به گزارش صدای بورس، مسعود پزشکیان، رئیسجمهور شامگاه سهشنبه در دیدار با اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به تحلیل مسائل مختلف کشور از جمله مشکلات استانها و بهویژه چالش کمآبی پرداخت و ضمن اشاره به عدم تعادل منابع و مصارف در توسعه استانها، تصریح کرد که دولت در گام اول به منظور رفع این مشکلات، به دنبال طراحی نقشهای برای توسعه متوازن استانها با همکاری دانشگاههای معتبر کشور است. وی افزود: "تهران دیگر ظرفیت توسعه ندارد و باید برای حل این معضلات، از توان کارشناسی و علمی کشور به بهترین نحو استفاده کنیم."
رئیس جمهور نیز در ادامه این نشست با تاکید بر اهمیت بهرهگیری از ظرفیتهای علمی و پژوهشی کشور برای حل مشکلات، به بازدید اخیر خود از دانشگاه جامع امام حسین (ع) اشاره کرد و از دانشگاهها خواست تا به صورت علمی توسعه استان تهران را بررسی کرده و نتایج آن را ارائه دهند. رئیسجمهور همچنین به لزوم تسریع در اجرای پروژههای زیرساختی مانند کریدورهای شمال-جنوب و شرق-غرب اشاره کرد و گفت که اجرای این پروژهها میتواند در سفر آتی به روسیه نهایی شود. او همچنین از اهمیت حضور فعال بخش خصوصی در این سفرها برای تسهیل صادرات و واردات خبر داد.
در ادامه، پزشکیان بر لزوم توسعه نیروگاههای خورشیدی به عنوان یک راهحل پایدار برای تولید برق بدون آلودگی تاکید کرد و افزود که بر اساس پیشبینیها، در آذر و دیماه امسال با کمبود شدید گاز و برق مواجه خواهیم شد که خوشبختانه با برنامهریزیهای انجام شده و همکاری مردم از این بحران عبور کردیم. رئیسجمهور در این راستا اعلام کرد که برنامهریزی برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق خورشیدی در دستور کار قرار دارد و همچنین دانشگاهها و مراکز دانشبنیان در این پروژه مشارکت خواهند کرد.
موضوع عدالت آموزشی نیز از دیگر محورهای گفتوگو بود. رئیسجمهور با تاکید بر رفع کمبود فضاهای آموزشی و اصلاح روشهای تدریس، به کمک دانشگاهها و صاحبنظران در این حوزه اشاره کرد و گفت که در این مسیر باید معلمان را برای استفاده بهینه از فناوریهای جدید آموزشدهی آماده کرد. همچنین وی به مشکلات معیشتی معلمان، به ویژه مسکن آنها، اشاره کرده و از تلاش برای حل این مشکلات خبر داد.
در ادامه، پزشکیان با انتقاد از توزیع ناعادلانه یارانهها در کشور گفت که دولت در حال طراحی راهکارهایی برای توزیع عادلانه یارانهها و حمایت مؤثر از اقشار آسیبپذیر است. او همچنین تاکید کرد که یارانهها باید به نحوی توزیع شود که مشکلات عمده اقشار آسیبپذیر در زمینههای بهداشت، آموزش و انرژی حل شود.
در زمینه توسعه منطقهای، رئیسجمهور به تشکیل کارگروهی برای برنامهریزی در جهت توسعه منطقه مکران اشاره کرد و گفت که در این راستا از مشاوران خارجی با رتبههای برتر استفاده خواهد شد تا کشور بتواند در منطقه جایگاه اول را به دست آورد. در این راستا، توجه به استفاده از تکنولوژیهای روز در توسعه زیرساختهای کشور به ویژه حملونقل و خطوط ریلی بسیار حائز اهمیت است.
پزشکیان در پایان با تاکید بر لزوم همکاری بیشتر مجلس و دولت در اصلاح رویههای غلط، به رئیس سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد داد که در نشستهای مشترک با نمایندگان، طرحهای اولویتدار در استانها بررسی شود تا بودجه به پروژههای مهم اختصاص یابد و منابع به جای پراکنده شدن در بین پروژههای متعدد، به طور متمرکز برای تکمیل پروژههای اولویتدار استفاده شود
منبع: اقتصاد ۱۰۰