به گزارش صدای بورس، به گفته معاون سیاستگذاری پولی و بانکی بانک مرکزی با توسعه ریال دیجیتال کیفیت اثرگذاری سیاستهای پولی بانک مرکزی افزایش پیدا میکند.
محمد شیریجیان، معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی امروز در دومین روز همایش «بانکداری نوین و نظامهای پرداخت» که در محل مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد برگزار شد، اظهار داشت: مهمترین مسئله در حوزه توسعه پولهای دیجیتال و مشخصا پول دیجیتال بانک مرکزی بیشتر از فناوری بحث نهادی آن است.وی افزود: این ابزار جدید آثاری روی پول و تحولاتی که در نظام پرداخت دارد و روی اقتصاد سیاسی دارد که این سوال را ایجاد میکند که مواجهه ما آن باید چگونه باشد.شیریجیان بیان کرد: به لحاظ فناوری روی ارز دیجیتال خوب کار شده است اما بیشتر چالش در بحث سیاستگذاری و سیاست نهادی است.
معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی با بیان اینکه ارز دیجیتال یا CBDC ها بدل بانکهای مرکزی برای رمز ارزها بود، گفت: بانکهای مرکزی به دنبال این بودند که ضمن استفاده از مزایای ارزهای دیجیتال از جمله اینکه میتوانند در قراردادهای هوشمند استفاده شوند، اما نوع مواجهه با موضوعاتی از جمله نرخ بهره، عملیات بازار باز و... که ابزارهای بانک مرکزی هستند را پاسخ دهد.
وی ادامه داد: اگر ریال دیجیتال توسعه پیدا کند با توجه به ماهیت آن حتما بر روی سیاستهای پولی اثرگذار خواهد بود و میتواند کیفیت اثرگذاری سیاستهای پولی را افزایش دهد.شیریجیان اضافه کرد: یکی از مواردی که ارزهای دیجیتال میتواند به بانک مرکزی کمک کند مدیریت سرعت گردش نقدینگی است که با توجه به سرعت این ارزها میتواند سرعت کنترل پول را بیشتر کند.معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی با اشاره به مزیت دیگر ارز دیجیتال اظهار کرد: در حوزه نظامهای پرداخت میتواند به شفافیت بیشتری برای حاکمیت ایجاد کند و فشاری که روی شبکه پرداخت است را کمتر کند. از آن طرف برای حفظ حریم خصوصی هم ملاحظاتی دارد.وی در ادامه با بیان اینکه اگر موضوع این ارزها توسعه پیدا کند سپردههای بانکی را تحت تاثیر قرار میدهد، عنوان کرد: این مسئله میتواند نظام بانکی را در کل تغییر دهد یا میتواند آثاری روی نظام ارزی بگذارد.
شیریجیان با بیان اینکه لازمه تحقق حکمرانی با ریال، حکمرانی بر ریال است، گفت: اینکه ایالات متحده دنیا را با دلار مدیریت میکند چون توانسته است با ابزار دلار حکمرانی اقتصادی پیدا کند. حکمرانی ریال باید اتفاق بیفتد تا حکمرانی اقتصادی ریال اتفاق بیفتد. باید اینکه ریال از کدام مبدا به کدام مقصد و برای چه چیزی استفاده شده مشخص باشد.
وی افزود: در صورتی که ثبات پولی و مالی حاکمیت بر ریال و حکمرانی ریال ایجاد شود، ریال دیجیتال میتواند ابزار خوبی در اختیار بانک مرکزی باشد.
منبع:خبرآنلاین