کوتاه‌مدت بودن تاثیر منفی تصمیم بانک مرکزی بر سهام بانک‌ها

روز گذشته معاون نظارتی بانک مرکزی در خبری اعلام کرد بانک مرکزی تا پایان سال ٩٨ به همه بانک‌ها مهلت داده که طبق قانون ماده ١٦ و ١٧ قانون رفع موانع تولید، سرمایه گذاری‌ها و دارایی‌های مازاد و غیرمرتبط خود را واگذار کنند، در غیر اینصورت مشمول مجازات‌های در نظر گرفته شده در مواد قانونی مزبور خواهند شد.

به گزارش صدای بورس به نقل از ایرنا، روز گذشته معاون نظارتی بانک مرکزی در خبری اعلام کرد بانک مرکزی تا پایان سال ٩٨ به همه بانک‌ها مهلت داده که طبق قانون ماده ١٦ و ١٧ قانون رفع موانع تولید، سرمایه گذاری‌ها و دارایی‌های مازاد و غیرمرتبط خود را واگذار کنند، در غیر اینصورت مشمول مجازات‌های در نظر گرفته شده در مواد قانونی مزبور خواهند شد.

یک کارشناس بازار سرمایه در  این خصوص گفت: تصمیم بانک مرکزی در کوتاه‌مدت تاثیر منفی بر سهام بانک ها و کل بازار خواهد گذاشت اما باید منتظر ماند و دید که در میان‌مدت چه اتفاقی که بتواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد، رخ می‌دهد.

همچنین اعلام شد که بانک‌ها از محل‌های دیگر از جمله مطالبات، سود انباشته، آورده نقدی و تسعیر ارز می‌توانند افزایش سرمایه بدهند و البته افزایش سرمایه از همه محل‌های قانونی امکان پذیر است.

تاثیر منفی تصمیم بانک مرکزی بر بازار

"علیرضا تاج بر"  به ابلاغیه صادر شده از سوی بانک مرکزی اشاره و بیان کرد: افزایش سرمایه باید از محل دارایی ثابت شرکت باشد این موضوع جزو نکات اصولی، استاندارد و جهانی محسوب می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: نه فقط در مورد بانک‌ها بلکه در مورد کل شرکت‌ها بعد از افزایش سرمایه از محل سرمایه‌گذاری، سهامداران با ریسک نوسان و مشکلات مختلف مواجه خواهند شد.

تاج بر خاطرنشان کرد: تصمیم بانک مرکزی بر روی سهام بانک‌هایی که از میزان بالایی از سرمایه‌گذاری بر املاک و دارایی های برخوردارند تاثیر منفی می ‌گذارد و اکنون هم شاهد تاثیر منفی آن در بازار هستیم.

 این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: از طرف دیگر، تصمیم بانک مرکزی منجر به این می‌شود که بانک‌ها بر روی فروش سرمایه‌های در اختیار خود تصمیم جدی بگیرند، با فروش آنها دارایی غیرمولد تبدیل به پول نقد می‌شود که در راستای آن ضمن اصلاح ساختار مالی، صورت مالی آنها بهتر می‌شود.

وی معتقد است، تصمیم بانک مرکزی در کوتاه مدت تاثیر منفی بر سهام بانک ها و کل بازار خواهد گذاشت اما باید منتظر ماند و دید که در میان‌مدت چه اتفاقی که بتواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد رخ می‌دهد.

تاج بر اظهار داشت: بانک ها از محل دارایی ثابت، تجدید ارزیابی انجام می‌دهند و از طرف دیگر مصوبه بانک مرکزی را اجرا می‌کنند و اقدام به فروش سرمایه‌های خود خواهند کرد که از این طریق، پول نقد به جای دارایی غیرمولد وارد بانک می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه پول نقد زمینه اصلاح ساختار مالی بانک‌ها را فراهم می کند، گفت: این اقدام علاوه بر نجات صنعت بانکداری از شرایط موجود، منجر به از بین رفتن حباب های قیمتی که در برخی از بانک ها وجود دارد خواهد شد.

 وی با بیان اینکه پول نقد در بانک مانند جریان خون در بدن می ماند، افزود: در به طور حتم تزریق پول نقد در بانک به نفع بانک ها خواهد بود.

تاج بر خاطرنشان کرد: همه بانک ها از سرمایه گذاری گسترده برخوردار نیستند تنها چند بانک هستند که بخش سرمایه گذاری آنها بیشتر از بخش دارایی ثابتشان است این موضوع بر بانک هایی اثر منفی در کوتاه مدت خواهد گذاشت که سرمایه گذاری (ملک - اوراق بهادرار) آنها بیشتر از دارای ثابت باشد.

وی گفت: در میان مدت تصمیم بانک مرکزی بر صنعت بیمار بانکداری کشور اثر مثبت خواهد گذاشت اما در کوتاه مدت به دلیل اینکه بازار بر تجدید ارزیابی دارایی ها حساب کرده بود اثر منفی خواهد گذاشت.

تاج بر با تاکید بر اینکه اقبال از سهام بانکی ها در بازار بر می گردد، اظهار داشت: هر چقدر میزان سرمایه گذاری بانک ها از دارایی ثابت بیشتر  باشد اثر منفی این تصمیم بر عملکرد بانک بیشتر خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه بازار همچنان نیاز به اصلاح دارد، اظهار داشت: این اصلاح باید به طور حتم انجام شود، با دستور و حمایت هم نمی توان روند بازار را  مثبت کرد.

وی گفت: باید به طور حتم  باید حجم گسترده ای از معامله و تغییر سهامداری در بازار انجام شود و شاخص به حدود ٣٠٠ واحد برسد تا بتواند بعد از آن، روند طبیعی خود را طی کند.

کد خبر 409907

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =