نایب رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی معتقد است در صورت اصلاح تصمیمات اقتصادی داخلی ما می‌توانیم شاهد ثبات قیمت ارز و حتی در شرایطی شاهد کاهش قیمت آن نیز باشیم.

به گزارش صدای بورس،محسن زنگنه درباره عملکرد مجلس شورای اسلامی درباره بررسی معضلات ارزی در کشور گفت: مجلس علاوه بر جلسه روز سه‌شنبه هفته گذشته خود که به صورت غیر علنی و علنی برگزار شد، جلسات متعددی دیگری در رابطه با معضلات ارزی و لزوم تعدیل بازار برگزار کرده است.

جلسات متعددی درباره مسائل ارزی با دولتمردان برگزار کردیم

نماینده مردم «تربت حیدریه و مه ولات» در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه روز گذشته جمعی از نمایندگان مجلس با رئیس کل بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و امور دارایی درباره بازار ارز، بیان کرد: همچین جمعی از نمایندگان امروز صبح و در حاشیه جلسه کمیسیون اقتصادی هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، جلسه ای را با دولتمردان برگزار کردند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در پشت پرده بسیاری از جلسات فی مابین دولت و مجلس در رابطه با مباحث ارزی بحث‌های کارشناسی جدی انجام می شود، بیان کرد: در این جلسات چالش‌های جدی در رابطه با راهکارهای کنترل بازار ارز،سیاست‌های ارزی و پولی صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه محتوای بسیاری از جلسات در موضوع مذکور به دلیل افزایش التهابات در جامعه شاید نیاز به بازتاب بیرونی نداشته باشد، بیان کرد: با این حال باید بدانیم در کنار همه تاثیرات شاخص‌های پولی و غیر پولی،تزریق انتظارات تورمی و التهابات سیاسی به جامعه می‌تواند در قیمت ارز موثر باشد.

زنگنه با بیان اینکه هدف مجلس کمک به معیشت مردم و همچنین به دولت است، ادامه داد: از این رو مردم محتوای پشت پرده بسیاری از بحث‌های فی ما بین دولت و مجلس در رابطه با موضوعات ارزی را مشاهده نمی‌کنند.لذا در این جلسات، گاهی اوقات مباحث فراتر از گفتگوهای رایج پیش می‌رود و حتی این مباحث به مشاجره نیز تبدیل شده و هر فرد بر نظری که دارد پافشاری می‌کند. بنابراین مردم نباید تصور کنند که نمایندگان مجلس دور یک میز با دولت نشسته و به اصطلاح با دولت در این بخش به توافق رسیده اند؛ خیر. شرایط اصلا بدین نحو نیست و اولویت ما ممانعت از گرانی است.

مجلس با وزرا تعارف ندارد

زنگنه ادامه داد: البته مباحثی همچون طرح استیضاح و سوال از وزرا از سوی برخی از نمایندگان مطرح شده که این موضوعات از جمله حقوق نمایندگان و مجلس قلمداد می‌شود. با این حال باید قبول کنیم که مسائلی از جمله استیضاح و سایر موارد در نقطه آخر قرار دارد، چراکه هدف این است، تا به دولتی که به تازگی بر سر کار آمده کمک شود، مگر اینکه مجلس به این جمع‌بندی برسد که مسیر حرکت یک وزارتخانه و وزیر قابل اصلاح نیست و فرد مذکور نیز توانمندی لازم را ندارد، در این بخش دیگر مجلس تعارفی نداشته و به اقدامات نظارتی خود نیز عمل خواهد کرد.

انتقاد از ترویج ترامپ هراسی

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به تاثیر انتخابات آمریکا بر افزایش نرخ دلار در کشور اظهار کرد: به واقع یکی از ایراداتی که در جلسات مختلفی که با دولتمردان برگزار می‌شود و ما با آن مخالفیم؛ طرح موضوعاتی از قبیل ترامپ هراسی و اینکه اگر ترامپ بر کرسی ریاست جمهوری بنشیند چه اتفاقی رخ خواهد داد، است که این موارد فضاهای نامناسبی را ترسیم می‌کند.

ترامپ هراسی سرپوشی برای ناکارآمدی برخی ها

وی تاکید کرد: حتی گاهی اوقات مسائلی مطرح می‌شود که شاید خود ترامپ هم به آنها فکر نکرده است. بنابراین برخی فکر می‌کنند که اگر ترامپ بیاید تجارت شرایط جدیدی پیدا کرده و یا اینکه تحریم‌ها به گونه دیگری پیش رفته و ما دیگر نمی‌توانیم نفت فروخته و درآمدهای ارزیمان کاهش خواهد یافت. بنده معتقدم یک بخش زیادی از ترامپ هراسی موجود ناشی از این است که ما می‌خواهیم ناکارآمدی و عدم تصمیمات به موقع خودمان را به گردن عوامل بیرونی بیندازیم. البته شاید درآمدهای ارزی ما در آبان و آذر ماه نسبت به ماه‌های قبل از آن نیز کمتر شده باشد، که باید گفت این مسئله ربطی به انتخابات آمریکا ندارد چراکه در شرایط فعلی آب و برق برخی از کارخانجات ما قطع است و به طبع آن تولید پتروشیمی، فولاد و همچنین سیمان کمتر خواهد شد که این موارد می تواند در میزان صادرات و همچنین میزان درآمدهای ارزی ما تاثیرگذار باشد، بنابراین این موارد به انتخابات آمریکا ربطی ندارد.

زنگنه در نقد دیدگاه‌هایی که منجر به بزرگنمایی ورود ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا شده و نتیجتا اتفاق ناگواری را پیش بینی می‌کند، بیان کرد: بنده معتقدم ترامپ با توجه به اظهاراتی که داشته و مسیری که در پیش گرفته به دنبال این خواهد بود که اقتصاد و دلار آمریکا را مورد صیانت و ارتقا قرار دهد همچنین باید یادآور شوم امروز مشاورین ترامپ افرادی همچون «ایلان ماسک» و غیره هستند بنابراین بنده بر خلاف تحلیل‌هایی که تلاش بر بزرگنمایی ورود ترامپ به عرصه سیاست ورزی آمریکا دارند،معتقدم ترامپ در دوره جدید ریاست جمهوری آمریکا با ترامپ قبل از این متفاوت است و قطعاً در مسیری گام برمی دارد که دیگر سرمایه‌های آمریکا را در جنگ‌ها و چالش با کشورها هدر ندهد البته منظور بنده از این اظهارات این نیست که دشمنی ترامپ با جمهوری اسلامی ایران تمام خواهد شد، چرا که آمریکا چه در قالب دموکرات‌ها و چه در قالب جمهوری‌خواهان حتماً با جمهوری اسلامی زاویه و چالش دارد و این چالش هم ربطی به دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان ندارد.

وی تاکید کرد: بنابراین تحلیل من این است که ترامپ مسیر سیاست ورزی آمریکا را به سمتی خواهد برد که دولت آمریکا هزینه‌های خود در خاورمیانه را کاهش دهد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکایی‌ها بیش از ۹ هزار میلیارد دلار در خاورمیانه هزینه کرده و امروز به این جمع‌بندی رسیده اند که این هزینه‌ها به ضرر اقتصاد آمریکا تمام شده است، بیان کرد: بنابراین بنده معتقدم تحلیل‌هایی که بعضاً در رابطه با ورود ترامپ به عرصه سیاست ورزی آمریکا مطرح می‌شود خیلی تحلیل‌های منطبقی بر واقعیات نیست، ضمن اینکه اکثر اتفاقات ناگواری که در دنیا رخ داده و جنگ‌هایی که آغاز شده،ربطی به رویکرد جمهوری‌خواهی و یا دموکراتی آمریکا نداشته و خیلی از این جنگ‌ها در زمان دموکرات‌ها رخ داده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد: بنابراین خواهش بنده از مدیران و همچنین مدیران سطوح بالای کشور این است که در تحلیل‌های خود اینقدر فضای ترامپ هراسی را نشر ندهند.

زنگنه در تشریح این مسئله اظهار کرد: به واقع ما یک مفهوم در قالب «امنیت» و یک مفهوم در قالب «احساس امنیت» داریم. همچنین ما یک مفهوم ناامنی و یک مفهوم احساس ناامنی داریم. بنابراین گاهی اوقات ضرر احساس ناامنی به مراتب بیشتر از خود ناامنی است. از این رو آنچه که در حال حاضر از سوی برخی از دولتمردان و بعضاً در تریبون‌های رسمی مطرح می‌شود،محتوای ترامپ هراسی داشته که ضرر آن می‌تواند به مراتب بیش از سیاست‌هایی باشد که ترامپ در پیش خواهد گرفت.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات ما به نحوه مدیریت داخلی باز می‌گردد، بیان کرد: ما اگر مسائل داخلی نظیر انرژی را به درستی مدیریت کرده و مفاد قانون برنامه هفتم در این بخش را مدنظر قرار دهیم و روی آن تمرکز کنیم حتماً کشور به ثبات لازم در بازارهای مختلف دست پیدا خواهد کرد.

آیا احتمال کاهش قیمت ارز وجود دارد؟

زنگنه در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا احتمال کاهش افزایش قیمت ارز در روزهای آینده وجود دارد و یا خیر؟ ادامه داد: کاهش قیمت دلار اگر به سیاست‌های بین‌المللی مرتبط شود، ممکن است در این صورت ما یا باید منتظر کاهش قیمت دلار باشیم و یا حداقل به ثبات لازم دست پیدا کنیم. با این حال ما یک نوع سیاست‌های داخلی هم داریم. از این رو بالاخره تصمیماتی که امروز در بازارهای پولی و ارزی ما گرفته می‌شود از جمله تصمیمات داخلی است و اگر درست هدایت شود ما می‌توانیم شاهد ثبات قیمت ارز و حتی در شرایطی شاهد کاهش قیمت آن باشیم.

برخی‌ها در نوسان گیری‌های ارزی و دلاری منافعی را به جیب می‌زنند

وی در ادامه تاثیر بی‌ثباتی ارزی نشئت گرفته از عوامل بیرونی و حتی به موجب ریاست جمهوری جدید آمریکا در کشور را رد کرد و گفت: اگر بخواهم مقداری در این بخش صحبت کنم باید بگویم برخی‌ها در این نوسان گیری‌های ارزی و دلاری منافعی را به جیب می‌زنند و برای اینکه یک سرپوشی برای آن بسازند،موضوع ترامپ و ترامپ هراسی را به میان می‌کشند، غافل از اینکه بسیاری از این مسائل و موارد ریشه در موضوعات داخلی داشته و ما باید این موارد را اصلاح کنیم.

منبع:خانه ملت