گزارش افشای اطلاعات بااهمیت - (سایر اطلاعات بااهمیت - نتایج کنفرانس پرسش و پاسخ سهامداران و مدیران- گروه ب) منتهی به سال مالی ۱۴۰۳/۱۲/۳۰ ذوب منتشر شد.

به گزارش صدای بورس، شرکت ذوب آهن اصفهان علت پایین بودن قیمت سهم نسبت به سال گذشته را اینگونه عنوان کرد که شرکت در سال گذشته افزایش سرمایه ۸۴۳ درصدی را به ثبت رسانده و همین امر باعث کاهش و تعدیل ذوب شده است. با توجه به اینکه نماد ذوب نمادی بنیادی بوده و سهامداران محترم باید نگاهی بلند مدت به آن داشته باشند قیمت نماد ذوب به جایگاه واقعی خود خواهد رسید.

شرکت ذوب آهن اصفهان نتایج کنفرانس پرسش و پاسخ سهامداران و مدیران را تشریح کرد. بر این اساس گزارش افشای اطلاعات بااهمیت - (سایر اطلاعات بااهمیت - نتایج کنفرانس پرسش و پاسخ سهامداران و مدیران- گروه ب) منتهی به سال مالی ۱۴۰۳/۱۲/۳۰ ذوب به این شرح است؛

کنفرانس پرسش و پاسخ سهامداران و مدیران شرکت ذوب آهن اصفهان در روز سه شنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۲۷ برگزار شد که موارد مطرح شده به شرح ذیلاست؛

۱- برنامه شرکت برای خروج از زیان دهی و افزایش سودآوری را تشریح فرمایید؟ چند کار بزرگ بود که قسمتی از آن محقق و اجراشده است و قسمتی در نیمه دوم، اجرایی خواهد شد که آثار آن در سال ۱۴۰۴ بیشتر نشان داده خواهد شد لازم است فهرست وار به چند برنامه خیلی مهم شرکت اشاره کنم.
۱ تولید محصول با ارزش افزوده بالاتر مانند ریل ، بال پهن و میلگردهای آلیاژی البته باتوجه تغییر وتحولات سیاسی در سطح کشور متاسفانه قرارداد ریل تاکنون نهایی نشده است و در حال حاضر در حال نهایی شدن میباشد به همین دلیل در صورتهای مالی ۳ و ۶ ماهه اثری از آن مشاهده نمی شود بال پهنها قسمتی تولید و بخشی از تولید، فروش رفته است و برنامه فروش در حال پیگیری و ادامه می باشد ، قرارداد میلگردهای آلیاژی در شش ماهه اول امضا نشد و در شش ماه دوم نهایی شده است و در حال تحویل است که آثار آن در صورتهای مالی آتی مشاهده خواهد شد.
۲ کاهش ضریب مصرف کک به چدن سال گذشته متوسط مصرف کک ۵۱۰ الی ۵۲۰ کیلوگرم جهت تولید هر تن چدن بوده است که این عدد در شش ماهه ابتدای سال ایه ۴۶۰ و با برنامه ریزی صورت گرفته در بخش تولید تا پایان سال به ۴۴۰ کاهش می یابد.
۳ کاهش ضایعات تولید و نوردی و محصول که آثار آن از طریق کدال افشا خواهد شد.

ضمنا" برنامه جامعی جهت کلیه معاونت ها برای کنترل بهای تمام شده با توجه به ماموریتی که داشته اند تدوین و در حال اجرا میباشد و در گزارش جامعی که مدیر عامل محترم ارایه خواهند داد عملکرد گذشته و برنامه خروج از زباندهی برای ۳ ماهه پایان سال و سال ۱۴۰۴ ارایه خواهد شد.
۲- تاثیر قطعی گاز و برق در مقدار تولید و کاهش سود آوری را توضیح دهید؟
بر اساس دیماند ما با شرکت گاز حداقل ۳ میلیون متر مکعب در هر شبانه روز دیماند داریم و مصرف ما در دوران پیک ۲۵ میلیون متر مکعب در شبانه روز بوده است ، با توجه به محدودیت های اعمال شده از طرف شرکت ملی گاز مجبور به کاهش مصرف تا ۱.۷ میلیون متر مکعب در هر شبانه روز هستیم. در خصوص برق نیز دیماند ما با شرکت برق ۹۰ مگاوات در شبانه روز می باشد که با توجه به محدودیت های اعمال شده حداکثر ۴۰ مگاوات در طی ساعات ۱۰ صبح الی ۲۳ از شبکه می باشیم. جهت مدیریت مصرف و کاهش آثار زبان آور ناشی از محدودیتهای اعلام شده توجه شرکت بیشتر بر محصولات با ارزش افزوده بالاتر متمرکز شده است.
این محدودیت ها بیشتر روی واحدهایی مانند آگلومراسیون اعمال شد که در حال حاضر ذخیره آگلومره به اندازه کافی موجود میباشد و در واحدهای توردی محصولات با ارزش افزوده کمتر را شامل این محدودیت کردیم و علاوه بر آن اقدام به افزایش تولید برق داخلی از طریق نیروگاه به میزان ۲۰ مگاوات کرده ایم.
۳-آیا شرکت مشکلی در تامین ذغال سنگ دارد؟ برآورد شرکت از میزان واردات زغال سنگ و کک چقدر است؟
به طور معمول به ازای هر تن کک معادل ۱.۳ تن ذغالسنگ مصرف میشود و در مورد مصرف کک به ازای هر تن چدن اگر از ابتدای سال و بر مبنای امار اعلامی شرکت و بصورت ماهانه ارایه کنیم به شرح ذیل می
باشد.
مصرف کک برای تولید هرتن چدن در فروردین ماه ۵۱۳ کیلو، اردیبهشت ۵۰۲ کیلو، خرداد ۵۰۱ کیلو، تیر ۴۹۶ کیلو مرداد ۴۷۹ کیلو شهریور ۴۵۸ کیلو، مهرماه ۴۵۱ کیلو و با توجه به راه اندازی پروژه تزریق پودر تغال میزان مصرف کک در کوره بلند شماره ۱ را به زیر ۴۰۰ کیلوگرم رساندیم (۳۶۰ کیلو گرم) و این تزریق پودر دغال در کوره های ۲ و ۳ نیز اجرا خواهد شد و امیدواریم میزان مصرف کک را به حدود ۴۰۰ و پایین تر هم برسانیم.
۴- ضرایب مصرف ذغال سنگ و کک به ازای هر تن تولید چقدر است؟
برای تولید ۳ میلیون تن در ذوب آهن نیاز به ۱۸ میلیون تن کک است و برای تولید ۱۸ میلیون تن کک نیاز به ۲۵ میلیون تن ذغال سنگ است در حال حاضر در کشور ما در بهترین حالت ۱۶ میلیون تن استخراج ذغال سنگ داخلی داریم که سهم ذوب آهن از تولید داخلی ۱.۱ الی ۱.۲ میلیون تن است. جهت تولید آنالیز بهینه و مورد نیاز ذوب آهن از نظر CRT CSR ، خاکستر و گوگرد نیاز به ۵۰۰ هزار تن دغالسنگ وارداتی می باشد. برنامه سال ۱۴۰۳ ۵۰۰ هزار تن واردات ذغال سنگ و ۶۰۰ هزار تن واردات کک می باشد و ۱.۲ میلیون تن استفاده از ذغال سنگ داخلی می باشد.
۵ مطالبات شرکت از دولت چقدر است؟ آیا تهاتر مطالبات شرکت از دولت انجام می شود یا خیر و به چه مبلغی است؟
طلب شرکت ذوب آهن اصفهان از بخش دولتی حدودا بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان و از شرک زیر ساخت می باشد که شرکت مذکور یکی از شرکتهای تابعه وزارت راه و شهرسازی بوده و تسویه حساب با شرکت در حال پیگیری میباشد. یکی دیگر از مطالبات عمده شرکت از موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد بوده که آن موسسه نیز زیر مجموعه وزارت رفاه می باشد و با توجه به اقدامات حقوقی انجام شده در سنوات قبل میزان مطالبات شرکت با تاخیر تادیه بالغ بر ۷ هزار میلیارد تومان می باشد که این موضوع نیز از طریق مراجع قضایی در دست پیگیری و انجام بوده و به محض حصول نتیجه، شفاف سازی در این خصوص از طریق سامانه کدال صورت می پذیرد.
۶-حداقل عرضه در بورس کالا کف عرضه چه مقدار است و آیا رویه خاصی در این خصوص حاکم است؟
حداقل عرضه یا کف عرضه برای شرکت ذوب آهن اصفهان مطابق با مقداری که مصوب و اجرا شده مجموعا ۱۴۴ هزار تن بصورت ماهانه میباشد که شامل ۶۱ هزار تن شمش فولادی، ۴۸ هزار تن تیر آهن و ۳۵ هزار تن انواع میلگرد میباشد همواره شرکتهای تولید کننده بزرگ ملزم به رعایت این عرضه می باشد و عدم رعایت کف عرضه شامل جرایم سنگین میباشد و در شرایطی که کشور با انباشت انواع تولیدات در داخل مواجه است رعایت این کف عرضه جز فشار بر کاهش قیمت چیزی را رقم نمی زند. در این راستا جلسات متعددی با وزارت صمت و بورس کالا برگزار شده و درخواست اصلاح روی کف عرضه برای شرک های بزرگی عنوان گردیده و عملا رعایت کف عرضه منجر به زبان شرکت های فولادی می شود و به این دلیل به نوعی با سرکوب قیمت مواجه هستیم.

۷ آیا فرمول قیمت گذاری محصولات در بورس کالا بر مبنای بازار توافقی است یا مبنای دیگری؟
تا امروز در فرمول قیمت گذاری بازار توافقی لحاظ نگردیده است و عملا به نوعی بازار نیمایی اثر گذار بوده است.
۸- فرمول قیمت گذاری محصولات در بورس کالا را تشریح فرمایید؟

در حال حاضر قیمت پایه محصولات عرضه شده در نسبت (۱) و (۳) که برای پایه قبلی می باشد ضرب شده و قیمت تعیین می شود ابلاغیه توسط بورس در تاریخ ۱۴۰۳/۰۹/۱۸ ارائه شده و دامنه را به ۳ تغییر داد (۳) الی (۳) و اتفاق مثبت در این ابلاغیه موردی بود که تعیین حجم جهت انجام این اتفاق بود. در فرمول قبلی با هر حجمی که معامله می شد اتفاقی در قیمت رخ نمی داد در فرمول جدید به نسبت حجم صورت گرفته قیمت نیز پوشش داده میشود و از این جهت این مورد برای شرکت ذوب آهن اصفهان با اهمیت می باشد که شرک تا به امروز ۹۰ درصد عرضه های صورت گرفته رو با موفقیت انجام داده و مسلما شامل دامنه ۳٪ خواهد شد. در خصوص سایر امور مربوط به قیمت گذاری مذاکرت تنگاتنگی با بورس کالا و وزارت صمت در دست اقدام میباشد و به محض مشخص شدن هم از طریق بورس کالا و هم به صورت جداگانه از طریق سامانه کدال به سمع و نظر سهامداران محترم اطلاع رسانی میشود.
۹ دلایل روند کاهش حاشیه سود شرکت طی دوره های اخیر را بیان کنید؟ همانطور که طی اطلاعیه های اخیر که در سامانه کدال افشا شد افزایش اجزای بهای تمام شده (مواد، دستمزد و سربار و ثابت بودن قیمت فروش که به نوعی این ثبات قیمت فروش تاثیر کاهنده ای در سود و زبان شرکت داشته است باعث شده این حاشیه سود به تدریج کاهش پیدا کند. وقتی به اطلاعات گذشته رجوع کنیم در سنوات قبل می بینیم که یک هماهنگی بین قیمت فروش و بهای تمام شده وجود داشته ولی در سال جاری و سال گذشته افزایش بهای تمام شده، هزینه های اداری و تشکیلاتی و ثابت بودن قیمت فروش محصولات و مقاطع فولادی باعث کاهش حاشیه سود و به تبع آن با زبان همراه بوده است.

۱۰ علت پایین بودن قیمت سهم نسبت به سال گذشته چیست ؟ شرکت در سال گذشته افزایش سرمایه ۸۴۳ درصدی را به ثبت رسانده و همین امر باعث کاهش و تعدیل ذوب شده است. با توجه به اینکه نماد ذوب نمادی بنیادی بوده و سهامداران محترم باید نگاهی بلند مدت به آن داشته باشند قیمت نماد ذوب به جایگاه واقعی خود خواهد رسید.

۱۱ دیدگاه شما برای بلند مدت (یکساله) قیمت سهم چقدر است ؟

مطمعنا اگر افزایش سرمایه ۸۴۳ درصدی را در نظر نگیریم قیمت سهم به مراتب بیشتر از ارزش اسمی هر سهم خواهد بود و با انجام محاسبات (ضرب) قیمت فعلی در عدد (۹.۴۳ میتوان قیمت سهم را به قبل از افزایش سرمایه محاسبه کرد و به سهامدار نشان داد در چه مرحله ای قرار دارد. در خصوص روند بلند مدت قیمت سهم نیز این موضوع کاملا تابعی از نوسانات شاخص کل می باشد.

۱۲ آیا برای قسمت پژوهشی کارخانه و استفاده از دانش بنیانها برای بهتر و به روز کردن صنعت برنامه ای دارید ؟ در سال جاری با معاونت علمی فن آوری ریاست جمهوری توافقنامه ای صورت گرفت و از ایشان درخواست شد که شرکتهای دانش بنیان را جهت همکاری به شرکت ذوب آهن اصفهان معرفی نمایند و خوشبختانه چند شرکت معرفی شدند و شروع به همکاری صورت گرفته و قطعا این همکاری ها توسعه خواهد یافت.