شرکت فولاد خوزستان در خصوص تسعیر نرخ ارز ، پیش بینی سود ، مقاصد صادراتی و چگونگی فعالیت های صادراتی و ... کنفرانس اطلاع رسانی برگزار کرد که در ادامه می خوانید.

به گزارش صدای بورس، شرکت فولاد خوزستان مقاصد صادراتی را کشورهای حوزه خلیج فارس و دریای عمان غرب و شمال آفریقا جنوب و جنوب غرب آسیا عنوان کرد و افزود؛ تسعیر ارز حاصل از فروش صادراتی شرکت به این صورت است که متوسط نرخ تسعیر درهم امارات با نرخ های سامانه ارز تجاری در دی ماه و تا کنون در محدوده ۱۸۵ هزار ریال در سامانه مرکز مبادله ارز و طلای ایران بوده است.

بر اساس کنفرانس اطلاع رسانی شرکت شرکت فولاد خوزستان با نماد فخوز در تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۲۳ برگزار و اهم مطالب مطرح شده به این شرح است؛
شرکت مشاور سرمایه گذاری ترنج سوالاتی به این شرح مطرح کرد؛

۱- قطعی برق زمستان امسال تا چه اندازه تولید و فروش شرکت را تحت تاثیر قرار خواهد داد؟
مقدار محدودیت و کاهش تولید محصولات عمدتا مرتبط با فصول گرم سال در نیمه اول سال است و محدودیت های مصرف انرژی به مراتب در نیمه دوم سال کمتر است. مقادیر تولید از دست رفته در گزارشات عملکرد ماهیانه منتشره در کدال اعلام شده است.
۲ - با توجه به احتمال تشدید ناترازی های انرژی در سال آینده وضعیت مقدار تولید در سال ۱۴۰۴ نسبت به سال ۱۴۰۳ چگونه ارزیابی می شود؟ در خصوص چالش های محدودیت انرژی این شرکت با تامین برق از سایر ظرفیتهای تولید کشور و بورس انرژی و همزمان ورود به موضوع ایجاد نیروگاه سیکل ترکیبی و خورشیدی با ظرفیت تجمیعی بیش از ۱۰۰۰ مگاوات ، برنامه تبدیل چالش مزبور به فرصت را در دستور کار دارد و در آینده نزدیک بخشی از برق مصرفی زمان پیک مصرف برق بواسطه نیروگاههای شرکت تامین خواهد شد.
۳- تسعیر ارز حاصل از فروش صادراتی شرکت با چه نرخی انجام می شود؟
متوسط نرخ تسعیر درهم امارات با نرخ های سامانه ارز تجاری در دی ماه و تا کنون در محدوده ۱۸۵ هزار ریال در سامانه مرکز مبادله ارز و طلای ایران بوده است.
۴- مقاصد صادراتی شرکت کدام کشورها هستند؟
مقاصد صادراتی کشورهای حوزه خلیج فارس و دریای عمان غرب و شمال آفریقا جنوب و جنوب غرب آسیااست.
۵- فروش صادراتی شرکت بر اساس چه ترمی FOB و ... انجام می شود؟
فوب بندر امام خمینی (ره)

۶- هزینه حمل هر تن محصول صادراتی تا بندر چقدر است؟
متوسط هزینه حمل محصولات صادراتی حدود ۱۸۰ هزار تومان به ازای هر تن است.
۷- پیش بینی شرکت از روند قیمتهای جهانی در زنجیره فولاد چیست؟ ریسک حضور محصولات فولادی چینی در بازار های صادراتی شرکت چگونه ارزیابی می شود؟
نرخ رشد اقتصادی به عنوان یکی از شاخص های مهم برای سال ۲۰۲۵ متناسب با سال ۲۰۲۴ پیش بینی شده است. از طرفی در سالهای اخیر تقاضای فولاد در دنیا کاهشی بوده ولی با توجه به کاهش تولید و متعاقباً کاهش عرضه بنظر میرسد که تغییرات و نوسانات خاصی برای سال جدید متصور نمی باشد. در خصوص فولاد خوزستان با توجه به مزیت موقعیت مکانی و نزدیکی به دریا همواره صادرات محصولات در دستور کار قرار داشته است با توجه به زیرساخت مناسب و توانمندی فولاد خوزستان، امکان حضور در بازارها و رقابت با سایر تولید کنندگان فراهم است.
۸- آخرین نرخ های فروش صادراتی بیلت و اسلب را به تفکیک نرخهای دلاری و ریالی اعلام بفرمایید.
آخرین فروش بیلت مربوط به ماه دسامبر سال ۲۰۲۴ با قیمت ۴۴۳ دلار به ازای هر تن بوده است. اسلب در ماه گذشته به فروش نرسیده است.
۹ - اسلب شرکت فولاد شادگان چه زمانی به بهره برداری خواهد رسید؟
کارخانه تولید شمش شادگان تا پایان سال ۱۴۰۳ به بهره برداری خواهد رسید.

۱۰- ارزش جایگزینی شرکتی مشابه شرکت شما چند دلار است؟
برآورد روز سرمایه گذاری مورد نیاز راه اندازی یک کارخانه فولادسازی با چرخه کامل خطوط و فرایندهای تولید همانند این شرکت به ظرفیت ۴ میلیون تن حدود ۴ میلیارد دلار پیش بینی می شود.
۱۱- برآورد شرکت از درصد تقسیم سود سال ۱۴۰۳ چه مقدار است؟ پیشنهاد تقسیم سود در مجامع در گزارشات فصلی کدال جهت استحضار ذینفعان منتشر می شود این پیش بینی در آخرین اطلاعیه مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷ معادل ۳۰ درصد عنوان شده است لیکن تصمیمات در مجامع الزاماً با پیش بینی فعلی یکسان نیست.

شرکت تامین سرمایه نوین سوالاتی به این شرح مطرح کرد؛
۱- در شش ماهه سال جاری شاهد افت ۵۷ درصد سود خالص شرکت نسبت به مدت مشابه هستیم. با وضعیت فعلی صنعت سهامداران شرکت چه جذابیتی در صنعت و شرکت برای سرمایه گذاری داشته باشند؟ آیا چشم اندازی متصور هستید؟
عملکرد غالب شرکت های گروه فولادی در شش ماهه ابتدای سال متاثر از دو عامل محدودیت مصرف انرژی و الزام به فروش ارز حاصل صادرات با نرخ های پایین تر از حاشیه بازار باعث کاهش سود آوری این شرکتها شده است لیکن با تجدید نظر در سیاست ارزی دولت در خصوص فروش ارز مزبور توسط شرکتها در بازار مرکز مبادله ارز و طلای ایران با نرخ توافقی ، شرایط سود آوری به مراتب بهتر شده است و در خصوص محدودیت های انرژی این شرکت با تامین برق از سایر ظرفیتهای تولید کشور و بورس انرژی و همزمان با ورود به موضوع ایجاد نیروگاه سیکل ترکیبی و خورشیدی، چالش محدودیت مصرف انرژی را به فرصت تبدیل نموده که در آینده نزدیک بخشی از برق مصرفی زمان پیک مصرف برق بواسطه نیروگاههای شرکت تامین خواهد شد.

۲- در ارتباط با ناترازی ،انرژی شرکت چه اقدامات عملیاتی از جمله خرید گواهی صرفه جویی انرژی و ... انجام خواهد داد؟
اقدامات شرکت در خصوی به شرح ذیل است :
ناترازی برق
احداث نیروگاه ۲۰۰ مگاواتی خورشیدی در ساختگاه ۳۰۰ هکتاری شهرستان بهبهان در دستور کار قرار گرفته و عملیات تسطیح و آماده سازی زمین آن انجام شده است. همچنین قرارداد تامین پنلهای خورشیدی با تامین کننده منعقد شده و در تابستان ۱۴۰۴ فاز اول پروژه به میزان ۵۰ مگاوات به بهره برداری رسیده و به مرور تا پایان سال ۱۴۰۴ فازهای بعدی وارد مدار خواهند شد.
احداث ۴۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی دیگر در ساختگاههای گتوند و لامرد نیز اخذ مجوزات و اقدامات لازم در حال
پیگیری میباشند. نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی نیز موضوع دریافت وام از صندوق توسعه ملی در حال نهایی شدن میباشد و پس از آن عملیات اجرایی و فرآیند تامین تجهیزات خارجی آغاز شده و ۲۰ ماه پس از آن نیروگاه گازی و ۱۰ ماه پس از آن، نیروگاه بخار به بهره برداری خواهد رسید.
ناترازی گاز :
نیز پروژه بریکت سازی (CBSI) با هدف ذخیره سازی آهن اسفنجی در تابستان و مصرف در زمان ناترازی گاز در زمستان تعریف شده و در حال اجرا میباشد که پیش بینی میگردد تا سال ۱۴۰۵ به بهره برداری برسد.
۳- تحلیل شرکت از مصوبه جدید قیمت گذاری پایه محصولات بر اساس میلگرد در بورس کالا را شرح دهید. اجرای مصوبه فوق فعلا متوقف میباشد. منطق مصوبه جای بحث دارد که در دراجع ذیربط در حال بازنگری میباشد.

۴-  اخباری مبنی بر کاهش نرخ برق شرکتهای فولادی از ابتدای مهرماه گزارش شده است. لطفا جزئیاتی در این ارتباط را شرح دهید خرید
نرخ برق شرکت های فولادی کاهش نداشته است. بر اساس تبصره ماده ۳ قانون مانع زدایی از صنعت برق دولت هر ساله موظف است دستورالعمل تعیین بهای برق مصرفی مشترکان صنعتی را حداکثر تا پایان فروردین ماه اعلام کند. در سال ۱۴۰۲ بهای انرژی مشترکان صنعتی در بهمن ماه مشخص و جهت اعمال از اردیبهشت همان سال اعلام شد که این امر موجب شد مابه التفاوتی با رقم های بسیار بالا در قبوض برق صنایع اعمال شود که پس از پیگیری های مکرر و اخذ رای از دیوان عدالت اداری پرداخت این مابه التفاوت فعلا لغو شده است.


۵- آیا اطلاعی از بسته حمایتی وزارت صمت برای صنایعی که از ناترازی انرژی آسیب دیده اند دارید. لطفا اطلاعات تکمیلی برای سهامداران را شرح دهید
تا کنون برنامه ای در این خصوص به شرکت اعلام نشده است.

شرکت سبدگردان مفید سوالاتی به این شرح دارد؛

۱- با توجه به محدودیت های موجود در تأمین برق و گاز که تأثیر مستقیمی بر فعالیتهای اقتصادی و صنعتی کشور دارد، برنامه شما برای مدیریت این شرایط و ارائه راهکارهای پایدار چیست؟ همچنین برآورد شما از تعداد روزهای تعطیلی واحدهای ذوب و احیا و گندله سازی در آذرماه و ادامه سال جاری چیست؟

شرکت فولاد خوزستان جهت تامین برق پایدار خود اقدام به احداث نیروگاه سیکل ترکیبی و خورشیدی مذاکرات در خصوص خرید برق آزاد و خرید برق از نیروگاههای مشمول ماده ۴ مانع زدایی از صنعت برق و همچنین سرمایه گذاری و تکمیل سیکل بخار نیروگاه های موجود جهت تامین برق پایدار ذیل ماده ۴ در دست اقدام است.


۲- لطفا توضیح دهید که چرا نرخ خرید کنسانتره شما در تابستان ۱۴۰۳ معادل ۵,۵۰۰,۰۰۰ تومان بوده است، در حالی که نرخ فروش کنسانتره شرکتهایی مانند گهر زمین حدود ۴,۳۰۰,۰۰۰ تومان اعلام شده است؟ دلیل این اختلاف قیمت در خرید چیست ؟

نرخ فروش اعلامی برای کنستانتره گهر زمین بدون احتساب بهره خرید اعتباری و هزینه حمل میباشد در حالی که نرخ خرید کنستانتره این شرکت از گهرزمین در تابستان ۱۴۰۳) تحویل درب کارخانه شرکت فروشنده و با احتساب پاداش و بهره خرید اعتباری برابر با ۴۵,۵۰۰ ریال به ازای هر کیلوگرم بوده است که با احتساب هزینه حمل برابر با ۵۵,۰۰۰ ریال به ازای هر کیلوگرم باشد. همچنین میانگین نرخ خرید کلی کنستانتره در تابستان ۱۴۰۳) تحویل درب کارخانه فروشنده و با احتساب پاداش برابر ۴۰,۶۰۰ ریال / کیلوگرم بوده است که با احتساب میانگین هزینه حمل برابر با ۵۰,۹۰۰ ریال / کیلوگرم می باشد.
۳- لطفا توضیح دهید که سیاست تقسیم سود شرکتهای زیر مجموعه به ویژه گروه توسعه فراگیر فولاد خوزستان که سهامدار شرکتهای شادگان و سناباد است چگونه تعیین شده است؟ همچنین چرا سود این زیر مجموعه ها چند سال است که به سهامداران منتقل نشده و شرکت توسعه فراگیر فقط ده درصد سود خود را تقسیم میکند؟
با عنایت به تصمیمات مجمع عموی عادی سالیانه شرکت گروه توسعه فراگیر فولاد خوزستان از سود ۱۱۰۵۴۹.۶۳۵ میلیون ریالی شرکت اصلی در سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۱۲/۲۹ مبلغ ۹.۹۵۰.۰۰۰ میلیون ریال معادل ۸۶ درصد تقسیم شد .هدف از تقسیم سود حداقلی شرکت گروه توسعه فراگیر فولاد خوزستان در سالهای اخیر صرف منابع و نقدینگی موجود در توسعه زنجیره صنعت فولاد به ویژه در بالادست صنعت و بخش معدن بوده تا بخشی از مواد اولیه فخوز از محل این سرمایه گذاریها تامین گردد افزایش سرمایه شرکت گروه توسعه فراگیر فولاد خوزستان به جهت جبران مخارج سرمایه ای تکمیل زنجیره ارزش در بالا دست و پایین دست در آبان ماه محقق شده است.