در دوره اول انتخابات آمریکا و آمدن دونالد ترامپ، نوسانات بازارها از جمله طلا در دنیا شدید شده بود. درحال حاضر هم به نظر میرسد بازار طلا و کریپتوها در نوسان رو به بالا باشند. در واقع حضور دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در کل برای بازارهای مالی خوب است. در این دور جدید انتخابات آمریکا با پیروزی دونالد ترامپ بازار کریپتو یک سقف جدیدی زد و بازار طلا هم با تعادل همراه شد.
انتخاب ترامپ برای فعالان کریپتو اهمیت دارد زیرا انتخاب دوباره ترامپ ممکن است آغازگر فصلی جدید برای صنعت کریپتو باشد. با چشم اندازهای خوبی برای داراییهای دیجیتال، میتوان انتظار داشت که بازار کریپتو نه تنها در داراییهایی مانند بیتکوین و تتر شاید در بلاکچینهای نسل جدید نیز رشد کند. این روند به سرمایهگذاران و فعالان این بازار کمک میکند تا با امید بیشتری به آینده نگاه کنند و منتظر فرصتهای جدید در این عرصه باشند. البته قابل ذکر است که انتخاب یک فرد به عنوان رئیس جمهور مدنظر نیست بلکه بیشتر سیاستهای کلان اقتصادی است که وقتی تغییر میکند بازارهای مالی هم متناسب با آن تغییر خواهد کرد که این بار با آمدن دونالد ترامپ همراه بوده است.
اتفاقی که در رابطه با طلا در دنیا رخ میدهد این است که موج کاهش نرخ بهره و شروع سیاستهای انبساطی هم در آمریکا و هم در اروپا شروع شده است که البته به نفع کمودیتیهاست که میتواند بازار طلا را با رشد مواجه کند. قیمت طلا به نظر من به بالای ۳ هزار دلار هم خواهد رسید. البته قابل ذکر است که قیمت طلای جهانی، اتفاق کاهش نرخ بهره را پیش خور کرده است و خیلی واکنشی به آن نشان نمی دهد، به گونه ای که الان باید افزایش قیمت داشته باشد، اما این اتفاق نمی افتد، زیرا خبر برای این بازار سوخته است.
در بازار داخل اما شرایط به گونه ای دیگر است و سرمایهگذاری در طلا یکی از گزینههای جذاب سرمایهگذاری محسوب میشود. قیمت طلا در هر کشوری از جمله کشور ما متاثر از قیمت جهانی و ارز آن کشور جابجا میشود که در ایران دلار به ریال است. در این رابطه بستگی به سیاست ایران دارد که چه ارتباطی با دنیا خواهد گرفت. اگر در ادامه توافقی صورت بگیرد، قیمت دلار در این قیمتها خواهد ماند و کاهش قیمت نخواهد داشت. زیرا نقدینگی و سیستم اقتصادی به گونه ای است که با کاهش روبهرو نخواهد شد. از طرفی اگر توافق نشود و ترامپ فشارهای حداکثری به ایران را انجام دهد و اتفاقات گذشته رخ دهد، افزایش قیمت دلار را خواهیم داشت.
اگر اتفاقات بد رخ دهد، بستگی دارد چقدر میتوانیم نفت بفروشیم؟ اگر فروش نفت روزانه به ۳۰۰ هزار بشکه برسد با ۴۰۰ همت کسری بودجه موجود، قطعا کسری بودجه بسیار زیاد میشود و چاپ پول و استقراض از بانک مرکزی بیشتر خواهد شد که نشانه خوبی برای اقتصاد نخواهد بود.
-
نیما کرامت - مدیر معاملات مشتقه کارگزاری بانک سامان
-
شماره ۵۶۶ هفته نامه اطلاعات بورس