تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۰

شرکت کانی کربن طبس طی چند سال گذشته تحولات قابل توجهی را تجربه کرده و توانسته است روند رشد چشمگیری را در حوزه فروش و تولید به دست آورد.

به گزارش صدای بورس،اسماعیل حاجیان نژاد، مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت کانی کربن طبس از جزئیات برنامه‌ها، تحولات مالی و چشم‌انداز آینده شرکت می‌گوید.


مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت کانی کربن طبس گفت: سرمایه این شرکت طی چند مرحله افزایش یافته و در حال حاضر به هزار میلیارد ریال رسیده است.وی همچنین افزود که تمام افزایش سرمایه‌های صورت گرفته از محل آورده نقدی و مطالبات سهامداران بوده و در حال حاضر برنامه‌ای برای افزایش سرمایه در دست اقدام نیست. همچنین هیچ گونه تجدید ارزیابی در شرکت تاکنون صورت نگرفته است.
اسماعیل حاجیان نژاد، افزود: شرکت باما مالک ۶۸ درصد سهام این شرکت است و راهبری آن در اختیار این شرکت قرار دارد.
وی به روند فروش شرکت اشاره کرد و ادامه داد: به لحاظ مقداری و ارزشی، این روند رشد قابل توجهی را تجربه کرده است. وی اظهار داشت که فروش ریالی شرکت در سه سال گذشته حدود شش برابر افزایش یافته و فروش مقداری نیز بیش از ۵۰ درصد رشد داشته است.
او در مورد قیمت‌گذاری زغالسنگ حرارتی نیز توضیح داد: این محصول مشمول قیمت‌گذاری نسبت بوده و بازار آن به دلیل وجود تولیدکنندگان زیاد، رقابتی است و قیمت‌گذاری براساس عرضه و تقاضا صورت می‌گیرد. در نتیجه، قیمت‌گذاری زغالسنگ حرارتی پس از بررسی بازار و شرایط موجود توسط هیات مدیره شرکت انجام می‌شود.
مدیرعامل کانی کربن طبس افزود: به دلیل اینکه زغالسنگ ککشو درصدی از شمش فولاد خوزستان قیمت‌گذاری می‌شود، قیمت زغالسنگ حرارتی نیز ضریبی از شمش فولاد خوزستان عنوان می‌شود که برای زغالسنگ خام و دانه‌بندی حدود ۱۸ تا ۲۰ درصد و برای کنسانتره زغالسنگ حدود ۴۰ درصد است. با این حال، وی تاکید کرد که قیمت زغالسنگ حرارتی براساس عرضه و تقاضا است و ارتباط مستقیمی با قیمت شمش فولاد ندارد، زیرا این نوع زغالسنگ در تولید شمش فولاد کاربرد ندارد و عمده کاربرد آن در تولید برق و در ایران برای تولید فروآلیاژها است.
حاجیان نژاد در پایان تصریح کرد: با توجه به سیاست‌های دولت در جلوگیری از خام‌فروشی، شاهد توسعه واحدهای تولید فروآلیاژ در کشور هستیم که این امر می‌تواند به رشد تقاضای زغالسنگ حرارتی کمک شایانی نماید. همچنین، در واحد احیای فلزاتی مانند روی، صرفاً زغالسنگ حرارتی کاربرد دارد که با توجه به کاهش تولید و عیار در معدن انگوران، شرکت‌های تولیدکننده شمش روی به دنبال خاک‌های کم‌عیار رفته‌اند و در نتیجه تقاضای مناسبی برای زغالسنگ در حوزه احیا خاک روی و تولید اکسید روی ایجاد شده است.