معرفی از سوی سازمان‌های دیگر ندارند و می‌توانند به‌طور مستقیم با سازمان تأمین اجتماعی تماس بگیرند و مراحل ثبت‌نام را انجام دهند.»

این تغییرات جدید به زنان خانه‌دار فرصت می‌دهد تا از پوشش‌های بیمه‌ای تأمین اجتماعی برخوردار شوند و در برابر ریسک‌های مختلف، از جمله بازنشستگی و فوت، بیمه شوند.

منبع:اقتصاد ۱۰۰