ناترازی انرژی قبل از اینکه به یک بحران تبدیل شود، قطعا نیاز به برنامه‌ریزی کاملا کارشناسی شده درحوزه انرژی دارد. زیرا تداوم این مسئله می‌تواند اثرات منفی بر برنامه‌های توسعه صنعتی کشور داشته و صنایع را با چالش‌های جدی مواجه کند.

به گزارش صدای بورس،ناترازی انرژی قبل از اینکه به یک بحران تبدیل شود، قطعا نیاز به برنامه‌ریزی کاملا کارشناسی شده درحوزه انرژی دارد. زیرا تداوم این مسئله می‌تواند اثرات منفی بر برنامه‌های توسعه صنعتی کشور داشته و صنایع را با چالش‌های جدی مواجه کند. اما امسال شرایط متفاوتر از سال‌های گذشته است.

صنایع مختلف جدای اینکه با قطعی گاز مواجه هستند با قطعی برق و کاهش ذخایر مازوت هم دست و پنجه نرم می‌کنند، ناترازی انرژی حاصل بی‌برنامگی، ناتوانی و ضعف مدیریتی است و در این راستاست که امسال بحرانی جدید بر بحران سال‌های گذشته افزوده شده که با توجه به اهمیت موضوع قطعا دولتمردان باید برای صنایع کشور فکری اساسی کنند.

حداقل با یک‌انرژی کار صنایع را راه بیندازید

حمید فرمانی - نائب رئیس انجمن سیمان

درحال حاضر برق شرکت سیمان نکا یا سیمان مازندران که یک شرکت ۴۵ مگاواتی است، راندمانش را به یک مگاوات رساندند.

با ادامه محدودیت‌ها سیمانی‌ها تعطیل می شوند؟

محمداسماعیل مومیوند - مدیرعامل سیمان سیستان

کمبود انرژی برای صنایع سیمان مشکل‌ساز شده و تأمین مازوت هم به‌سختی انجام می‌شود و فقط چند پالایشگاه مثل بندرعباس و اصفهان مازوت تحویل می‌دهند. پالایشگاه اصفهان بسیار شلوغ است و مسیرش به کارخانه سیمان سیستان طولانی است و امکان تهیه مازوت برای کارخانه سیستان امکان‌پذیر نیست.

کمبود انرژی به صنعت سیمان لطمه زده است

مقصود پورابولی - رئیس هئیت مدیره سیمان خاش

مشکل تأمین انرژی (اعم از حرارتی و الکتریکی) کارخانجات را با مشکل مواجه کرده است. برای کاهش آثار منفی کمبود انرژی، راه‌های متفاوتی به‌کار گرفته‌شده است.
در خصوص انرژی الکتریکی سعی می‌شود برنامه‌ریزی برخی تعمیرات به زمان‌هایی منتقل شود که دسترسی به انرژی سخت‌تر است به‌طور مثال اجرای بعضی برنامه‌ها به تابستان که کمبود برق شدیدتر است انتقال می‌یابد.

باید مشکل سوخت کارخانه‌ها حل شود

علی محمد بد - عضو هئیت مدیره سیمان ماهان کرمان

ناترازی انرژی در همه بخش‌ها اثرگذار است. سالی ۱۰ درصد مصرف افزایش پیدا می‌کند و حجم سرمایه‌گذاری‌ها بیشتر از ۵ درصد نیست و این ناترازی به طور گسترده در حال افزایش است. در سال قبل برای ناترازی برق یک ماه کارخانه‌های صنعت سیمان کمبود برق داشتند، اما امسال به دو ماه در سال افزایش پیدا کرد و واحدهای تولید کلینکر سیمان حدود ۱۰ درصد نسبت به سال قبل تولیدشان کم شد. اگر این مشکل در سال بعد هم اتفاق بیفتد با ۳ ماه کاهش تولید مواجه خواهیم بود که قطعا عرضه سیمان با کاهش مواجه می‌شود.

کاهش تولید سیمان نگران‌کننده است

علی‌اکبر الوندیان - دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان

قطعی برق و گاز دامن صنعت سیمان را گرفته و متولیان امر، وضعیت امروز را محدودیت برق می‌نامند، اما از نظر صنعت، قطع برق است، زیرا ۵۰ درصد برق را برای ۱۲ ساعت محدود کرده‌اند و در برخی از واحدها تا ۷۰ درصد هم رسیده است. در این هفته، برق تمام کارخانه‌ها در حال قطع شدن است و کوره‌های این واحدها در حال توقف، که این باعث نگرانی شدید صنعت سیمان است.

تعطیلی صنایع با ادامه ناترازی انرژی

فرود عزیزی - مدیرعامل سیمان کیاسر

مشکلات صنایع تقریبا از ۵ سال پیش شروع شد، اما از امسال باتوجه به ناترازی انرژی، بیشتر خود را نمایان کرده است. از ۴ سال‌پیش، از دی‌ماه گاز صنایع قطع شد، ۳ سال‌پیش از آخر آذر، ۲ سال پیش از آبان، و امسال از اوایل مهرماه محدود و قطع شده است. امسال برق هم محدود شده و تهیه مازوت هم به راحتی امکان‌پذیر نیست.

مینا هرمزی - خبرنگار

شماره ۵۷۲ هفته نامه اطلاعات بورس