معاون بانک مرکزی گفت: با توجه به مخاطراتی که رمز ارزهای دیجیتال از جمله ریسک بالای سرمایه گذاری دارد ورود آن به عموم مردم توصیه نمی‌شود.

به گزارش صدای بورس،نوش آفرین مومن واقفی معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در همایش رویدادملی رمز ارز دیجیتال با بیان اینکه باتوجه به تصریح مواد (۴)، (۲۴) و (۶۴) قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، و نظر به تاکید ماده ۵۹ قانون بر مسئولیت بانک مرکزی در تنظیم گری، وضع مقررات و تبیین نظام مجوزدهی مربوطه، سند چارچوب سیاست گذاری و تنظیم‌گری بانک مرکزی در حوزه رمزپول‌ها پس از مطالعات گسترده کارشناسی در بانک مرکزی تصویب شد گفت: با اخذ نظرات تمام دستگاه های اجرایی ذیربط و همچنین تشکل‌های تخصصی صنفی، کارفرمایی مرتبط با فعالان حوزه، مطابق با اختیارات قانونی این بانک جمع بندی و پس از طی تشریفات مربوطه در هیئت عالی بانک مرکزی مصوب شد.

واقفی بیان کرد: در این سند پس از بررسی های دقیق کارشناسی درخصوص هستی شناسی کلیه انواع رمزدارایی ها، مطابق با مفاد قانون بانک مرکزی، انواع رمزدارایی در قالب رمزپول‌ها (توکن های معاملاتی)، توکن‌های دارایی و توکن های کاربردی دسته بندی شده و به موضوع پول دیجیتال بانک مرکزی نیز متناسب با ظرفیت های قانون بانک مرکزی بعنوان مقوله‌ای مجزا پرداخته شده است.

واقفی با بیان اینکه یکی از خطوط اصلی راهنما در تدوین این چارچوب را تاکید بر حکمرانی ریال و حاکمیت پول ملی است گفت: در این خصوص با توجه به مخاطرات بکارگیری انواع رمزدارایی به عنوان ابزار پرداخت در داخل کشور، ضمن تاکید موکد بر ممنوعیت این مهم، سعی شده با تبیین خطوط راهنما بانک مرکزی در انتشار انواع توکن، از شکل گیری زمینه های تبدیل کلیه انواع توکن های دارایی و توکن کاربردی بعنوان ابزار پرداخت جلوگیری گردد.

او بیان کرد: با هدف حفظ حاکمیت پولی کشور، شفاف سازی جریان سیال تراکنش های مالی و جلوگیری از ایجاد خسارت‌های مالی برای کاربران در فضای معاملات تجاری، بصورت شفاف در تمامی نظامات تنظیم گری در حوزه بانکی و پرداخت این اقدام صورت گرفته است‌.

معاون فناوری‌های نوین با اشاره‌به اینکه خرید و فروش رمزپول‌ها دارای مخاطرات و مشکلات زیادی است گفت: نگهداری، خرید و فروش غالب رمزپول‌ها، متضمن پذیرش درجه بالایی از مخاطره و ریسک بازار است؛ چراکه قیمت این نوع از رمزدارایی در بازارهای جهانی به طاب معمول با نوسان شدید همراه بوده و سازوکار قطعی برای مدیریت ریسک‌های مترتبه وجود ندارد.

او بیان کرد: در حال حاضر نگهداری، خرید و فروش رمزپول، با ریسک‌های متنوعی از جمله ریسک مسدود شدن یا نشان گذاری کیف رمزپول کاربران و درنتیجه، از دست رفتن یا از دسترس خارج شدن سرمایه آنان نیز روبه‌رو است.

مومن واقفی افزود: ما به عنوان بانک مرکزی به فعالیت در حوزه رمزپول را برای عموم مردم توصیه نمی‌کنیم و کارگزاران رمز پول و نهادهای امین موظف هستند و در جهت حقوق مردم، از آگاهی کامل کاربران نسبت به مخاطرات و ریسک‌های هرگونه مبادله، نگهداری و به کارگیری انواع رمزدارایی ها اطمینان پیدا کنند و عدم حمایت و ضمانت بانک مرکزی و نظام بانکی را متذکر شود

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان