در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت توسعه صنایع و معادن غدیر،به ازای هر سهم ۵۶۰ریال معادل ۹۷درصد سود نقدی تقسیم شد.

به گزارش صدای بورس،مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت توسعه صنایع و معادن غدیر، با حضور بیش از ۹۲ درصد از سهامداران برگزاری شد.

مدیرعامل وکغدیر در نشست مجمع، با اشاره به اینکه آخرین سرمایه ثبتی این شرکت ۱۰ همت است، گفت: روند سودآوری هلدینگ، تابعی از روند کلی سودآوری اقتصاد ایران است.

ابوتراب فاضل، با اشاره به چالش‌هایی که شرکت‌ها در حوزه تولید و سودآوری با آن مواجه هستند، خاطرنشان کرد: تا دو سال اخیر شرایط تولید وسودآوری در صنعت فولاد و صنایع معدنی خوب بود و میانگین سودی که از زنجیره فولاد می گرفتیم تا ۳۳ درصد بود؛ اما رخدادهایی در حوزه تولید و فروش اتفاق افتاد که آسیب جدی به تولید وارد کرده است. یکی از مهم‌ترین این رخدادها، موضوع ناترازی انرژی و قطع برق و گاز کارخانه‌ها و واحدهای تولیدکننده است.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون، وکغدیر به دلیل ناترازی‌ها تولید ندارد، مجموعه فولاد آلیاژی از زیرمجموعه‌های هلدینگ وکغدیر هم با ظرفیت کم تولید می کند،افزود: مانع دیگر بحث سیاست‌های مبتنی بر فروش و صادرات و بخشنامه‌های خلق الساعه بود که در دو سال اخیر شدت گرفت. اما به تازگی با آزادسازی ارز و حذف دلار نیما، شرایط مقداری بهبود یافته است، هر چند بروز اثر این رخداد در سودآوری شرکت‌ها وعملکرد آن‌ها قدری به طول خواهد انجامید.

زیان شرکت‌ها از هزینه‌ بالای تامین مالی

فاضل یکی از مهم‌ترین چالش‌های شرکت‌ها و واحدهای تولیدکننده را هزینه بالای تامین مالی عنوان کرد و گفت: هزینه تامین مالی در دنیا ۲ درصد اما در ایران ۴۲ درصد است. این در حالی است که در هیچ کجای صنعت ایران نمی‌توان سالانه ۴۲ درصد سود را متصور شد.

مدیرعامل وکغدیر تاکید کرد: ناترازی پول از ناترازی انرژی سهمگین تر است. مدیرعامل وکغدیر گفت: در موضوع تامین مالی، مجبوریم مخارج سرمایه گذاری را از طرق مخالف مثل بانک، فاینانس و اوراق تامین کنیم، امیدواریم با بهتر شدن وضعیت اقتصادی کشور، شرایط ما هم بهتر شود.

وی با بیان اینکه ناترازی و به خصوص کمبود برق در روند فعالیت همه شرکت‌ها و واحدهای تولیدی از جمله وکغدیر ایجاد اختلال کرده است، خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم با صرف هزینه و تامین برق وضعیت را بهبود دهیم.

او علاوه بر مشکلات یاد شده، تحریم‌های ظالمانه علیه ایران را از دیگر مشکلات پیش‌روی تولید و سودآوری عنوان کرد و گفت: تحریم ها هم اثر گذاشته و وضعیت سوددهی شرکت را قدری با مشکل روبه رو کرده است. علاوه بر آن، حق انتفاعی که دولت برای ما فاکتورسازی کرده است واقعا وحشتناک است و ما تقریبا معادل سود خود، حق انتفاع می دهیم. امسال هم باید ۱۵ همت حق انتفاع بدهیم.

فاضل ادامه داد: با همه آنچه گفته شد، پروژه های شرکت در کگهر پیشرفت خوبی داشته است. وکغدیر زیان‌ده نبوده و امروز فرآیند تقسیم سود در شرایط مطلوب به نفع سرمایه‌گذارها انجام خواهد شد.

برنامه‌های توسعه‌ای وکغدیر

وی با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای وکغدیر گفت:ما شرکت های غیر بورسی از جمله توسعه آهن داریم که ۱.۲ میلیون دلار هم برای آن خرج کرده ایم. به نظر بسیاری از کارشناسان این شرکت nav بزرگی دارد که در حال ورود به بورس است. قولی که برای گندله‌سازی در شرکت غدیر ایرانیان داده بودیم هم عملیاتی شده و پیش‌بینی می‌کنیم در صورت رفع مشکلات مربوط به ناترازی انرژی، تولید گندله در این شرکت به ۳ میلیون تن برسد.

مدیرعامل وکغدیر با بیان اینکه حتما تا پایان بهار سال آینده، چند پروژه مهم این هلدینگ به نتیجه خواهد رسید، تصریح کرد: ما یک «شرکت پروژه» در گهرزمین ایجاد کرده‌ایم و مجتمع بردسیر را برای تامین مالی کردن از بازار تبدیل به شرکت پروژه کردیم.

او با اشاره به وضعیت معدن گزستان، گفت: انتظار داشتیم این معدن به بهره‌برداری برسد، اما به دلیل برودت هوا و تشدید ناترازی‌ها این امر محقق نشد. با این حال، طی روزهای آینده فرآیند پرعیارسازی در این معدن راه‌اندازی خواهد شد. هم‌اکنون ۴۰۰ تا ۵۰۰هزار تن ماده معدنی در گزستان دپو شده است.

همچنین معدن اردوباد که شامل طلا و مس است، از سازمان انرژی اتمی تحویل گرفته شده و موقعیت بسیار خوبی دارد. درمعدن جانجا هم افزایش سرمایه ۷ همتی انجام شده است.

فاضل تاکید کرد: در مجموع، هزینه سرمایه‌گذاری در شرکت‌های تابعه و وابسته هلدینگ وکغدیر، طی سال‌های آینده به ۷.۴ میلیارد یورو خواهد رسید.

او همچنین در خصوص پروژه‌های بهاباد و یزد ۱ توضیح داد: اگر پروژه‌های بهاباد، یزد ۱ و فولادسازی یک‌ میلیون‌ تنی ما از همین امروز آغاز شوند، سودآوری چشمگیری خواهیم داشت.

فاضل توضیح داد: محدودیت انرژی به یکی از چالش‌های جدی تبدیل شده است. با این حال اقداماتی برای تامین انرژی انجام داده‌ایم که از آن جمله می‌توان به خرید یک نیروگاه ۱۸ مگاواتی اشاره کرد. ما نیروگاه خورشیدی، ژنراتور و فعالیت هایی از این قبیل برای مقابله با ناترازی ها انجام داده ایم. مدیرعامل هلدینگ وکغدیر، افزود: دولت هم اقداماتی برای پروژه‌های نیروگاهی خورشیدی ۱۰۰۰ مگاواتی انجام داده است و در صورت عملی شدن، ما نیز به این حوزه ورود خواهیم کرد.

پارادوکس تقسیم سود و توسعه

فاضل ادامه داد: به دلیل اهمیت طرح‌های توسعه‌ای از یک سو و همچنین تلاش برای تقسیم سود حداکثری میان سهامداران وکغدیر، بین تقسیم سود و توسعه در یک پارادوکس گیر کرده ایم. امیدواریم با بهتر شدن شرایط صندوق‌ها این موضوع هم تسهیل شود و شرایط بهبود یابد.

به گفته او، وکغدیر، به دنبال ۹۰ درصد تقسیم سود، یعنی حداکثر تقسیم سود بین سرمایه‌گذاران و سهامداران است. ایجاد شرکت پروژه بردسیردر همین راستا بوده است و احتمالا در چند روز آینده این شرکت پروژه، در بازار برای تامین مالی ۳ همتی عرضه خواهد شد.

وی با بیان اینکه در بحث معادن جدی تر از همیشه هستیم، گفت: از سال آینده بیشتر در حوزه معادن خواهید شنید و ما تمرکز خود را بیشتر روی این موضوع قرار خواهیم داد. گل سر سبد معادن ما فعلا معدن طلای خونیک است و برنامه داریم تا سال آینده حتما شمش طلا تولید کنیم. قراردادها هم بسته شده و از بهمن ماه تجهیزات وارد می شود. ظرفیت تعیین شده برای تولید شمش طلا، هم‌اکنون ۲۰۰ کیلوگرم است اما برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا این ظرفیت را به ۴۰۰ کیلوگرم افزایش دهیم.

فاضل ادامه داد:برای این موضوع در حال وارد شدن به مشارکت با دو تا سه معدن دیگر هستیم؛ همچنین آماده استخراج نیکل و نصب کارخانه هستیم؛ پیشرفت‌های خوبی در معدن نیکل حاصل شده است. جلسه تأمین مالی آن برگزار شده و نیاز به ۲۰ میلیون دلار به همراه ۱۰۰۰ همت سرمایه دارد.

پیش‌بینی سود وکغدیر برای ۱۴۰۴

مدیرعامل شرکت توسعه صنایع و معادن غدیر، گفت: وکغدیر برای سال آینده، سودآوری مثبت و منفی ۳۰ درصدی را پیش بینی کرده است. اگر مستمر کار کنیم حتما در همه زیر مجموعه‌ها افزایش سود خواهیم داشت اما ناترازی ها آزاردهنده است و بر روند سودآوری و فعالیت شرکت اثر سوء دارد.

وی تاکید کرد:اگر پروژه‌هایی که اجرایی کردیم به طور مستمر کار کند و محدودیت انرژی و ناترازی نداشته باشیم، حتما سال ۱۴۰۴افزایش سود در سبد دارایی سرمایه گذاران قرار خواهد گرفت. اما باید توجه داشت که سوددهی شرکت ها تابعی از سوددهی اقتصاد ایران و نرخ بازدهی بازار سرمایه کشور است.

در پایان مجمع عمومی عادی سالیانه وکغدیر فرایند تقسیم سود بین سهامداران انجام شد. براساس آنچه در این مجمع اعلام شد، سود انباشته این شرکت حدود ۵۷۹۰ میلیارد تومان است که براساس انجام محاسبات eps به میزان ۵۶۰ ریال برای هر سهم، معادل ۹۷ درصد، تعیین شد.