تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۴

سه هفته دیگر دموکرات‌ها کاخ سفید را ترک می‌کنند و جمهوریخواهان برای ۴ سال هدایت بزرگترین اقتصاد جهان را به دست می‌گیرند.

به گزارش صدای بورس، از بازارهای کامودیتی و سهام تا اقتصادهای کوچک و بزرگ جهان نگران سیاست‌های دولت جدید آمریکا هستند. با توجه به برنامه‌ها و طرح‌های اعلامی دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا، این نگرانی بی‌مورد نیست. تحلیلگران با بررسی اثرات این سیاست‌ها پیش‌بینی می‌کنند که فضای اقتصاد جهان از سال آینده شاهد تغییرات بزرگی خواهد بود.

بازار کامودیتی از جمله بازارهایی است که تحت تاثیر سیاست‌های تعرفه‌ای دولت ترامپ و برنامه‌های جدید فدرال رزرو شاهد نوسان قیمت‌ها خواهد بود. به ویژه، کالاهای استراتژیک همچون طلا و نفت خام بیش از همه تاثیر خواهند پذیرفت.

در پایان معاملات روز جمعه ۲۷ دسامبر (۷ دی ماه) قیمت هر اونس طلا به سطح ۲۶۲۰ دلار رسید. قیمت طلا از ابتدای سال تاکنون روندی صعودی داشته و بیش از ۲۷ درصد افزایش یافته است. با این حال، در دو ماه گذشته نوسان قیمت این کامودیتی شدیدتر بوده است. در حال حاضر معامله‌گران منتظر سیگنال‌هایی از اقتصاد آمریکا و چشم‌انداز سیاست‌های پولی فدرال رزرو با شروع به کار ترامپ هستند تا ارزیابی درست‌تری از مسیر حرکت طلا در سال ۲۰۲۵ به دست آورند.

تازه‌ترین داده‌های تورم هرینه‌های مصرف‌ شخصی آمریکا، پیش‌بینی‌ها درباره احتمال توقف برنامه کاهش نرخ‌های بهره فدرال رزرو را به چالش کشیده است. بسیاری بر این باورند که در سال آینده ما شاهد کاهش‌های بیشتر نرخ‌های بهره خواهیم بود که به نفع بازار طلا و عامل افزایش قیمت آن خواهد بود.

عامل مهم دیگری که به افزایش قیمت طلا در سال جاری منجر شده، تشدید تنش‌های ژئوپلیتیک است. ادامه جنگ بین روسیه و اوکراین از یک سو و افزایش تنش‌ها در منطقه خاورمیانه از سوی دیگر، تمایل معامله‌گران به خرید دارایی‌های امن را افزایش داده که به خرید گسترده طلا و جهش قیمت آن منجر شده است. در این میان، ادامه خریدهای کلان بانک‌های مرکزی جهان نیز به رشد قیمت طلا کمک کرده است. تحت تاثیر این عوامل، طلا در سال جاری به بازده ۲۷ درصدی دست یافته که بهترین عملکرد از سال ۲۰۱۰ به شمار می‌رود.