مدیر ابزارهای نوین تامین سرمایه دماوند، دلایل افزایش سهم شمش در ترکیب پرتفوی صندوق‌های طلا را از ابتدای سال تا کنون تشریح کرد.

مهدی صالحی، در گفت و گو با صدای‌بورس گفت: روند تغییر ترکیب شمش و سکه در پرتفوی صندوق های طلا از ابتدای امسال تا به الان نشون داده که صندوق‌های طلا هر ماه درصد زیادی از حجم صندوق رو به شمش اختصاص داده اند و میانگین شمش در پرتفوی صندوق‌های طلا به بیش از ۷۴ درصد رسیده است.

مدیر ابزارهای نوین تامین سرمایه دماوند،یکی از مواردی که باعث شد صندوق های تازه تاسیس به سمت شمس بروند این بود که بانک مرکزی ممنوعیتی بر ایجاد بحث سکه در خزانه های بانک ها ایجاد کرد که این موضوع باعث شد محدودیت‌ها به سمت سکه برود و تقریبا سمت عرضه آن محدود و از طرفی صندوق ها را ملزم کرد که سکه ها خارج شود.

وی افزود: بورس کالا در اقدامی مناسب انبارهایی برای شمش و سکه تاسیس کرد. ابتدا برای شمش پذیرش شد که این انبار ها چند ویژگی خوب داشت. یکی از ویژگی‌ها این بود که سر رسید نداشتند و می‌توانستند به صورت دائم در صندوق باشند. از طرفی تولید کنندگان شمش و افرادی با یکسری شرایط خاص امکان عرضه داشتند که این مورد باعث شد صندوق ها به سهولت بتوانند شمش را خریداری کنند.

صالحی به دیگر تفاوت‌ها اشاره کرد و افزود: تفاوت دیگری که وجود دارد این است که خود دارایی شمش حباب ندارد و این نبودحباب می‌تواند پراکسی بهتری برای گرفتن طلا باشد چون فردی که در صندوق طلا سرمایه گذاری می‌کند هدف اولش کسب بازدهی طلا است که این موضوع با خرید شمش بهتر محقق می‌شود تا خرید سکه؛ چرا که نوسانات متعددی بر حباب سکه وجود دارد و باعث می‌شود ریسک صندوق طلا بیشتر شود.

مدیر ابزارهای نوین تامین سرمایه دماوند ادامه داد: از طرفی صندوق های جدید به دلیل محدودیت وجود سکه به سمت شمش رفته اند که این موضوع باعث شد وزن شمش بالاتر برود مخصوصا صندوق های قدیمی که صدور جدید می‌زدند. موردی که وجود دارد این است که با راه انداختن انبار سکه توسط بورس کالا احتمالا صندوق های مختلف برای گرفتن آلفا و وزن سکه در صندوق ها بالاتر برود.

وی در پایان خاطرنشان کرد:‌ بعضی از صندوق‌ها فقط شمش و بعضی دارای سکه هستند که از ضریب های مختلفی برخوردارند. صندوق هایی که مختلط کار می‌کنند با راه اندازی و بیشتر شدن بحث معاملات سکه در بورس کالا از وزن سکه بیشتری برخوردار می‌شوند.