شرکت بانک خاورمیانه در خصوص افزایش درآمد سرمایه گذاری در ۶ ماهه امسال اعلام کرد پیرو برگزاری مجمع عادی سالانه شرکت صرافی و با لحاظ میزان مالکیت بانک در این شرکت سود سهام شرکت مزبور شناسایی شده است تا پایان سال ۱۴۰۳ نیز متناسب با برگزاری مجامع شرکتهای فرعی درآمد سود سهام شناسایی خواهد شد.

به گزارش صدای بورس، شرکت بانک خاورمیانه در خصوص افزایش درآمد سرمایه گذاری در ۶ ماهه امسال اعلام کرد پیرو برگزاری مجمع عادی سالانه شرکت صرافی و با لحاظ میزان مالکیت بانک در این شرکت سود سهام شرکت مزبور شناسایی شده است تا پایان سال ۱۴۰۳ نیز متناسب با برگزاری مجامع شرکتهای فرعی درآمد سود سهام شناسایی خواهد شد. خاطر نشان میشود صورتهای مالی شرکتهای مزبور برای دوره منتهی به پایان شهریور ۱۴۰۳ در سامانه کدال نیز افشا شده است.

شرکت بانک خاورمیانه در خصوص عملکرد شش ماهه منتهی به ۱۴۰۳/۰۶/۳۱، ۱۴۰۳/۰۸/۲۸ به سوالات سهامداران پاسخ داد؛خلاصه برگزاری کنفرانس آنلاین پرسش و پاسخ سهامداران و مدیران وخاور به این شرح است؛

۱- خواهشمند است در خصوص بند مالیات گزارش حسابرس و مالیات جهش تولید مسکن توضیح ارائه بفرمایید.

مطابق با مفاد تبصره ۵ ماده ۴ قانون جهش تولید ،مسکن سازمان امور مالیاتی موظف است در صورت عدم رعایت موضوع این ماده در قالب بودجه سنواتی مالیاتی برابر بیست درصد تعهد انجام نشده را از بانکها و موسسات اعتباری ،مستتکف، اخذ کند.

سازمان امور مالیاتی برای سالهای اول و دوم اجرای قانون سال( ۱۴۰۱ و سال ۱۴۰۲) مالیات موضوع تبصره مزبور از بانک خاورمیانه مطالبه کرده و اعتراض بانک نسبت به برگ مطالبه مزبور در هیاتهای حل اختلاف مالیاتی تجدید نظر برای سال اول و هیاتهای حل اختلاف مالیاتی بدوی برای سال دوم در جریان است.

لازم به توضیح است مطابق با دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات موضوع قانون جهش تولید مسکن که با همکاری بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی مصوب و به بانکهای عامل ابلاغ شده است هر گونه تقاضا برای دریافت تسهیلات باید در سامانه وزارت راه و شهرسازی ثبت شود لذا از جمله الزامات قانون مزبور، تقاضا محور بودن آن است و تحقق و اجرای این قانون در وهله نخست مستلزم وجود تقاضای موثر در چارچوب ثبت نام متقاضیان و در ترتیبات مقرر در دستور العمل اجرایی است این بانک هیچ محدودیتی برای اختصاص منابع نداشته لیکن به دلیل عدم معرفی متقاضی از طریق سامانه وزارت و شهرسازی امکان انجام تکالیف قانونی برای بانک میسر نبوده است.

لازم به توضیح است سامانه وزارت راه و شهرسازی با تاخیر و پس از ۱۵ ماه از تاریخ اجرای قانون راه اندازی شده است با توجه به عدم استنکاف بانک از تعهدات خود طبق قانون رفع تعرض از مبلغ مورد مطالبه جریمه مالیات توسط بانک پیگیری خواهد شد.

عمده اختلاف فی مابین مالیات عملکرد ابرازی و تشخیصی سالهای ۱۳۹۴ الی ۱۴۰۱ مربوط به مواردی از قبیل غیر قابل قبول دانستن بخشی از هزینه سود پرداختی به سپرده گذاران تخصیص بخشی از سود سپرده های پرداختی به سپرده گذاران به درآمدهای معاف از مالیات و غیر مشمول عدم اعمال بخشودگی مالیاتی موضوع تبصره ۷ ماده ۱۰۵ قانون مالیاتهای مستقیم، عدم اعمال کامل نرخ صفر مالیاتی در خصوص افزایش سرمایه و محاسبه تسعیر اقلام پولی به نرخ مندرج در سامانه نیما در مقاطع گزارشگری است.

بانک نسبت به نحوه صدور برگ تشخیص سالهای مزبور اعتراض کرده است و پرونده در مراحل مختلف دادرسی مالیاتی در حال رسیدگی است. از این بابت ذخیره احتیاطی لازم طبق نظر مدیریت در حساب ذخیره مالیات و سود انباشته لحاظ شده است.

۲- در خصوص بند تاکید بر مطلب خاص گزارش حسابرس و توضیح در مورد تسهیلات از محل منابع صندوق توسعه ملی ارائه توضیح بفرمایید؟

تسهیلات از محل منابع صندوق توسعه ملی مربوط به مواردی است که در سنوات قبل پیرو قانون بودجه سال ۱۳۹۴ کل کشور به سازندگان و پیمانکاران خصوصی و تعاونی طرف قرارداد شرکت ملی نفت ایران که توسط آن شرکت معرفی می شوند به بانک خاورمیانه اختصاص یافته است بر اساس قرارداد منعقده میان بانک و شرکت ملی نفت بازپرداخت دیون متعلق به موضوع قراردادهای تسهیلات ارزی بانک و تسهیلات گیرندگان اعم از اصل سود و وجه التزام متعلقه در سررسیدهای مربوط طبق شرایط قراردادهای مذکور توسط شرکت ملی نفت تضمین و تعهد شده است.

بر اساس قانون بودجه کل کشور سالهای ( ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳) دوره بازپرداخت مطالبات بانکها بابت اصل و سود تسهیلات پرداختی به سازندگان و پیمانکاران خصوصی و تعاونی طرف قرارداد شرکت ملی نفت بابت تامین مالی طرحهای بالادستی نفت و گاز افزایش یافت طبق جلسه مورخ ۱۴۰۳/۰۴/۱۹ هیات امنای صندوق توسعه ملی افزایش مدت قرارداد تا دی ماه ۱۴۰۳ مورد موافقت قرار گرفته است و اقدامات اجرایی جهت تمدید قراردادها در جریان است. با توجه به توضیحات فوق از بابت قراردادهای مذکور مبنای نقدی برای شناسایی درآمد ملاک عمل بوده و سود سهم بانک از سال ۱۴۰۲ تا کنون شناسایی نشده است.

۳-در خصوص تاخیر در ثبت افزایش سرمایه توضیح و آخرین وضعیت را اعلام کنید؟

با توجه به لزوم ثبت مجمع عمومی عادی سالانه قبل از ثبت مجمع فوق العاده مربوط به افزایش سرمایه از محل سود انباشته و دریافت مجوز ثبت مجمع عمومی عادی از طرف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ،ایران مدارک مورد نیاز ثبت مجامع این بانک برای اداره ثبت شرکتها ارسال شده و مراتب در حال پیگیری است. در صورت ثبت مجامع فوق الذکر مراتب به نحو مقتضی از سامانه کدال اطلاع رسانی خواهد شد.

۴- در خصوص افزایش درآمد سرمایه گذاری در ۶ ماهه امسال توضیحات بفرمایید و بگویید چه پیش بینی در خصوص این درآمد تا پایان سال دارید؟

در شش ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ پیرو برگزاری مجمع عادی سالانه شرکت صرافی و با لحاظ میزان مالکیت بانک در این شرکت سود سهام شرکت مزبور شناسایی شده است تا پایان سال ۱۴۰۳ نیز متناسب با برگزاری مجامع شرکتهای فرعی درآمد سود سهام شناسایی خواهد شد. خاطر نشان میشود صورتهای مالی شرکتهای مزبور برای دوره منتهی به پایان شهریور ۱۴۰۳ در سامانه کدال نیز افشا شده است.

۵- در خصوص پیش بینی نرخ تسعیر ارز پایان سال و پوزیشن ارزی بانک به چه مبلغی است؟

با توجه به عدم اعلام نرخ های تسعیر برای پایان شهریور ماه توسط بانک ،مرکزی اقلام پولی ارزی با نرخ ارز ابلاغ شده مربوط به پایان سال ۱۴۰۲ و بر اساس نرخ خرید حواله ETS مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۸ مبلغ ۴۳۷۰۷۳۴ ریال برای هر یورو ، ۴۰۱۸۷۷ ریال برای هر دلار (امریکا تسعیر شده است در خصوص نرخ تسعیر پایان نیز بر اساس بخشنامه مرکزی در آن مقطع عمل خواهد شد پیش بینی نرخ تسعیر پایان سال بستگی به سیاستهای ارزی کشور دارد در حال حاضر بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی سعی بر کاهش فاصله نرخ بازار و نرخ معامله در سامانه های ارزی بانک مرکزی دارند.

از طرف دیگر سیاست ارزی بانک مرکزی هدایت بازار به سمت ارز اشخاص .است که نرخ آن بسیار نزدیک به نرخ بازار آزاد است. پوزیشن ارزی بانک حدود ۱۰۰ میلیون یورو است که با توجه به توضیحات ارائه شده در خصوص نحوه شناسایی درآمد تسهیلات اعطایی از محل صندوق توسعه ملی درآمد مزبور در این مبلغ لحاظ نشده است.

۶- توضیحات در خصوص پیش بینی سود سال ١٤٠٣ و سیاست تقسیم سود ارائه شود.

با توجه به گزارش توجیهی افزایش سرمایه که در ابتدای سال ۱۴۰۳ در سامانه کدال افشا شد برای پایان سال ۱۴۰۳ سود خالص برابر با مبلغ ۶۸ هزار میلیارد ریال پیش بینی شده است که انتظار میرود تا پایان سال هدف مذکور تحقق یابد.
در خصوص تقسیم سود نیز بخشی از سود که ناشی از سود تسعیر است مطابق سنوات گذشته معمولا توسط بانک مرکزی دارای محدودیت تقسیم سود بوده و میبایست به حساب افزایش سرمایه منظور شود همچنین مطابق با بخشنامه بانک مرکزی ج... در خصوص تعیین حداقل سرمایه مورد نیاز برای تاسیس و فعالیت بانک غیر دولتی معادل ۲۰۰ هزار میلیارد ریال طی یک بازه سه ساله بانک خاورمیانه برنامه ریزی لازم جهت تحقق سرمایه مذبور تا پایان سال ۱۴۰۵ را در دستور کار قرار داده است و مطابق با برنامه ریزی انجام شده تلاش بانک بر این خواهد بود که افزایش سرمایه از محل سود انباشته تامین شود و نیازی به افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهامداران نباشد.
سیاست تقسیم سود سال گذشته بانک تقسیم ۵۰ درصد از سود قابل تقسیم پس از کسر سود تسعیر و تخصیص مابقی به افزایش سرمایه بوده که پس از پایان سال و نهایی شدن عملکرد ،بانک پیشنهاد تقسیم سود توسط هیات مدیره با لحاظ ملاحظات فوق الذکر به مجمع محترم پیشنهاد خواهد شد.

بر اساس انتشار کنفرانس پرسش و پاسخ سهامداران بانک خاورمیانه در خصوص عملکرد شش ماهه منتهی به ۱۴۰۳/۰۶/۳۱، ۱۴۰۳/۰۸/۲۸ به صورت برخط برگزار شد سهامداران به منظور مشاهده و دریافت نسخه کامل ضبط شده کنفرانس مزبور میتوانند به آدرس https://www.middleeastbank.ir مراجعه فرمایند.