امروزه نزدیک به نیمی از صادرات خدمات جهان بر بستر پلتفرم‌های دیجیتال انجام می‌شود. سایت «ویژوال کپیتالیست» در گزارشی به رتبه‌بندی بزرگترین صادرکنندگان دیجیتالی خدمات جهان در سال ۲۰۲۳ پرداخته است.

به گزارش صدای بورس، در حالی که برترین صادرکنندگان دیجیتالی خدمات در کشورهای توسعه‌یافته متمرکز هستند، بازارهای صادراتی در هند و چین نیز با رشد چشمگیری در این زمینه روبه‌رو هستند.

در سال ۲۰۲۳ ارزش صادرات دیجیتالی خدمات هند با ۱۷ درصد رشد سالانه به ۲۵۷ میلیارد دلار رسید. در همین حال، ارزش صادرات دیجیتالی خدمات چین در فاصله بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ تقریبا دوبرابر شد و به ۲۰۷ میلیارد دلار رسید.

خدمات دیجیتالی به خدماتی گفته می‌شود که از طریق شبکه‌های الکترونیک همچون اپلیکیشن‌ها و پلتفرم‌های دیجیتال مورد معامله قرار می‌گیرند. این نوع خدمات شامل گستره بزرگی از فعالیت‌ها از جمله پشتیبانی IT، جریان رسانه، تحقیق و توسعه و خدمات مالی است. از آنجا که حجم بزرگی از تراکنش‌های شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان به صورت آنلاین انجام می‌شود، خدمات دیجیتال به سرعت در حال توسعه است و سهم آن از اقتصاد جهان با افزایش چشمگیری روبه‌رو شده است.

آمریکا با ارزش صادرات ۶۴۹ میلیارد دلاری و سهم ۱۵.۳ درصدی، در سال ۲۰۲۳ رتبه نخست جهان را در این حوزه کسب کرد. بریتانیا با ارزش ۴۳۸ میلیارد دلار و سهم ۱۰.۳ درصد در رتبه دوم و ایرلند با ۳۲۸ میلیارد دلار و ۷.۷ درصد در رتبه سوم جهان قرار گرفتند. هند، آلمان، چین، هلند، سنگاپور، فرانسه و لوگزامبورگ به ترتیب رتبه‌های چهارم تا دهم را کسب کردند. در منطقه خاورمیانه، امارات با ارزش صادرات ۴۸ میلیارد دلار و سهم ۱.۱ درصد رتبه ۲۰ جهان را در اختیار گرفت. این ۲۰ کشور با ارزش صادرات ۳.۶ تریلیون دلار، ۸۳.۸ درصد از سهم صادرات دیجیتالی خدمات جهان را به خود اختصاص دادند. در سال ۲۰۲۳ ارزش کل صادرات دیجیتالی خدمات جهان به ۴.۳ تریلیون دلار رسید.

تصویر زیر که با استفاده از داده‌های سازمان تجارت جهانی تهیه شده، ۲۰ صادرکننده دیجیتالی خدمات جهان در سال ۲۰۲۳ را معرفی می‌کند.