به گزارش صدای بورس، چندی قبل مصوبات جلسه بیست و یکم کارگروه بازگشت ارز صادراتی در شهریورماه، بهمنظور ساماندهی استفاده از ارز صادراتی در بخشهای اولویتدار اقتصادی ابلاغ شد. با توجه به پیچیدگیهای این حوزه و تعدد بخشنامه ها در گام اول اهمیت مصوبات مذکور برای فضای کارشناسی مرتبط با حوزه تجارت خارجی مشخص نشده بود، اما رفته رفته و با اعمال محدودیتهای تجاری مرتبط با این حوزه ابعاد ضد رانت این مصوبات آشکار شده است.
به عبارت دیگر با توجه به فضای رانت گونه واردات کالای مصرفی از محل صادرات خود و تجربه پافشاری و عدم اصلاح رویه های مذکور، نتایج عملی این تصمیمات، بهویژه در زمینه واردات کالاهای مصرفی مانند موبایل و خودرو، بحثهای زیادی را برانگیخته است که اکنون نتیجه پیگیرهای رسانهای در انتقاد از این وضعیت روشن شده است.
جزئیات مصوبات جلسه بیست و یکم کارگروه بازگشت ارز چه بود؟
به صورت خلاصه بر مبنای مصوبات جلسه مذکور به نوعی رویه واردات در مقابل صادرات در زنجیره فلزات با محدودیتهایی مواجه شده است.
۲۰۵۳ کد تعرفه مجاز به واردات از محل صادرات فولاد و فلزات رنگین
در ابلاغیه های سازمان توسعه تجارت پس از این مصوبه، فهرستی شامل ۲۰۵۳ کد تعرفه اعلام شد که صادرکنندگان زنجیره فلزات مجاز به استفاده از ارز حاصل از صادرات خود برای واردات این کالاها یا ردیف تعرفه های مرتبط با زنجیره فلزات هستند.
درهمین راستامکاتبه اذرماه مدیرکل سازمان توسعه تجارت با مدیران کل استانی وزارت صمت در خصوص اعلام فهرست مشمولین و کد تعرفه های مجاز قابل بر مبنای مصوبه ۱۸ شهریور ماه ۱۴۰۳ مشاهده است.

از این پس چه کالاهایی از محل صادرات فلزات به کشور وارد خواهند شد؟
