شرکت کارگزاری بانک صنعت و معدن (سهامی خاص) در سال ۱۳۷۲ به ثبت رسیده و فعالیت خودش را آغاز کرده است. این کارگزاری با مدیریت سه صندوق سرمایهگذاری مشترک، مشغول رقابت با سایر صندوقداران است. در ادامه ضمن معرفی این سه صندوق، مروری بر عملکرد آنها خواهیم داشت.
صندوق مشترک صنعت و معدن
نخستین تجربه صندوقداری صنعت و معدن به سال ۱۳۸۸ و تاسیس صندوق سهامی صنعت و معدن برمیگردد. در تیرماه سال ۱۳۹۶ و بر اساس تصمیمات ارکان آن، نوع صندوق از سهامی به صندوق با درآمد ثابت تغییر پیدا کرد. این صندوق که اکنون نزدیک به ۳ هزار و ۸۰۰ روز از عمرش میگذرد با اختصاص ۲۶ درصد از داراییهایش به بازار سهام و تمرکز بر روی صنایع «محصولات شیمیایی»، «مواد و محصولات دارویی» و سرمایهگذاری ۵۸ درصد از داراییهایش در بازار بدهی، ۸/۳۶ درصد بازدهی در یک ساله منتهی به نیمه آبان ۹۸ کسب کرده که در مقایسه با سپردهگذاری در بانک و سایر صندوقهای با درآمد ثابت بازار، عملکرد قابل قبولی محسوب میشود. خالص ارزش داراییهای این صندوق با رشدی ۴۰۰ درصدی در یکسال گذشته، امروز در مرز ۵۰۰ میلیارد ریال قرار دارد.
صندوق مشترک کوثر
اسفندماه ۱۳۹۱ دومین صندوق این کارگزاری در گروه مختلط، فعالیت خودش را آغاز کرد. خالص ارزش داراییهای این صندوق در یک سال گذشته با رشدی ۸۶ درصدی به ۱۸۸ میلیارد ریال رسیده است. ۵۳ درصد از پرتفوی این صندوق به بازار سهام و در صدر آن، گروه «محصولات شیمیایی» و «مواد و محصولات دارویی» اختصاص دارد و باقی تقریبا به خرید اوراق بدهی مستعد تعلق گرفته است. صندوق کوثر با کسب ۱۱۵ درصد بازدهی در یک سال اخیر بازدهی قابل قبولی داشته و در رتبه نخست پربازدهترین صندوقهای مختلط در یکسالِ منتهی به نیمه آبان ۹۸ ایستاده است.
صندوق اختصاصی بازارگردانی نماد صنعت و معدن
خالص ارزش داراییهای این صندوق، با رشدی بیش از ۱۲۰۰ درصدی در یکسال گذشته، در مرز ۱۲۶۰ میلیارد ریال نوسان دارد. سهم بازار سهام از پرتفوی صندوق، قاطعانه ۹۹ درصد است که گروه «محصولات شیمیایی» و «سرمایهگذاریها» سهم قابلتوجهی از این مقدار را به خود اختصاص دادهاند. مطابق انتظار و با توجه به وضعیت خوب بازار سهام در یکسال اخیر، این صندوق نیز با تحقق بازدهی ۱۵۵ درصدی عملکرد خوبی از خود به جای گذاشته است. در جدول زیر مشروح عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری تحت مدیریت کارگزاری بانک صنعت و معدن را مشاهده میکنید.
- سجاد یزدانی-کارشناس سامانه رسام
- شماره۳۳۱ هفته نامه اطلاعات بورس-صفحه۱۶
نظر شما