تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۲

در هفته کاری که گذشت شاخص کل بورس با کاهش ۲.۱۳ درصدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۷۸۸ هزار واحدی ایستاد.

به گزارش صدای‌بورس به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، در هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس با کاهش ۲.۱۳ درصدی همراه شد و در ارتفاع ۲ میلیون و ۷۸۸ هزار واحدی ایستاد و شاخص کل هم‌وزن با افزایش ۰.۳۵ درصدی در پله ۸۵۲ هزار و ۳۹۶ واحدی قرار گرفت. شاخص کل فرابورس نیز با افزایش ۰.۴۶ درصدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۸۲۹ واحدی ایستاد.

در ادامه کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه گفت: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۷۱ هزار و ۴۰۳ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۱۶ هزار و ۹۲۴ میلیارد تومان، یکشنبه ۱۲ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان، دوشنبه ۱۳ هزار و ۶۴۶ میلیارد تومان، سه‌شنبه ۱۵ هزار و ۸۸۷ میلیارد تومان و چهارشنبه ۱۳ هزار و ۵۹۶ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.

۳ هزار و ۹۲۵ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد

او گفت: میانگسرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۵۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۴۷ میلیون تومان بود. در جریان معاملات این هفته در مجموع ۳ هزار و ۹۲۵ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سرمایه خارج شد.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه می‌گوید: در این هفته کاری، شاخص دستگاه‌های برقی با افزایش ۴.۲۷ درصدی بیشترین رشد را بین صنایع بورسی داشت شاخص چند رشته‌ای صنعتی هم با کاهش ۵.۵۱ درصد بیشترین اُفت را تجربه کرد.

بازار وارد فاز اصلاح قیمتی و زمانی شده است

هفته کاری که وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: هفته متفاوتی را پشت سر گذاشتیم، بازار وارد فاز اصلاح قیمتی و زمانی شده است، شروع هفته با موج بالای فروش همراه بود و شاهد خروج پول‌های حقیقی از سهام و حق تقدم و ورود آنها به صندوق‌های درامد ثابت بودیم، اما هرچه به آخر هفته نزدیک شدیم از عرضه‌ها کاهش و خریداران در منفی‌ها قوی بودند و جابجایی خوب در سهام بزرگ صورت گرفت می‌توان گفت زهر فروشنده گرفته شد.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه می‌گوید: روز چهارشنبه رنج‌های مثبت و صف خریدهای نرمالی را شاهد بودیم. نوعی احتیاط در بازار هم دیده می‌شود که طبیعی است گاه هیجانات معاملات به قدری بالاست که در طول روز صف خرید و فروش را همزمان تجربه کردند، این هیجان‌ها در اینجای بازار نشان از عدم تصمیم گیری و نیاز به تثبیت است بعد از مدت‌ها فرصت مناسبی برای فروش، جابجایی و بهینه سازی پرتفوها ایجاد شد.

معاملات بازار نوآفرین فرابورس آغاز شد

هفته کاری که شاهد تداوم عرضه‌های اولیه بودیم همچنین این هفته معاملات بازار نوآفرین فرابورس هم آغاز شد در همین رابطه هم محمدعلی شیرازی مدیرعامل فرابورس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بازار نوآفرین دو تابلو رشد و دانش‌بنیان بنیان دارد که تابلو دانش بنیان مربوط به شرکت‌هایی می‌شود که مجوز از معاونت علمی ریاست جمهوری دارند تابلو رشد هم مربوط به شرکت‌های استارت‌آپی است که چشم انداز خوبی از سودآوری دارند.

گفتنی است، حالا باید منتظر ماند و دید شنبه ۱۵ دی‌ماه در شروع هفته کاری نماگرهای بازار سرمایه به کدام سمت حرکت خواهند کرد؟