به گزارش صدای بورس،منابع خبری رژیم اسرائیل اخبار ضد و نقیضی درباره تحویل نخستین اسکادران سوخو ۳۵ها به ایران خبر منتشر کردند.
میدل اسیت اسپکتور با انتشار یک تصویر ماهوارهای مدعی شده است: «چهار آشیانه تقویت شده Su-۳۵ در پایگاه هوایی همدان ساخته شده و چهار آشیانه دیگر در دست ساخت است.
همچنین اخباری مبنی بر آماده سازی اقامتگاه برای مستشاران روسی که قرار است برای آموزش و مدیریت کادر فنی به ایران بیایند، منتشر شده است.
ورود اولین اسکادران جنگنده سوخو-۳۵ ایران نزدیک است و این اسکادران در پایگاه هوایی شهید نوژه مستقر خواهد شد.».
اما ساعتی بعد از این خبر، رسانه امنیتی اینتلی تایمز اسرائیل نیز گزارش کرد: «روسیه اولین سری از هواپیماهای سوخو ۳۵ را به ایران منتقل کرد. این هواپیماها در پایگاه نیروی هوایی همدان دریافت شدند. رسانههای ایرانی قبلاً در ماه آوریل از قصد روسیه برای انتقال سوخو ۳۵ اس به عنوان بخشی از آمادگی ایران برای پاسخ اسرائیل خبر داده بودند. تحویل هواپیماها به تعویق افتاد و اکنون ممکن است شاهد حرکتی برای تقویت نیروی هوایی ایران با توجه به حمله به سامانههای دفاعی اس-۳۰۰ روسیه باشیم.»
سال گذشته نیز نیویورک تایمز مدعی تحویل سوخو ۳۵ روسی به ایران شده بود. نیویورک تایمز در گزارشی با لیست کردن سلاحهای آمریکایی که روسیه به ایران داده، نظیر افآیام-۹۲ استینگر و افجیام-۱۴۸جاولین، با انتشار تصاویر ماهوارهای از یکی از پایگاههای هوایی ایران، مدعی شد روسیه احتمالاً نخستین فروندهای سوخو ۳۵ را به ایران تحویل داده است.
شهریور امسال نیز آرکدی میلمن / Arkady Mil-Man سفیر پیشین اسرائیل در مسکو و از مقامات کلیدی اسرائیل مدعی شده بود که سوخو ۳۵های روس در راه ایران است.
ادعاها درباره تحویل سوخو ۳۵ در حالی است که در اردیبهشت امسال نیز مقامات ایرانی گزارش رسانهها مبنی بر تحویل قریب الوقوع جنگندههای جدید سوخو ۳۵ روسیه به ایران را تکذیب کرده بودند.
این در حالی بود که در آن زمان برخی منابع خبری مدعی شده بودند که ایران علاوه بر جنگندههای سوخو ۳۵، بالگردهای رزمی، Mi-۲۸H و Yak-۱۳۰s را نیز خریداری کرده است.
سوخو-۳۵ دارای موتوری قدرتمند با امکان کنترل جهت رانش و رسیدن به سرعت صفر در ۵ ثانیه است. از مشخصات رادار این جنگنده شناسایی اهداف هوایی در فاصله ۴۰۰ کیلومتری و شناسایی ۳۰ هدف متحرک است و میتواند همزمان با ۸ هدف متحرک به صورت همزمان درگیر شود.
این جنگنده میتواند انواع موشکهای هوا به هوا، هوا به سطح، هوا به دریا، کروز و بمب هدایت شونده را بارگیری کند.
همچنین در ژانویه سال ۲۰۲۳ نیز موسسه مطالعات جنگ مدعی شد که روسیه و ایران در حال گفتگو در مورد پتانسیل مسکو برای تامین بالگردهای تهاجمی Mi-۲۸ و Ka-۵۲ به تهران هستند.
مدلهای به روز شده این دو نوع بالگرد از پیشرفتهترین هلیکوپترهای تهاجمی ارتش روسیه هستند. ارتش روسیه به طور گسترده از هر دو هلی کوپتر در جنگ اوکراین استفاده کرده است.
منبع:تابناک