ترکیه در هشتم دی‌ماه امسال قانونی مبنی بر اخذ مالیات ۲۸ لیری از کامیون‌داران ایرانی وضع کرده است. مرتضی حاجی‌آقامیری، خزانه‌دار اتاق مشترک مشترک ایران و ترکیه علت اصلی این شرایط را مشکلات حوزه سوخت و نبود دیپلماسی اقتصادی دانست.

به گزارش صدای بورس، در چند هفته اخیر، روابط ایران و ترکیه دستخوش تغییرات چشمگیری شده است. چراکه طبق اعلام دولت ترکیه، کامیون‌های ایرانی زمانی که وارد مرزهای این کشور می‌شوند، باید به ازای هر لیتر باک بنزین خود، ۲۸ لیر به دولت ترکیه بپردازند. با توجه به ظرفیت باک کامیون‌ها، کامیون‌داران باید هربنه سنگینی را به دولت ترکیه پرداخت کنند.

پس از اجرای این طرح، چالش‌های زیادی هم برای کامیون‌داران و هم برای تجارت دو کشور ایجاد شده است. چراکه درحال‌حاضر تجارت دو کشور متوقف شده و کامیون‌داران هم منتظر تصمیم دولت‌ها هستند. حال باید دید علت اصلی این مشکل چیست و چه عواملی در ایجاد این مشکلات نقش دارند؟

مشکل اصلی نبود دیپلماسی اقتصادی است؟

ترکیه: علت اصلی این شرایط، مشکل سوخت است. زمانی که ایران اعلام کرد کامیون‌های ایرانی و خارجی باید مابه‌التفاوت یارانه سوخت خود را پرداخت کنند، طبیعتا هزینه کامیون‌داران خارجی افزایش پیدا می‌کند. اقدام متقابل ترکیه در این شرایط باعث ایجاد یک بن‌بست برای حل این مشکل شده است.

وی ادامه داد: مشکل اصلی در این زمینه، نبود دیپلماسی اقتصادی است و باید به این موضوع توجه ویژه شود. زمانی که ایران برای کامیون‌های خارجی مانع ایجاد می‌کند، قطعا آنها هم اقدام متقابل انجام می‌دهند.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها