تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۵

سازمان بورس و اوراق بهادار درصدد توکنایز کردن برخی از دارایی‌های بورسی به خصوص صندوق‌های سرمایه‌‎گذاری و نیز در ادامه تأسیس صندوق‌های متشکل از ارزهای دیجیتال جهان‌شمول مانند بیت‌کوین و اتریوم و به تبع آن ۲۴ ساعته شدن معاملات و حذف دامنه نوسان در بورس برآمده است.

به گزارش صدای بورس،سازمان بورس و اوراق بهادار درصدد توکنایز کردن برخی از دارایی‌های بورسی به خصوص صندوق‌های سرمایه‌‎گذاری و نیز در ادامه تأسیس صندوق‌های متشکل از ارزهای دیجیتال جهان‌شمول مانند بیت‌کوین و اتریوم و به تبع آن ۲۴ ساعته شدن معاملات و حذف دامنه نوسان در بورس برآمده است.

جذب سرمایه‌های خارجی و کاربران غیرایرانی، اتصال بورس ایران به بورس‌های جهانی و تسهیل در معاملات و ورود حجم عظیمی از نقدینگی به بورس را از دلایل مهم و اثرگذار در اتخاذ چنین تصمیمی برشمرده‌ اما برخی از کارشناسان معتقدند با توجه به شرایط اقتصادی کشور و تحریم‌های شدید امکان تحقق این ایده وجود ندارد ولی از سوی دیگر، عده‌ای هم به این تصمیم خوش‌بین هستند و آن را موجب شکوفایی هرچه بیشتر بورس ایران می‌دانند.

رمزدارایی‌های ایرانی ابزاری برای کاهش خروج سرمایه

علی مهدوی پارسا - کارشناس بازار سرمایه:

در دنیا توکنایز شدن دارایی‌های سرمایه‌ای در کنار رمزارزها به یکی از موضوعات فراگیر تبدیل شده و برای درک این روند جدید در بازارهای مالی باید بر مفهوم مالی غیرمتمرکز یا «دیفای» تمرکز شود، اما دیفای چیست؟ برخلاف روندهای رایج در بازارهای مالی طی چند دهه گذشته - که همه ابزارها قصد داشتند در بورس‌های بزرگ لیست شوند، در سامانه‌های جامع بورس‌ها معامله شوند و به صورت متمرکز، ابزارها و بازارها در نظر گرفته می‌شدند و توسعه پیدا می‌کردند، بورس‌ها با یکدیگر ادغام و هسته‌های معاملاتی متمرکز می‌شدند و براساس آن نهادهای مالی بزرگ شکل گرفتند - دیفای این روندها را تغییر داده و بازارهای مالی را به سمت رویکرد غیرمتمرکز حرکت می‌دهد.

تحریم‌های بانکی مانع بین‌المللی شدن بورس ایران

علی رحمانی - مدیرعامل اسبق سازمان بورس:

شبانه‌روزی شدن معاملات در بورس اتفاقی است که می‌تواند اثربخش و منجر به توسعه بورس ایران و بازار سرمایه شود. در حال حاضر، معاملات ۲۴ ساعته در بورس نیویورک انجام می‌شود و این موضوع تحول مثبتی برای بورس ایالات متحده ایجاد کرده است. همچنین این روند، بورس‌های بین‌المللی از قاره‌های مختلف با افق‌های زمانی متفاوت را تحت تأثیر قرار داده است.به لحاظ تکنولوژی، شبانه‌روزی شدن معاملات بورس و توکنیزه شدن نمادهای بورسی اقدامی پیشرو تلقی می‌شود. منتهی، باید ابتدا مشخص شود که گستره این اقدام تا کجا پیش خواهد رفت؛ به عبارت دیگر، جامعه هدف و کشورهای مخاطب این طرح باید تعیین شوند.

بورس توکنایزشده بدون حذف دامنه نوسان، اقدامی طنزگونه

میثم مهرپور - کارشناس اقتصادی:

موضوع ۲۴ ساعته شدن بورس ایران جدید نبوده و در گذشته یعنی حداقل در دولت سیزدهم این موضوع مطرح شده است. طبیعتاً شاید لزومی برای فعالیت همه نمادهای بورس به صورت ۲۴ ساعته وجود نداشته باشد اما با بزرگتر شدن بورس و با تنوع بخشیدن به آن از طریق ارزهای دیجیتال باعث می‌شود در مجموع بازار بورس، بزرگتر و عمیق‌تر شود. اگر به یاد داشته باشید در گذشته صندوق‌های طلا وجود نداشتند اما سال‌هاست که این صندوق‌ها وارد بورس شده‌اند و به جذابیت بورس افزوده‌اند و امکان دارد با اضافه شدن یک سری قابلیت‌ها و ابزارها، برخی قوانین ظاهری بورس تغییر کند.

مزایا و پیش‌شرط‌های بورس ۲۴ ساعته

اله‌مراد سیف - عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع):

بورس پیونددهنده منابع و تولید است و نقش مهمی در این عرصه ایفا می‌کند و به همین دلیل جذابیت خاصی برای سرمایه‌گذاری دارد و قاعدتاً اگر چنین بازاری تعمیق و توسعه یابد کارآمدتر خواهد شد. در شرایط کنونی ضرورت دارد نوآوری در بورس مورد توجه قرار گیرد و ابزارهای جدید در آن به کار گرفته شود؛ به عبارت بهتر شیوه‌های جدید به جذابیت بورس و درگیر کردن مردم با این بازار منجر می‌شود.در بورس‌های حرفه‌ای دنیا شاهد قالب‌های جدید و ابزارهای نوین هستیم؛ ابزارهایی که دست سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را برای انتخاب یک شیوه سرمایه‌گذاری بازتر می‌کند.

مینا هرمزی - خبرنگار

شماره ۵۷۴ هفته نامه اطلاعات بورس