در هفته منتهی به چهارشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۳ در ادامه روند مثبت هفته قبل و برخلاف هفته‌ها و ماه‌های گذشته بازار گارد صعودی محکمی به خود گرفت و فروشندگان به شدت نقره داغ شدند.

به گزارش صدای بورس،در هفته منتهی به چهارشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۳ در ادامه روند مثبت هفته قبل و برخلاف هفته‌ها و ماه‌های گذشته بازار گارد صعودی محکمی به خود گرفت و فروشندگان به شدت نقره داغ شدند. به نحوی که شاخص کل در این هفته با رشد حدود ۷ درصدی به محدوده ۲،۱۴۷،۰۰۰ رسید و شاخص هم وزن هم با رشد ۵.۵ درصدی به محدوده ۷۰۰،۰۰۰ واحدی نزدیک شد.

در این هفته حدود ۲ هزار میلیارد تومان پول اشخاص حقیقی وارد بازار شد و شاهد رشد ارزش معاملات از ۳۶۰۰ میلیارد تومان در متوسط هفته قبل به بیش از ۵۷۰۰ میلیارد تومان در معاملات متوسط روزانه این هفته بودیم که خبر بسیار خوشایندی برای بازار محسوب می‌شود.
در معاملات این هفته بیشترین رشد مربوط به نمادهای «وخارزم» با ۱۷، «تمحرکه» با ۱۵.۵ و «غگیلا» با ۱۵ بود و در سمت مقابل «شرنگی» با ۱۱، «غگز» با ۷ و «وسالت» با ۵.۵ درصد بیشترین زیان را به سهامداران خود زدند.
«فملی» و «بمپنا» به ترتیب افزایش سرمایه ۳۵ و ۱۱۴ درصدی از سود انباشته خواهند داشت. «وسنا» از تجدید ارزیابی سنگین ۴۷۰۰ درصدی خود رونمایی کرد. «وگردش» و «دلر» از محل مطالبات حال شده و آورده سهامداران، سود انباشته و تجدید ارزیابی‌ها افزایش سرمایه به ترتیب ۵۶۷ و ۴۰۰ درصدی می دهند. «ومعادن»، «کی‌بی‌سی» و «داوه» هم از محل سود انباشته و مطالبات و آورده سهامداران افزایش سرمایه به ترتیب ۴۸، ۲۷۰، و ۱۰۰ درصدی می‌دهند. «چخزر» هم افزایش سرمایه ۲۵۴۴ درصدی از سود انباشته می‌دهد. «وحکمت» و «چکاپا» هم به ترتیب ۳۵۰ و ۵۰ درصد از محل آورده نقدی سهامداران و مطالبات حال شده افزایش سرمایه دارند. «ثاخت» و «کحافظ» در مورد در دست اجرا بودن پروسه تجدید ارزیابی دارایی‌های ثابت خود شفاف سازی کردند. زمزمه‌های فروش خودروسازان در بورس کالا دوباره به گوش می‌رسد. «فاراک» و «تپکو» از قراردادهای جدید خود رونمایی کردند.
«فولاد»، «پارسیان» و «وپارس» از نهایی شدن قرارداد خود در معامله اپال پارسیان خبر دادند که همین امر منجر به اقبال به نمادهای «پارسیان» و «وپارس» در بازار شد. «قیستو» اعلام کرد به دلیل تعلل پیمانکار ساختمان مرکزی این شرکت قرارداد فیمابین را لغو و مناقصه جدیدی را برگزار می‌کند.
«واتی» و «ثامید» قصد فروش دارایی دارند. «خبهمن» قصد فروش سهام تایرای خود را کرده است. وزیر خارجه اعلام کرد در صورت تامین منافع ایران حتما با آمریکا مذاکره می‌کنیم. رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد دلار در بازار آزاد در این محدوده‌ها خواهد ماند و رشدی نمی‌کند. وی همچنان اعلام کرد سعی می‌کنیم نرخ رشد نقدینگی بیشتر از ۲۵ درصد نشود. فرزین همچنین اعلام کرد که در راستای انجام تعهدات بانک مرکزی ۱۵ همت به بانک مسکن تزریق کردیم. افزایش نرخ برق نیروگاهی‌ها ابلاغ شد. «غویتا» نرخ ویفر خود را افزایش داد. «کپشیر»، «دارو» و «کحافظ» هم افزایش نرخ برخی محصولات خود را اعلام کردند.

رقابت در زمین بورس کالا
در معاملات بورس کالای داغ این هفته سیمان پوزولانی «سهرمز» با رقابت ۷۳ درصدی همراه شد و «سآبیک» هم سیمان پرتلند کیسه‌ای خود را در رقابت ۵۶ درصدی فروخت. ورق گرم فولاد مبارکه ۳۲ درصد رقابت شد و شمش بلوم فولاد خوزستان ۱۰ درصد بالاتر از قیمت پایه بود. کاتد مس ۷ درصد رقابت شد و به ۵۴۴ میلیون تومان در تن رسید. در گروه پتروشیمی پلی‌پروپیلن مارون ۳۳ درصد رقابت شد. روغن پایه نفت پارس ۲۵ بیشتر از قیمت پایه معامله شد.
در بازار جهانی قیمت طلا بعد از ناکامی از عبور از محدوده ۲۸۰۰ دلار در هر اونس در حال حاضر به ۲۶۰۰ دلار رسیده است و قیمت هر بشکه نفت برنت هم ۷۲.۵ دلار در هر بشکه است. قیمت مس ۹۱۰۰ دلار در هر تن، قیمت روی، سرب و آلومینیوم هم به ترتیب ۲۹۵۰، ۲۰۱۳ و ۲۵۵۵ دلار در تن در حال معامله است. بیت‌کوین با ثبت یکی از بهترین هفته های خود به بیشترین عدد در تاریخ یعنی ۸۹ هزار دلار رسید. فدرال رزرو نرخ بهره را از ۵ به ۴.۷۵ درصد رساند. دلار نیمایی در نهایت از ۵۰ هزار تومان عبور کرد. دلار در بازار آزاد بعد از ریزش ۲ هزار تومانی دوباره افزایشی شد و ۶۸.۵ هزار تومان در حال معامله است. نرخ هر سکه امامی ۵۱ میلیون تومان است.

  • ندا کریمی - کارشناس بازار سرمایه

  • شماره ۵۶۶ هفته نامه اطلاعات بورس