بازار در هفته منتهی به چهارشنبه ۱۲ دی ماه ۱۴۰۳ بعد از هفته‌های مداوم رشد این‌بار با پس‌روی شاخص کل و رشد محدود شاخص هم وزن مواجه شد.

به گزارش صدای بورس،بازار در هفته منتهی به چهارشنبه ۱۲ دی ماه ۱۴۰۳ بعد از هفته‌های مداوم رشد این‌بار با پس‌روی شاخص کل و رشد محدود شاخص هم وزن مواجه شد هرچند که ارزش معاملات همچنان جذاب است.

در معاملات این هفته شاخص کل با افت ۶۰ هزار واحدی مواجه شد و به ۲،۷۸۸،۲۱۴ واحدی رسید. شاخص هم وزن رشد ۰.۳ درصد را به ثبت رساند. ارزش معاملات خرد با افت ۴۰ درصد نسبت به هفته قبل مواجه شد ولی همچنان جذاب و در محدوده ۱۲ هزارمیلیارد تومان قراردارد.
نکته قابل توجه در این هفته خروج ۴ هزارمیلیارد تومان نقدینگی اشخاص حقیقی از بازار بود. بیشترین بازدهی در این هفته متعلق به نمادهای "بپویا"، "سرود" و "شفارس" بود که به ترتیب بازدهی ۴۵، ۴۱ و ۱۶ درصد را به سهامداران خود تقدیم کردند. در سمت مقابل نمادهای "زماهان"، "کزغال" و "تاپیکو" افت به ترتیب ۱۱، ۱۰.۵ و ۱۰ درصدی را به سهامداران خود تحمیل کردند. تعداد نمادهای مثبت و منفی تقریبا برابر بود.
هفته در حالی پایان یافت که مدیرعامل بورس تهران اظهار داشت: خبرهای بسیار خوبی در هفته‌های آینده اطلاع رسانی خواهیم کرد و تا پایان سال ۶ عرضه اولیه خواهیم داشت و یک هفته در میان یک عرضه اولیه انجام می‌شود اما فارغ از این عرضه‌های اولیه، خبر سورپرایز کننده خواهیم داشت.
شایعات، تاییدها و تکذیب‌های زیادی در این هفته منتشر شد. در ابتدای هفته شایعاتی مبنی بر استیضاح وزیر اقتصاد توسط نمایندگان مجلس مطرح و بارها تایید و تکذیب شد. مخالفت مجمع تشخیص مصلحت نظام با رشد قیمت ارز ترجیحی درکنار اصرار مقامات اقتصادی دولت بر حذف ارز فسادزای ترجیحی قابل تامل بود. شایعاتی نیز مبنی بر احتمال عدم تکافوی تجدید ارزیابی شرکت‌های خودروساز بزرگ کشور برای خروج این شرکت‌ها از شمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت مطرح شد که توسط این شرکت‌ها تکذیب شد. در کنار این موضوعات نقل قولی از مقام معظم رهبری توسط وزیر اقتصاد مبنی بر ارجاع مجدد مصوبه FATF و پالرمو به مجمع تشخیص مصلحت نظام در نوع خود جالب بود.

خبرسازان هفته
"وتجارت" سرانجام افزایش سرمایه ۳۵۰ درصدی از محل تجدید ارزیابی دارایی‌های ثابت خود را روانه کدال کرد. مجوز افزایش سرمایه ۲۶۳ درصدی "وبصادر" از محل تجدید ارزیابی‌ها صادر شد. "خفنر" افزایش سرمایه ترکیبی ۲۴۰ درصد را ازمحل سودانباشته، آورده و مطالبات سهامداران رونمایی کرد. "فارس" هم ۳۳ درصد از محل سود انباشته افزایش سرمایه دارد. "شیران" از توافق نامه‌ای رونمایی کرد که به موجب آن وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش مبلغ ۱۵۰۰ میلیارد تومان از اختلاف سنواتی "شپنا" و "شیران" را به این شرکت پرداخت می‌کنند. مطالبات بانک مرکزی از دولت در آبان ماه نسبت به دوره مشابه سال قبل رشد ۶۴ درصد را نشان می‌دهد.

افزایشی‌های هفته
افزایش نرخ شرکت‌ها شیب بیشتری گرفته است. "چکاپا" نرخ خمیر سفید و کرافت خود را افزایش داد. "دقاضی"، "دفرا" و "ددانا" هم افزایش نرخ داشتند. "کوثر" از معاوضه ملک خود در نیاوران با ساختمانی در خیابان خرمشهر خبر داد که منجر به شناسایی سود ۸۶۸ میلیارد تومانی می‌شود. سرمایه‌گذاری "سمند" و "خگستر" سهام خودرو خود را آگهی کردند. "حآفرین" بلوک کنترلی "حگردش" را می‌فروشد. در عرضه اولیه "سیسکو" بیش از ۱.۴ میلیون کد شرکت کردند که نسبت به عرضه اولیه قبلی رشد ۴۰ درصد را نشان می‌دهد. "خکاوه" محصول جدید با تکنولوژی ولوو را رونمایی کرد.

کالایی هفته
در بازارهای جهانی قیمت هر اونس طلا ۲۶۲۰ دلار، هر بشکه نفت برنت ۷۴.۵ دلار، هر تن مس ۸۸۰۰ دلار، روی، آلومینیوم، سرب به ترتیب ۲۹۹۰، ۲۲۵۶، ۱۹۵۵ دلار در تن معامله شد. بیت کوین هم با نرخ ۹۳ هزار دلار معامله شد. در بازار سکه، طلا و ارز هم قیمت هر دلار در بازار آزاد ۸۱ هزار تومان، دلار نیمایی ۶۵.۵ هزار تومان، قیمت هر سکه امامی ۵۶.۵ میلیون تومان و قیمت هر گرم طلای ۲۴ عیار ۶.۹۵ میلیون تومان (تا لحظه تنظیم گزارش) در حال معامله است.

  • ندا کریمی - کارشناس بازار سرمایه

  • شماره ۵۷۴ هفته نامه اطلاعات بورس