به گزارش صدای بورس به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، بررسی بازار سرمایه به عنوان بهترین مکان سرمایه گذاری، لزوم عرضه کل زنجیره تولید در بورس کالا و رشد شاخص بورس جزو مهمترین اخبار بازار سرمایه در هفته گذشت است.
بازار سرمایه؛ بهترین مکان سرمایهگذاری/ به سراغ بورس بروید
وزیر اقتصاد با هشدار نسبت به بالابودن ریسک سرمایه گذاری در بازار، بهترین مکان سرمایه گذاری در شرایط کنونی را بورس دانست. دژپسند اظهار داشت: اگرچه در برخی دوره ها شرایط بازار ارز نوسان دارد و این نوسانات کوتاه مدت و زودگذر است اما دلار بازار مطمئنی برای سرمایه گذاری نیست. پیشنهاد می شود افرادی که تمایل دارند در بازاری مطمئن و ایمن سرمایه گذاری کنند به سراغ بورس بروند.
لزوم عرضه کل زنجیره تولید در بورس کالا/ توسعه اقتصادی در گرو شفافیت
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی معتقد است پیاده سازی تاکتیکهای اصولی برای اقتصاد تنها در بستری شفاف میسر است و اگر میخواهیم نرخهای واقعی و براساس منطق بازار در اقتصادمان کشف شود، باید زمینه ورود کلیه کالاها در زنجیره های تولید به بورس کالا را فراهم کنیم و آن زمان اجازه دهیم قیمتها به صورت واقعی کشف شوند. علی ابراهیمی در خصوص لزوم توجه به مکانیسم بازار و احترام به نظام عرضه و تقاضا در اقتصاد اظهار کرد: در اقتصاد واقعی و اصولی، بازار تعیین کننده قیمت است و با حذف قیمتهای دستوری که در کنترل و نظارت بر قیمتها تاثیری ندارد، شاهد شکل گیری رقابت سالم در تولیدات داخلی و محصولات وارداتی خواهیم بود.
بازار سرمایه؛ پیشتاز بازارها / بازدهی ۸۷ درصدی بورس از ابتدای سال
مدیرعامل شرکت اطلاع رسانی وخدمات بورس ، بازار سرمایه را پیشتاز بازارهای کشور خواند و گفت: بورس از ابتدای سال تاکنون بازدهی ۸۷ درصدی را ثبت کرده که از این لحاظ بی نظیر و پیشتاز تمام بازارها است. مدیرعامل شرکت اطلاع رسانی وخدمات بورس اظهار داشت: امروز ضریب نفوذ بازار سرمایه در کشور ما چندان بالا نیست و تعداد کدهای سهامداری حدود ۱۳ میلیون است که که حدود ۱۵ درصد جمعیت کشور را شامل می شود. به عبارت دیگر هنوز ۸۵ درصد جمعیت کشور خرید و فروشی در بورس نداشته و وارد این بازار نشده اند که این لطمات خاص خود را برای اقتصاد دارد.
متصدیان بودجه، از نقش بازار سرمایه غافل نشوند
عضو هیأت مدیره شرکت بورس تهران به عوامل تأثیرگذار بر بازار سرمایه تا انتهای سال اشاره کرد و گفت: تصمیماتی که در بودجه اتخاذ می شود و اعدادی که درآمدها و هزینه ها را نشان می دهد در بازار سرمایه موثر خواهد بود. اما بازار سرمایه در تمام سال ها، نقش کمتری نسبت به بازار پول در بودجه داشته است. همیشه بازار سرمایه درصدی از بازار پول، اقتصاد کشور و توسعه اقتصادی بوده است با این که هم اکنون می بینیم که از مابقی بازارها، نه تنها بازدهی بیشتری داشته، بلکه موجب رونق تولید در کشور نیز شده است. علی اکبر امین تفرشی ادامه داد: علاوه بر مسایل مربوط به بودجه، تغییرات نرخ ارز می تواند در روند حرکت بازار موثر باشد. علاوه بر نرخ ارز، عوامل مرتبط با ریسک های سیستماتیک که بابت هر تغییر و تحول داخلی و بین المللی در کشور ایجاد می شود، می تواند قیمت ها در بازار را تغییر دهد.
طراحی سامانه جامع تامین مالی جمعی
رئیس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار، از طراحی اولیه سامانه جامع تامین مالی جمعی خبر داد و گفت: یک تابلوی مجزا با عنوان سامانه جامع تامین مالی جمعی در شرکت فرابورس ایران طراحی می شود. صباغیان با اشاره به اینکه در سال های گذشته بر تامین مالی جمعی در کشورهای مختلف نیز تاکید شده است، افزود: در همین راستا مقامات ناظر هم در حوزه بازار سرمایه مقرراتی را به تصویب رسانده اند. در کشور ما هم دستورالعمل مزبور طبق تفاهمنامهای با همکاری وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت اقتصاد و دارایی پیشنهاد شده و به تصویب شورای عالی بورس و اوراق بهادار رسیده است.
اوراق گام؛ گامی سریع در تامین مالی بنگاه های تولیدی
معاون پژوهش پژوهشکده پولی و بانکی، از طرح جدید بانک مرکزی برای تامین اعتبار بنگاه های اقتصادی با استفاده از اعتبار بانک ها خبر داد. حمید زمان زاده گفت: از آنجا که بانک ها در شرایط حاضر به لحاظ اعطای تسهیلات به بنگاه ها و واحدهای تولیدی با محدودیت منابع مواجه اند، بانک مرکزی طرح جدیدی را در دستور کار خود قرار داده تا اوراقی به نام گام منتشر شود و از طریق آن بنگاه های اقتصادی بتوانند تامین مالی کنند.
بازار سرمایه، راه کم هزینه تامین مالی / احتمال صعود ادامه دار شاخص
مدیرعامل کارگزاری ملل پویا گفت: دولت برای تامین مالی پروژه های ملی باید نگاه واقعی به بازار سرمایه داشته باشد و از نگاه دستوری پرهیز کند. کمال خانزاده بیان کرد: تامین مالی به دو شیوه در بورس انجام می شود، نخست با استفاده از ابزارهای مختلف و دوم سرمایه گذاری سهامداران. اگر افزایش سرمایه شرکت ها از طریق سرمایهگذاری سهامداران انجام شود این پول بدون هزینه وارد چرخه تولید و شرکت آنها می شود، و اگر با ابزارهایی همچون انتشار اوراق، صندوق های سرمایه گذاری و عرضه اولیه انجام شود، باز هم کم هزینه تر از بازار پول است.
عوامل رشد شاخص در هفته گذشته / احتمال صعود تدپیکس تا مرز ۴۰۰ هزار واحدی
به گفته مدیرعامل شرکت سبدگردان سرمایه ایرانیان، فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار فعالین اقتصادی و کارآفرینان برتر کشور و توصیه ایشان به حمایت از تولید و سرمایه گذاری های مولد، نقطه عطف و عامل توسعه بازار سرمایه است. سید مصطفی صفاری، مدیرعامل شرکت سبدگردان سرمایه ایرانیان گفت: طی ماه گذشته چند رویداد بازار سرمایه کشور را تقویت کرد. گزارش تولید و فروش آبان ماه شرکت ها نشان داد ناشران بورسی و عمده بنگاه های بزرگ اقتصادی نسبت به مدت مشابه سال قبل تولید و فروش بالاتری داشتند و از فضای تحریم عبور کرده اند.
بودجه و بازار سرمایه/ شرکتها از تامین مالی در بازار سرمایه استقبال کردند
مدیرعامل کارگزاری «آینده نگر خوارزمی»، مزیت تامین مالی از طریق بازار سرمایه را توان بیشتر شرکتها در انجام تامین مالی در حجم و مقیاسی بزرگتر دانست و گفت: اصولا، تامین سرمایه های سنگین و طولانی مدت از طریق بازار سرمایه انجام می شود. مزیت اصلی این روش تامین مالی این است که با سرعت بالاتر و با کمک آحاد مردم انجام می گیرد. از طرفی دیگر، با توجه به مشکلات موجود، نظام بانکی امکان پرداخت رقم های بزرگ به شرکتها را ندارد و به این ترتیب می توان از پتانسیل موجود در بازارسرمایه به نحو احسن استفاده کرد. حسن قاسمی در ادامه به ابزارهای موجود در بازار سرمایه برای تامین مالی مورد نیاز شرکت ها اشاره کرد و افزود: بنگاه های مالی میتوانند از طریق بازار سرمایه به انتشار انواع اوراق بدهی مانند (اوراق صکوک، مشارکت، سلف) پرداخته و به این شکل تامین مالی کنند. خوشبختانه در چند سال اخیر این ابزارها در بازار سرمایه ما گنجانده شده و امکان استفاده از آن ها وجود دارد.
اقتصاد دولتی مانعی برای تامین مالی از بازار سرمایه
مدیرعامل «سبدگردان ایساتیس پویا کیش» با اشاره به اینکه اقتصاد ایران دو ویژگی بزرگ دارد که موانع زیادی را پیش پای بازار سرمایه رقم میزند، گفت: اقتصاد ایران بانک محور است و بخش بزرگی از اقتصاد همچنان دولتی است؛ البته دولتی بودن به این معناست که وابسته به نهادهای دولتی، شبه دولتی یا مستقیم وابسته به خود دولت هستند. به گفته مهدی علیخانی؛ تامین مالی از طریق بانک، راههای عدم شفافیت را باز میگذارد، موجب خلق پول و شبه پول میشود، افزایش تورم (تورم فزاینده) و انحراف منابع مالی را به دنبال دارد، در حالی که تامین مالی از بازار سرمایه علاوه بر اینکه معایب گفته شده را ندارد، نقدینگی را مستقیم به سمت تولید هدایت میکند.
انتظار رشد بازار در سه ماه پایانی سال
مدیرعامل کارگزاری بورس بیمه ایران درخصوص روند حرکتی بازار در ماه های پایانی سال گفت: به طور سنتی بازار ما چند سالی است که با نزدیک شدن به پایان سال مخصوصا در ماه اسفند، یک وضعیت پر عرضه را پیدا می کند و در چند ماه باقی مانده تا قبل از اسفند ماه، از چند محل می تواند در مسیر رشد قرار گیرد که یکی از آنها افزایش قیمت ارز است. محمود مهدی رباطی افزود: اخبار افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی و همچنین افزایش نرخ های جهانی، موضوعاتی است که بتوانیم یک انتظار رشد را در ماه های پایانی سال داشته باشیم. تمهیدات دولت که در بودجه مشخص شده و تمایل به تامین مالی این نهاد از طریق فروش اوراق و واگذاری دارایی های مالی، در کنار اصرار دولت به ادامه سیاست تخفیف ارز ۴۲۰۰ به برخی از گروه های غذایی و دارویی، سبب خواهد شد، در سه ماهه انتهای سال، یک روند پرفراز و نشیب را در بازار سرمایه داشته باشیم.
تاثیر بودجه و نرخ ارز بر روند آتی بازار سهام
مدیر سرمایه گذاری و بازارگردانی تأمین سرمایه امید، مهمترین فاکتورهای موثر بر بازار و تغییرات قیمتی سهام در روزها و هفته های آتی را تشریح کرد. احسان عسکری اظهار داشت: بازار سرمایه به دلیل ماهیت تأثیر پذیری از متغیرهای مختلف ممکن است مسیرهای متفاوتی را در آینده در پیش بگیرد و لذا پیش بینی بلندمدت آن با پیچیدگی همراه است؛ ولی در خصوص وضعیت آن تا پایان سال ۱۳۹۸ باید اذعان کرد مباحث طرح شده در لایحه بودجه سال آینده کشور و تصمیمات و مصوبات بودجه ای مجلس شورای اسلامی در شکل گیری روند آتی بازار سهام تاثیر بسزا و غیرقابل انکاری دارد.
رشد ۲ برابری منابع حاصل از واگذاری اوراق مالی و اسلامی
عضو هیات مدیره شرکت سبدگردان الگوریتم، ترکیب منابع دولت در بودجه ۹۹ را متفاوت از بودجه سال گذشته دانست و گفت: امسال با کاهش منابع حاصل از فروش نفت، منابع حاصل از فروش و واگذاری اوراق مالی و اسلامی در بودجه عمومی، رشدی ۲ برابری نشان می دهد. امیر وفایی با اشاره به ارائه بودجه سال ۹۹ به مجلس در روز جاری گفت: بررسی اولیه بودجه چند تفاوت را نسبت به لایحه سال گذشته نشان می دهد؛ اولین مورد ترکیب متفاوت منابع دولت نسبت به سال گذشته است و عمده آن کاهش منابع حاصل از فروش نفت و جایگزینی آن با فروش اموال منقول و دارایی های دولت به میزان ۵۰ هزار میلیارد تومان است.
نظر شما