یک کارشناس بازار سرمایه مهم‌ترین اثر مصوبه جدید بانک مرکزی را افزایش سودآوری شرکت‌ها در نتیجه حذف ارز نیمایی اعلام کرد

محمد خبری زاد، کارشناس بازار سرمایه، در گفت و گو با «صدای بورس»، اعلام کرد: می‌توان گفت با یکپارچه سازی نرخ ارز به دنبال مصوبه جدید بانک مرکزی، یکی از بزرگترین ابزارهای رانت در اقتصاد ایران از بین خواهد رفت و اثر این مصوبه به زودی خود را در شکل افزایش سودآوری شرکت‌ها و بهبود وضعیت بازار سرمایه نشان خواهد داد.
وی یکپارچه سازی نرخ ارز و از بین رفتن ارز نیمایی را به خصوص برای شرکت‌های صادرات محور دربردارنده سود بیشتر اعلام کرد و گفت: سودآوری و رشد بازدهی برای این شرکت‌ها مهم‌ترین آیتمی است که در بحث تاثیرگذاری مصوبه جدید بانک مرکزی در راستای یکپارچه سازی نرخ ارز بر بازار سرمایه می‌توان به آن اشاره کرد.
خبری زاد تاکید کرد: این اقدام می‌تواند موتور محرک را در بازار سرمایه روشن کند و انتظار می‌رود اثرات مثبت آن به زودی و در صورت‌های مالی فصل زمستان شرکت‌ها خود را نشان دهد.
وی توضیح داد: اختلاف نرخ ارز نیمایی با نرخ ارز در بازار آزاد طی سال‌های اخیر منجر به متضرر شدن بسیاری از شرکت ها به خصوص شرکت‌های صادرات محور و انعکاس آثار نامطلوب در بازار سرمایه از بابت اثرگذاری منفی بر میزان سودآوری این شرکت‌ها شده بود. با از بین رفتن ارز نیمایی به دلیل فاصله جزیی بین نرخ ارز توافقی با قیمت ارز در بازار آزاد، نه تنها شرایط شرکت‌ها، که وضعیت بازار سرمایه نیز در کل بهتر خواهد شد.
خبری زاد گفت: براساس برآوردهایی که پیش‌تر انجام شده بود حدود ۳۰ درصد فروش شرکت‌های صادرات محور عملا در شکل رانت بین برخی افراد و گروه ها (عمدتا در قالب شرکت‌های وارد کننده که به ارز نیمایی دسترسی داشتند)، توزیع می شد، اما حذف ارز نیمایی با مصوبه جدید بانک مرکزی در راستای یکپارچه سازی نرخ ارز، عملا این رانت را از بین برده و سودآوری شرکت‌ها را افزایش خواهد داد. اثر این اقدام مثبت در شکل بهبود وضعیت بازار سرمایه خود را نشان خواهد داد که اتفاق بزرگی است.