شرکت تأمین سرمایه کیمیا در حال حاضر علاوه بر مدیریت صندوق اختصاصی بازارگردانی صنعت مس، مدیریت سه صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله را نیز برعهده دارد که در ادامه ضمن معرفی این صندوق‌ها، مروری بر عملکرد آن‌ها خواهیم داشت.

به گزارش صدای بورس، شرکت تأمین سرمایه کیمیا به عنوان تأمین سرمایه تخصصی شرکت ملی صنایع مس ایران در آذرماه ۱۴۰۱، مجوز فعالیت خود را از سازمان بورس و اوراق بهادار تهران أخذ کرده و در حال حاضر علاوه بر مدیریت صندوق اختصاصی بازارگردانی صنعت مس، مدیریت سه صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله را نیز برعهده دارد که در ادامه ضمن معرفی این صندوق‌ها، مروری بر عملکرد آن‌ها خواهیم داشت.

صندوق سرمایه‌گذاری کیمیا
تأمین سرمایه کیمیا در شهریور ۱۴۰۲ و در راستای جذب سرمایه‌گذاران ریسک‌گریز، صندوق با درآمد ثابت کیمیا را تأسیس کرد. خالص ارزش دارایی‌های این صندوق که با نماد «اونیکس» در بورس قابل معامله است از مرز ۵/۹۶ هزار میلیارد ریال نیز فراتر رفته است. ماهیت احتیاطی صندوق‌های بادرآمد ثابت موجب شده تا سهم کمی از دارایی‌های این صندوق به بازار سهام اختصاص یابد و عمده دارایی صندوق با سهمی ۵۴ و ۳۹ درصدی به ترتیب در سپرده بانکی و اوراق بدهی سرمایه‌گذاری شود. حاصل این ترکیب دارایی، ثبت عملکردی خوب و کسب حدود ۳۱ درصد بازدهی در ۱۲ ماه اخیر بوده که این رقم در مقایسه با سود سپرده بانکی و بازدهی بسیاری از صندوق‌های با درآمد ثابت دیگر، بالاتر بوده است.

صندوق سرمایه‌گذاری آذرین
صندوق سرمایه‌گذاری آذرین که از نوع صندوق‌های سهامی بخشی است، در مهرماه ۱۴۰۲ آغاز به کار کرده و خالص ارزش دارایی‌هایش به حدود ۱۶ هزار میلیارد ریال نزدیک شده است. حدود ۹۰ درصد از این دارایی به سرمایه‌گذاری در بازار سهام، به خصوص گروه «فلزات اساسی» اختصاص یافته و در شرایطی که بازدهی سالانه شاخص کل در ۱۲ ماه اخیر تنها ۵ درصد بوده، سودی ۱۶ درصدی عاید سرمایه‌گذاران کرده است. انتظار می‌رود با بهبود معاملات بازار سهام، با توجه به اقبال عمومی به سهام شاخص‌ساز گروه فلزات اساسی، بازدهی صندوق آذرین نیز رشد قابل توجهی داشته باشد.

صندوق سرمایه‌گذاری سهام‌نگر کیمیا
صندوق سهامی سهام‌نگر کیمیا که با نماد «آبنوس» در بورس قابل معامله است، در خرداد ماه ۱۴۰۳ تأسیس شد. این صندوق جوان با خالص ارزش دارایی‌های حدود ۵ هزار میلیارد ریالی، ۸۹ درصد از سبد خود را به بازار سهام و حدود ۱۰ درصد را به سپرده بانک و وجه نقد اختصاص داده است. مقایسه عملکرد آبنوس در کسب بازدهی با بازدهی شاخص کل در بازه‌های یک‌ماهه و از ابتدای تأسیس تاکنون، نشان‌دهنده عملکرد مشابه در بازه ماهانه و کسب ۷ درصد بازدهی از خردادماه ۱۴۰۳ تا کنون بوده در حالی که بازدهی شاخص کل در همین مدت تنها ۳ درصد ثبت شده است.
در جدول مشروح عملکرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری تحت مدیریت شرکت تأمین سرمایه کیمیا را مشاهده می‌کنید.

شماره ۵۶۷ هفته نامه اطلاعات بورس