کارگزاری بانک ملی ایران در سال ۱۳۸۱ به ثبت رسید و نخستین فعالیتهای خودش را آغاز کرد. در حال حاضر سه صندوق سرمایهگذاری در این مجموعه مشغول فعالیت هستند. مروری بر معرفی و عملکرد این صندوقها خواهیم داشت.
بازدهی قابل توجه نسبت به رقبا
نخستین تجربه صندوقداری کارگزاری بانک ملی ایران به اردیبهشتماه سال ۱۳۸۷ و تاسیس «صندوق سهامی مشترک کارگزاری بانک ملی ایران» بر میگردد. این صندوق که اکنون بیش از ۴ هزار روز از عمرش میگذرد با اختصاص ۹۴ درصد از داراییهایش به بازار سهام و تمرکز بر روی صنایع «فرآوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای»، «فلزات اساسی» و «محصولات شیمیایی» ۷۸ درصد بازدهی در یکساله منتهی به آذرماه ۹۸ کسب کرد. اگرچه نسبت به میزان بازدهی کسب شده توسط برترین صندوقهای سهامی، چندان بالا ارزیابی نمیشود، اما در قیاس با عملکرد بسیاری دیگر از رقیبانش، قابلتوجه است. خالص ارزش داراییهای این صندوق نیز با رشدی ۲۹ درصدی در یکسال گذشته، امروز در مرز ۸۵۸ میلیارد ریال قرار دارد.
در جایگاه یازدهمین صندوق سهامی پربازده
مهرماه ۱۳۹۲ دومین صندوق سهامی این کارگزاری با عنوان «صندوق مشترک توسعه ملی ایران»،فعالیت خودش را آغاز کرد. خالص ارزش داراییهای این صندوق در یکسال گذشته با رشدی ۲۲۸ درصدی به ۶۷۶ میلیارد ریال رسید. سهم بازار سهام از پرتفوی صندوق حدود ۵/۹۳ درصد است که در این بین، صندوق بیشترین سرمایهگذاری را در گروه «محصولات شیمیایی» و «فرآوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای» داشته است. صندوق مشترک توسعه ملی ایران با تحقق بازدهی ۱۱۷ درصدی در یکسال اخیر، در جایگاه یازدهمین صندوق سهامی پربازده بازار قرار گرفته است.
موفقیت در جلب اعتماد سرمایهگذاران
صندوق بادرآمد ثابت «اعتماد» «در راستای جذب سرمایهگذاران محتاط ۲ سال گذشته آغاز به کار کرد. خالص ارزش داراییهای این صندوق جوان، با رشدی ۷۸۵ در یکسال گذشته، در مرز ۵۲ هزار میلیارد ریال نوسان دارد که گواهی بر موفقیت صندوق اعتماد در جلب اعتماد سرمایهگذاران است. گروه «فلزات اساسی» همواره مورد اعتمادترین صنعت نزد مدیران این صندوق بوده، اما ماهیت احتیاطی صندوقهای بادرآمد ثابت موجب شده تا تنها ۷ درصد سرمایه این صندوق به این گروه و سایر صنایع بورسی اختصاص یابد و باقی در قالب سپرده بانکی و اوراق بدهی مستعد سرمایهگذاری شود.
این صندوق در یکسال اخیر ۱/۲۱ درصد بازدهیعملیاتی ساخته که گرچه این نرخ نسبت به سود سپرده بانکی بالاتر است، اما در مقایسه با عملکرد سایر صندوقهای بادرآمد ثابت، نه ضعیف و نه عالی، بلکه خوب ارزیابی میشود.
در جدول زیر مشروح عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری تحت مدیریت کارگزاری بانک ملی ایران را مشاهده میکنید.
- سجاد یزدانی-کارشناس سامانه رسام
- شماره۳۳۳ هفته نامه اطلاعات بورس-صفحه۱۶
نظر شما