مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس با تشریح عملکرد این شرکت در سال جاری، چشم‌انداز صادرات این شرکت در سال ۱۴۰۴ را اعلام کرد.

به گزارش «صدای بورس»، احسان دشتیانه، مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس، در نشست مدیریتی و تحلیلی فصبا با تشریح برنامه‌های این شرکت در سال جاری و سال آینده، اعلام کرد: صادرات صبا فولاد امسال از ۵۰ درصد کل تولید خواهد گذشت و پیش بینی می‌شود این روند برای سال آینده نیز ادامه‌دار شود.

وی با بیان اینکه بازارهای مختلفی برای صادرات محصولات فولادی کشور و از جمله محصولات صبافولاد خلیج‌فارس وجود دارد، گفت: علاوه بر بازارهای قبلی، هند بازار جدیدی برای فولاد ایران است و ظهور هند در بازار اتفاق مثبتی است.

وی با اشاره به اینکه سرعت مصرف فولاد در هند زیاد است، افزود: شرکت در ماه های خوب فعالیت‌های خود، ۱۳۰ هزار تن هم تولید داشته است و پیش بینی می شود تولید سالانه به حدود ۱.۳ میلیون تن برسد، هر چند ناترازی ها مشکل جدی در تولید صنعت فولاد است اما برای سال آینده نیز چشم‌انداز صادرات ۵۰ درصدی محصولات تولیدی این شرکت را در دستورکار داریم. همچنین تلاش داریم تا این میزان را افزایش دهیم.

وی با اشاره به مدیریت چینی‌ها در بازار فولاد با توجه به حجم تولید، میزان تقاضا و بازار مصرف فولاد در این کشور خاطرنشان کرد: چینی ها بازارساز هستند و تجربه ثابت کرده است که این کشور می تواند به دلیل حجم تولید و قوانین خود، بازار را مدیریت کند و در این زمینه نیز قدرتمند است.

دشتیانه همچنین با اشاره به اینکه یکی از دلایل کاهش تولید در صنایع از جمله صنعت فولاد بحث ناترازی‌های انرژی در فصول گرم و سرد سال است، خاطرنشان کرد: تعرفه گذاری بر صادرات و افزایش آن قابل مذاکره برای ابطال است و یا بعضا در مورد برخی محصولات مانند آهن اسفنجی قابل پذیرش نیست. در حال تلاش برای اصلاح تعرفه صادراتی هستیم.

وی با بیان اینکه در سال گذشته نهادهای مالی در امر تامین سرمایه کمک های زیادی به شرکت کردند، گفت: برخی منتقدان مدام در تلاشند تا فضای بازار سرمایه را فضای ضد توسعه‌ای نشان دهند. اما شیوه های تامین مالی نشان می دهد در کوتاه مدت هم بازار سرمایه می‌تواند باعث توسعه شود.

پیش بینی قیمت فولاد در ۲۰۲۵

در این نشست همچنین، علی اسکینی، کارشناس بازار سرمایه در تشریح عملکرد شرکت صبا فولاد با نگاهی به وضعیت بازار جهانی و بازار داخلی عرضه و تقاضای محصولات فولادی گفت: ایران و هند بزرگترین تولیدکنندگان آهن اسفنجی در دنیا هستند؛ تولید آهن اسنفجی در ایران از سال ۲۰۱۴ تاکنون دو برابر شده است. جریان تجارت آهن اسفنجی در دنیا نشان می دهد ۱۱ میلیون تن در دنیا آهن اسنفجی تجارت می شود؛ حجم جابه جایی آهن اسفنجی از سال ۲۰۰۰ تاکنون دو برابر شده و در حال حاضر به ۲۵ میلیون تن رسیده است. هم اکنون ۱.۸ میلیارد تن فولاد در دنیا تولید می‌شود که از این میزان بیش از ۵۰ درصد مربوط به کشور چین است.

اسکینی با بیان اینکه، تقاضای فولاد در منطقه اخیرا سیر صعودی داشته وهمین موضوع بر روند تولید اثر فزاینده ایفا کرده است، افزود: چالش های ژئوپولیتیک، رکود اقتصادی جهانی و تشدید بحران مسکن مهم ترین عوامل اثرگذار بر بازار جهانی فولاد و فولاد چین بودند. ضمن آنکه دو دسته از عوامل، شامل عوامل موثر بر عرضه و عوامل موثر بر تقاضا در این زمینه باید مورد توجه قرار بگیرد. عوامول موثر در سمت تقاضا شامل وضعیت جهانی و نرخ بهره و وضعیت اقتصاد چین و عوامل سمت عرضه شامل مسایل مرتبط با روسیه و اروپا و آمریکا(ناشی از انتخاب ترامپ به عنوان رییس جمهور)، است.

وی با اشاره به وضعیت جهانی بازار فولاد و شرایط رکود بازار مصرف در کشور چین و سیاست‌های این کشور در این حوزه، گفت: انتظار افزایش چندانی برای بهای فولاد در سال ۲۰۲۵ وجود ندارد.

سود ۳.۶ همتی فصبا

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه با اشاره به روند سودآوری فصبا در سال های اخیر گفت: فصبا، سال گذشته بیش از ۳ همت سود ثبت شده در کارنامه فعالیت خود دارد. آمارها نشان می دهد فروش فصبا، از ۵۰۰ هزار تن فروش فصبا در سال قبل، امسال به ۱.۳ میلیون تن خواهد رسید.

اسکینی با اشاره به اینکه الگوی تولید فصبا با توجه به وضعیت ناترازی های کشور توزیع و تنظیم شده است، خاطرنشان کرد: در شرایط ناترازی، تولید کمتر و در فصولی که ناترازی کمتر است، تولید بیشتر برنامه ریزی شده است. برای سال آینده نیز حجم کل تولید سالانه بالغ بر یک میلیون و ۴۰۰ تن برنامه ریزی شده است.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: برآورد کرده ایم در سال مالی آتی شرکت بیشتر به سمت صادرات خواهد رفت؛ ۶۰۰ هزار تن فروش داخلی و ۸۰۰ هزار تن فروش صادراتی پیش بینی شده است. ضمن آنکه شرکت توانسته است امسال با فروش ۱۷ همتی به ۳.۶ همت سود برسد و برای سال آینده با ۲۷ همت فروش، حاشیه سود ۲۵ درصدی معادل ۴.۷ همت پیش بینی شده است.

وی با بیان اینکه، وضعیت سودآوری شرکت در سال بعد به تغییرات نرخ ارز و قیمت فولاد جهانی ارتباط دارد، افزود: شرکت بازار صادراتی دارد که نشان داده است هر زمان بخواهد می‌تواند متفاوت از سایرین این بازار را در اختیار داشته باشد.همچنین محصول شرکت تا ۶ ماه قابلیت نگه داری دارد که می تواند در زمان ناترازی ها از این استفاده کند.